Internete paskelbti Izaoko Niutono rankraščiai teologijos temomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2012-02-21 10:49
Tai, kad seniau religija buvo ant bangos ir kitokio pasaulio pažinimo apart per religiją nebuvo natūralu pradžioje buvo manyti, kad religija ir mokslas (jam atsiradus) eina išvien. Šiai dienai mokslas yra evoliucionavęs tiek, kad ne tik, kad nebėra tarp religijos ir mokslo panašumų, tačiau netgi prieštarauja viena kitai. Mokslo princimpas sako: Nepasikliauk autoritetais. Jeigu jūs manote, kad religija ir mokslas suderinami vien todėl, kad taip sakė Niutonas, tuomet gal eikite toliau melstis ir palikite mokslą šiek tiek protingesniems.
shift 2012-02-21 23:36
Sielinai, tau trūksta elementaraus apsiskaitymo. Norint pažinti pasaulį nepakanka perskaityti mokyklinį Fizikos ar Biologijos vadovėlį. Jei mokslas toks visagalis, kodėl šiandien vis dar egzisuoja gnosticizmas, kurio mokymus praktikuoja daug įtakingų pasaulio žmonių? Manai visokios Holivudo žvaigždės praktikujančios Kabalą yra durnesnės už tave, jiems mokslas neprieinamas? Religija yra ne tik tikėjimas, bet ir mistinis mokymas. Paskaityk ką rašo masonų ar teosofų doktrininės knygos, tada gal suprasi, kodėl tiek daug Vakarų politikų priklauso visokioms religinėms ložėms ir iš kur jie traukia savo skambias citatas sakydami inauguracines kalbas ir pan.
hiperboloidas 2012-02-22 02:06
Argumentavimo klaidos: apeliacija į daugumą ir apeliacija į autoritetą. Taip, praktikuojančios žvaigždės yra durnesnės už ne vidutinį žmogų. Priklausymas ložėms ir kitoms 'mistinėms' organizacijoms daugiau prasmės turi iš visuomeniškumo požiūrio. Grupė dažniausiai galingesnė už individą. Turiu pasakyti, kad jei ši žinutė buvo neironiška, Shift, čia Jūs esate truputį apsiskaitęs, tačiau ne iki galo.
sielinas 2012-02-22 09:45
Mokslas nėra visagalis, tačiau tai yra geriausia ką mes šiandien turime. Tai, kad kuri tai pažinimo kryptis praktikuojama tūkstančius metų nebūtinai yra teisinga, netgi priešingai gali labai stipriai klysti. Kas ką praktikuoja yra ne mano ir nei kieno kito reikalas, tiesiog jie labai gali klysti. Vadovavimasis kažkokiais autoritetais (pvz. asmenybėmis, knygomis ypač senomis) negaunant atsakymų (arba atsakymai migloti be jokio apčiuopiamo pagrindo) gali nuvesti klystkeliais.