Ketvirtoji laida „Mokslo sriuba“ apie algoritmus ir pavojingas interneto tendencijas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-04-16 18:44
Taigi, už ką moki. O kai nemokėjai ir gavai tokių pamokslų, kad tau tas nepavyks, tu esi nevykėlis? Nebuvo taip? Tai nesuprantu, kodėl būtent šitaip reikia prisikabinėti prie vedėjo ir inkšti, kad viskas blogai???
kionig 2012-04-16 19:01
Tikrai, tegu neaušina burnos be reikalo. Tegu duoda durniui kelią, aš irgi duosiu durniams kelią ir būsime durniai iš durnos šalies vardu Lietuva
ElniaRagis 2012-04-16 19:30
Kionig, nors nemėgstu tokių kraštutinumų, bet tave palaikau. Dauguma čia esančių laido riterių ir lojančių, patys nieko nedarytų, nes bijotų. Dabar yra paprasčiau susirast kokį forumą ir išliet visą tulžį ir pyktį, nepateikiant konkrečių pastabu tiek laidai, tiek jos vedėjui (rašo, kad vedėjas labai vaikiškas ar panašiai, tačiau toks pasakymas jau skamba vaikiškai). O čia (laidoje) susirinko studentiška chebra su minimaliais resursais ir iškarto yra lyginami su profesionaliomis TV laidomis.Žmogai, gal sumeskit tiek studentam tūkstantėlį, kitą ir tada manau pasijaus laido pagerėjimas. Asmeniškai vedėjui neturiu didelių priekaištų, jaučiasi, kad žmogus stengiasi kalbėti su intonacija ir rišliai, gal ne visada pavyksta, tačiau, kas gimė viską mokėdamas? Konkrečiai ši laida nelabai patiko, nes didžiąją jos dalį buvo remtasi tik vienu šaltiniu, ir bent jau man pasirodė, kad pabaiga buvo tarsi nukirsta norint įtilpti į tas 10 minučių. Tikiuosi kad ateityje jie pratęs pasakojimą apie algoritmus, nes tema pasirodė įdomi ir labai plati.
tommyy 2012-04-16 21:28
Skaičiau skaičiau aš čia tą Kionig`o ir Smėlio diskusiją ir vis klaidžiojau tarp tų dviejų nuomonių. Bet visgi-manau kionig`as teisus. Kažkaip mes turim sąvybę labai viską kritikuot ir dėtis, kaip liaudyje dabar sakoma, , jog daro tokių klaidų, kurios ir nėra begalo žiaurios, bet visgi kažkam akis bado. Ir gan stipriai. Peace!
Domaz 2012-04-16 21:50
Tiek daug komentarų ir jie visi visiškai apie nieką.. Perskaičius pirmus, bei paskutinius trys komentarus galima spręsti apie šios diskusijos temą ir kas keisčiausiai tokioj beprasmiškoj diskusijoje dalyvauja pats moderatorius. Net keista, kaip pradedami pilti purvai ant žmogaus, kuris tik išsakė savo nuomone. Ir iš tikrųjų jis pastebėjo faktą, nes šis vedėjas tikrai nėra pats geriausias, jau greičiau blogas. Ir vien dėl to komentatoriui yra uždedama "delfi komentatoriaus" emblema, nors realiai delfi komentatoriai ir pila purvą, ant jiems nepatikusių žmonių ar nuomonių. Taigi kiong prieš pilant mėšlą ant kitų, pradžioj pažiūrėk ir į savo daržą, nes kultūros, bei tolerancijos kito nuomonei tavo komentaruose tikrai trūksta. Net keista kaip sugebėjai moderatorium patapt..
Justas116 2012-04-16 22:06
Sakyčiau, pasistūmėjo laida profesionalumo atžvilgiu į priekį. Vedėjas arba tapo šiek tiek santūresniu arba spėjau priprasti. Reikėtų šiek tiek lankstumo, bet informaciją pateikia aiškiai ir suprantamai - tai yra svarbiausia.
tommyy 2012-04-16 22:10
Pirma, tai tamsta kątik įsivėlėte į tą beprasmišką diskusiją. Antra, tai manau kionig'as gaus dabar velnių vien už tai, kad pasakė priešingai. Gal pas jį ir yra šioks toks trūkumas tolerancijos, nu bet come on: jau pirmu komentaru prasidėjo šūdų pylimas. Okay, žmogus išsakė nuomonę, bet kažko ji visuomet tik negatyvi.
Analog 2012-04-16 22:46
Palaikau tiek kionig, tiek laidą, nes apart šitos laidelės, tokio tematikos projektų išvis nėra, taigi betkokia iniciatyva yra sveikintina, o vedėjas man tikrai nekliūna.
Shinigami 2012-04-16 23:28
Labai gera laida šiam puslapiui. Daug komentatorių verkia, kad čia per daug dedama delfio lygio straipsnių, bet kai įdedi šitokį laidos reportažą kuris yra apie mokslą, daugumai nusispjauti ant mokslo, o prisikabina, kad jiems laidos vedėjas nepatinka O ne apie laidos tema diskutuoja. Taip iš kart pamatai kas jiems yra svarbiau. Skustis ir inkšti. O ne mokslas. Nors pati tema tai tikrai įdomi ir naudinga. Nes dabar viskas veikia algoritmų pagalba, tad žinoti kas jie yra ir kur naudojami tikrai pravartu.
kionig 2012-04-17 00:29
. O, tai kad aš jau parodau visai kitą padėties pusę, čia jau vadinasi netolerancija? Nuomonė gerbiama tik tada, kai ji yra pagrįsta. Vat ko iš didžiosios dalies ir reikalauju, kad ir kaip tai keistai atrodytų.
Smėlis 2012-04-17 09:01
kas tiesa, tas ne melas.
Swift RR 2012-04-17 15:10
kokio ilgumo tie jūsų komentarai, nežinau kokį čia "skilą" reik turėt kad tokius parašyt ir perskaityt... Aišku tik viena, kad vedėjo kritikuotojai yra neteisūs, jie patys šioje srityje nieko nenuveikė. Pvz.: Muzikinėje ar šokių laidoje vertintojai yra profesionalai, daug nuveikę savoje srityje, į komisiją visiškai bet ko neiima.
Tuxedo cat 2012-04-17 16:32
Niekaip negaliu suprasti, kodėl jūs vertinate informacijos pateikimo būdą, o ne pačią informaciją? Juk nuo to, kas ir kaip ją pateikia, jos vertė nei kiek nesikeičia.
punktyras 2012-04-17 18:37
Pačios informacijos vertė nesikeičia, bet vertingumas stebėtojams ir įsisavinimas labai priklauso ne tik nuo turinio, bet ir nuo formos. Nuo pastarosios gal net daugiau.
rwc 2012-04-23 12:21
Prisipažinsiu, vos iškentėjau. Po pirmų sakinių knietėjo išjungti, pasikankinau tik tam, kad tikėjausi išgirsti kažką įdomaus, iš pagarbos iniciatyvai ir kad galėčiau pareikšti nuomonę be intarpo "nežiūrejau visko, bet..." Toks diletantizmas tikrai nepuošia nei portalo, nei iniciatorių, nei žodžio "mokslas". "Nežiniuko barščiai" geriausiu atveju. Pirma - vedėjas. Vienas ir tas pats gestas. Tragiška dikcija. Temos neišmanymas (gerai, kad pripažįsta). Kas per firma gAW-AWgle? Gal tuomet ir fARtsebAW-AWk? Antra - siužetas. Rodo kažkokį pranešėją, kelis slaidus ne į temą. Turinys: (a) pasiskaitykite, vaikučiai apie ALGORITMUS iš wikipedijos - juk jie naudojami visur! (b) Paieškos sistemos cenzūruoja naujienas nuo tų, kas jomis nesidomi - štai ką radau jūtūbėj! Viso gero, ateikit į mano feisbuką. Ne paprasčiau tame pačiame feisbuke įdėti atitinkamas nuorodas? Trečia, tai ne joks mokslo populiarinimas. Atitinkami straipsniai gal ir tiktų "Panelės" įdomybių skyriui, bet ne technologijų portalui. Pirma dalis - pilstymas iš tuščio į kiaurą "ALGORITMAI yra labai gerai, nes tai MATEMATIKA apie blynus ir šviesoforus - o MATEMATIKA labai gražu". Antra dalis - šališka, kažkur nugirsta nuomonė. Kokį sprendimą autorius siūlo - nesinaudoti kompais? Kodėl gūglai ir feisbukai taip elgiasi, kas būtų kitu atveju? Kodėl man turėtų rūpėti sąmokslo teorijos, kad cenzūruojami konservatorių pasisakymai ar kad kažkas užsisakys atostogas Egipte, nesužinojęs, kad ten karas? , o ne laidelės autoriams - negaliu jiems uždrausti užsiiminėti saviveikla. Negaliu sužiūrėti kiekvieno saviveiklininko ir daryti profesionalaus kūrinio už juos - tai jų reikalas paprašyti pagalbos, jei ko nemoka. O Redakcijos reikalas - atrinkti kokybišką turinį. Neturėčiau priekaištų, jei publikuotumėte nuorodą į iniciatyvą ar panašia forma, kaip integruojate FMF blogus.
Vytautas 2012-04-23 12:49
Lietuvoje daug to kokybiško turinio, kad dar jį papildomai reitinguoti? O ir šiaip, ši laida į kokybišką turinį kol kas ir negali pretenduoti - tai turi būti aišku bent kiek logiškai mąstančiam žiūrovui, nes: 1) entuziazmo pagrindais kuria ją jaunimas; 2) jie tik patys gilinasi į aptariamas sritis ir tuo pačiu mokosi; 3) kuria apie tai, kas jiems pasirodė įdomu. Jie juk neturi nei žinių bagažo, nei patirties. Po 2-3 metų jau bus sukaupę nemažai informacijos, pradės lyginti įvairius įvykius, atsiras kritiškesnis žvilgsnis, o pagaliau, gal ir laiko daugiau turės. Kaip kitaip jie tos patirties įgaus? O jei norit dalyvauti laidos kūrime su profesionalia pagalba - pasisiūlykit, nemanau, kad atsisakys. Be to, ar jie savo laidose nusikalba? Na, kad ne. Galima pykti dėl paviršutiniškumo, dėl neišbaigtumo, bet grubių faktinių kalbų išvengia. Tai kodėl neparėmus jų iniciatyvos? Mums labai patinka jų entuziazmas, užsidegimas. Duok die kiekvienam. O ką darysi, kad nėra daug tokio plataus išsilavinimo kaip RWC? O gal yra, bet jie nedaro tokių iniciatyvų. Kas geriau - ar visiškai tokias pavienes iniciatyvas ignoruoti, ar paskatinti bent jau tas, kurios yra? Tik nereikia čia lyginti su profesionalais, kad ir Maskoliūno laidomis - ten visai kitas lygmuo: profesionali komanda su apmokėjimu iš LRT. Žodžiu, nepatinka, nežiūrėkit. Patinka - pažiūrėkit, pakomentuokit. Jei entuziazmo nepristigs, kūrėjai ūgtelės, padidins kokybę. Visiems taip buvo. Visų tokių laidų pristatymuose jau pavadinime rašom, kad tai jų laida, tad atsirinkti ant ko spausti ar nespausti nebus sudėtinga.
kionig 2012-04-23 12:54
Hmm, kur dr. puikuojasi prie tavo pavardės, o kur kažkoks Ignas, kuris tik perteikia, o kas rinko info jam? Iš esmės nereikia daužyti langų dievui, su savo septintokais sunėnais. Atvesk jį, ir visi bus laimingi
rwc 2012-04-23 14:23
rimtesniam portalui, kur prieš publikuojant būtų galima kai ką pataisyti, išmesti, papildyti... Nereikia šokti aukščiau bambos. P.S. galėčiau tiesiog užsimerkti ir neskaityti - bet, deja, dažnas internautas tokius diletantiškus pasakojimus neteisingai supranta ir paskui vienas vargas jam įrodyti, kad kažką žino labai kreivai.