Nauja mada: užšaldytas augintinis amžinai liks šalia  (12)

Mikas McCulloghas neplanavo pradėti tiekti naujos šaldymo paslaugos keturkojo netekusiems šeimininkams. Tačiau vieną kartą draugas paprašė iškamšų gamintojo išsaugoti jo nugaišusį keturkojį. Mikas sutiko. Apie JAV populiarėjančią „gyvų“ mirusių keturkojų madą rašo msnbc.com žurnalistė Stephanie Pappas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai iškamšų gamintoją Miką McCulloghą pakalbino „Wall Street Journal“ reporteris, vyrukas atsidūrė pirmajame leidinio puslapyje. Šiandien „Mac'o iškamšos“ yra įmonė, kuriai niekuomet netrūksta užsakymų. Nes čia galima amžiams išsaugoti ne tik medžioklės trofėjų, tačiau ir savo šunį. Mikas McCulloghas teigia, jog tam, kad Pūkis ar Fido net ir po mirties atrodytų tarsi gyvi, prireikia sudėtingo proceso. Įprastai žvėrims nudiriama oda, o tada jie iškemšami, kad išlaikytų buvusio gyvūno išvaizdą bei formą. Tačiau ar tai tiktų šeimininkams, kurie iki dėmelės ant kairiosios kojos piršto pažįsta savo ilgus metus augintą keturkojį? Iškamšų gamintojas mano, kad taikant įprastą iškamšų gamybos metodą šuo taptų tiesiog įprastu dalmantinu ar šnauceriu, o ne vieninteliu ir nepakartojamu draugu. Todėl šunų iškamšų gamybai taikoma speciali sauso šaldymo technologija. Iš pradžių iškamšų gamintojams reikia pašalinti vidinius organus ir riebalus. Tada suleisti specialaus skysčio, kuris išlaiko šuns kūno išvaizdą, kad jis neatrodytų išžiūvęs. Gamintojai pataria šeimininkams užsisakyti miegančių keturkojų pozas – taip jie atrodo natūraliau. Tačiau jei šie primygtinai nori „pabudusio“ šuns, piešiamos specialios stiklo akys, kurios atkuriamos iš augintinio nuotraukų. Visos kitos šuns dalys atrodo taip, kaip ir prieš jam nugaištant. Procesas kainuoja šimtus dolerių net už „kišeninius“ šunyčius ir tūkstančius – už didesnius, tokius kaip auksaspalvis retriveris. Šeimininkams vis dėlto tenka pagyventi be mylimiausio šeimos nario. Stambios katės užšaldymas gali trukti pusmetį, o didžiulio šuns – net apie metus. Gyvūnai šaldomi specialiuose sauso šaldymo kambariuose. Be to, šeimininkai turi apsispręsti greitai – gyvūnas turi būti pristatytas iškamšų gamintojams iškart po mirties.

Dar vienas tokiu verslu užsiimantis vyras Anthonis Eddy teigia, jog užšaldo apie 150 – 200 keturkojų kasmet. Jis sulaukia užsakymų iš Kalifornijos, Floridos, netgi Havajų. Gyvūną ir jo iškamšą tenka siųsti siuntiniais.

„Girdime iš savo klientų, kad jie tiesiog negali išsiskirti su savo augintiniu, jie negali jo palaidoti arba kremuoti. Dauguma šeimininkų yra senyvo amžiaus, vieniši. Kai kurie planuoja išsaugoti augintinį, kad jis galėtų būti palaidotas kartu su jais, kai jie paliks šį pasaulį. Viena moteris atsiuntė nuotrauką, kai jos senelis būtent taip ir padarė“, – pasakojo A. Eddy. Vis dėlto visi msnbc.com kalbinti iškamšų gamintojai neplanuoja tokiu būdu saugoti savo šunų, po jų mirties. „Mane tiesiog žudytų, jei matyčiau ją negyvą kiekvieną dieną“, - prisipažino Mikas McCulloghas, žvelgdamas į buldogę Katie. Tačiau jis tvirtina suprantantis jo paslaugas užsakančius šeimininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: