Kokio dydžio yra atomas? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sigitas.lk 2012-04-24 13:52
Kaip toks mazas branduolelis, per toki dideli atstuma sugeba islaikyt elektronus salia saves? Ir keisciausia ta "tuscia erdve" kazkaip sunku patiket kad ten gali istiesu nieko nebut. O kai toks tankus branduolys, nieko keisto kad tiek daug energijos reik kad ji suskaldyt ar sujungt.
Azys 2012-04-24 15:55
na o jeigu dar toliau gilintis, tai fundamentaliosios daleles pasirodo sudarytos is energijos gniuzuliuko.
Wolfy 2012-04-24 16:39
Tikrai informatyvus video apie atomą. Viskas aiškiai ir svarbiausia vizualiai parodoma.
Popasz 2012-04-24 16:48
Materija yra koncentruota energija, ištrauka iš BBC Horizon: http://www.youtube.com/watch?v=b6cbaMj883c A. Einšteino nuomonė: http://www.youtube.com/watch?v=CC7Sg41B ... re=related
Jonas17 2012-04-24 18:42
Gal ką čia parašysiu bus kvaila, bet aš taip įsivaizduoju visatą Visi kūnai sudaryti iš molekulių, molekulės iš atomų ir t.t. arne? Atrodo tai gali tęstis begalo, kaip ir visata. Tai kas jeigu visi tie atomai, elektronai yra kokio mūsų matomo daikto tarkim kėdės :] viduje yra kaip kitos visatos planetos, o molekulės kaip galaktikos ir panašiai O mūsų planeta ir aplinkinės kitos tėra dar viena begalinio "didėjimo" besitesiančios erdvės dalelė, kuri yra kokio kito milžino svetainėje, ir tie milžinai mūsų planeta vadina dar vienu atomu Nežinau ar supratot, stengiausi aiškiau išdėstyti kas toje mano galvoje vaidenasi, bet būtų idomu sužinot ką jūs manot :] Jug galima pafantazuoti, atsakymo į šį klausima turbūt dar ilgai nebus
Vagydarnuor 2012-04-24 19:01
nelabai zinok, nes smulkiausiame lygmenyje, tai nebe burbuliukai, o bangos, jos beformes arba tiksliau ju neimanoma isprasut i musu supratimo remus, formos prasme.
Egidijus1992 2012-04-24 19:07
As ir kartais susimastau, gal i mus irgi kazkas ziuri pro padidinimo stikla kaip i mazycius atomus ir isvis kaip gali atrodyti visatos galas ir kas uzjos, kaip gali nieko neegzistuoti uz jos, net galva sukas kai pradedi isivaizduot D
Sigitas.lk 2012-04-24 22:16
O kai pamastai, tai viena didziausiu paslapciu yra gravitacija. kas tai isvis per daiktas? Traukia... Bet kuom? kas ten tarp + ir -? kokie nematomi sniureliai? Tikrai kad kai apie viska pradedi galvot, tai galva sukasi.
MrT 2012-04-25 00:33
Kokių + ir -? Apie magnetinius polius šneki?
vc. 2012-04-25 00:35
Nemanau, kad apie gravitacijos jega gali kalbeti naudodamas "+" ir "-". Gravitacija veikia tik viena kryptimi, skirtingai nei elektromagnetine jega. Tie sniureliai, apie kuriuos kalbi yra gravitronai, hypotetines elementarosios daleles, kurios pernesa gravitacijos jega sviesos greiciu. (atleiskit del ne lietuvisko srifto)
Sigitas.lk 2012-04-25 09:17
Na cia manau pas tave tik hipoteze. O ir siaip abejotina kazkokia, Man atrodo perdaug viskas dalelem bandoma paaiskint. Manau yra kazkas ko tiesiog dar mes nesuprantame Na o del + ir - tai kalbejau apie traukos jega. Ir visi tei magnetiniai laukai mysle. Kas ten kaip veikia.
vc. 2012-04-25 09:25
Visu pirma, hipoteze ne mano, ja vadovaujasi visas fiziku pasaulis. Antra, taip, mes visko nesuprantame, del to ir yra kuriamos hypotetines daleles, iki tol kol tai bus irodyta. Trecia, magnetiniai laukai nera mysle, viskas yra gan aisku sioje srityje. Palauk pora meteliu, tai per fizikos pamokas destys(jeigu fizika A lygiu pasiimsi).
Aidas 2012-04-25 10:28
Populiari hipotezė ir tarp paprastų žmonių, ir tarp fantastikos rašytojų. Tiems, kas teigia, kad elementarios dalelės turi banginių savybių (tai yra, kad atomui negali būti taikoma planetų sistemos analogija), priminsiu, kad bet kuris kūnas turi banginių savybių. Tik mūsų suvokiamo pasaulio kūnų banginės savybės tokios mažos, kad jų galima nepaisyti. Taigi, kyla klausimas, ar mūsų Saulės sistema daug kartų didesnės sistemos atžvilgiu nesireiškia kaip mums elementarios dalelės, ar tokiu atveju nedominuoja jos banginės savybės. Šiaip šis klausimas kol kas mums neturi prasmės, nes męs patyrimu kol kas negalime stebėti Saulės sistemos iš daug kartų už ją didesnės sistemos pozicijų.
Sigitas.lk 2012-04-25 18:59
Na cia manau pas tave tik hipoteze. O ir siaip abejotina kazkokia, Man atrodo perdaug viskas dalelem bandoma paaiskint. Manau yra kazkas ko tiesiog dar mes nesuprantame Na o del + ir - tai kalbejau apie traukos jega. Ir visi tei magnetiniai laukai mysle. Kas ten kaip veikia. As mokykla baiges, ir pamenu apie visokias magnetines linijas ir pan, bet tai man nieko nepaaiskina. Tu perdaug pavirsutiniskai ziuri. Pasake bangos, elektrinis laukas, ir t.t. ir tau uztenka. O man neuztenka, nes niekada niekas nepasakojo is ko tos pacios bangos sudarytos, is ko tie laukai, kad ir tos pacios magnetines linijos. Manau tai yra kvaila i viska taip siaurai zireti kaip i daleles, nes tai pasaka be galo.
orakulas2008 2013-07-08 14:48
Fantazuoti galima, bet reikia tureti kazkokia mastymo sistema, nes tos fantazijos bus tik sapaliones. Patys faktai nesako nieko. Zmones kurie per savo interpretavimo prizme zvelgia i faktus, juos pateikia. Esme, tame, kad musu pasauleziura lemia, tai ka mes suprantame is vieno ar kito fakto. Is mano pasauleziuros prizmes, begalinis didejimas yra tik ideja, grazi mintis kuri nera imanoma fizikineje erdveje. Tai parodo vien, tai kad mes egzistuojame dabartiniame laike. Jei pries mus butu buves begalinis laikas pries, tai logiskai neimanoma atsidurti dabartineje akimirkoje.
vvv2 2013-07-08 15:24
orakulas2008 2013-07-08 16:54
Visu pirma faktas, kad neimanoma suskaiciuoti iki begalybes, todel tokia begalybe (kuri paaiskinama priezastimis ar sudaroma is paailiui einanciu konstantu, ka paprastai mes turime galvoje sakydami begalybe. Isskiriau, kad nesimaisytu su amzinybe.) egzistuoja tik abstrakcijuoje ar matematineje israiskoje. Kitas dalykas, jei kiekvinas reiskinys turi paaiskinima isorineje priezastyje, ir taip sekant iki begalybes, tada neimanoma paaiskinti nieko, nes visada iskils klausimas kas paaiskina ta kuris paaiskino pries, tai, tokiu budu neimanoma pilnai paaiskinti nieko. Taigi tavo mintis, kad atomai tai burbulikai ir tt. nepaaiskina nieko, o tik iskelia klausima kurio neimanoma atsakyti, nes kiekviena karta paaiskines viena burbuliuka(atoma visata tt.) visada dar turetum paaiskinti begalybe kitu. Zinoma tokios pozicijos galima laikytis, bet ji yra filosofiskai skysta ir netenkinanti, mano poziuriu. Apie tas idomesnes mintis, tai... reiktu knygos, kad suprastum ka jos nori tikrai pasakyti Seip, kad energija yra materijos pagrindas, tai jau aisku dabar. Kitokia energijos manifestacija kuri jai suteikia savybes, kurias mes vadiname materija. Kad laikas egzistuoja, galima remtis vien akivaizdumo pricipu. Racionalu tiketi, kad laikas egzistuoja, taip pat, kaip racionalu tiketi, akd ''as egzistuoju''. Apibudinti ji galima visaip, bet pats faktas, kad laiko tekme yra fizinio pasaulio savybe yra akivaizdus, o jau apibudindami jo savybes galime zaisti galingus fizikinius ir filosofinius zaidimus.