Nerimas dėl neišgydomos tuberkuliozės patvirtintas  (14)

Po naujausių laboratorinių tyrimų rezultatų Indijoje sustiprėjo baimė dėl neišgydomos tuberkuliozės formų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės, kuriems sausį buvo diagnozuota visiškai atspari vaistams tuberkuliozė (totally drug-resistant TB (TDR TB)) buvo nepriklausomai patikrinti dar kartą Nacionaliniame tuberkuliozės institute Bangalore. Testai patvirtino bakterijų atsparumą visiems pirmo ir antro pasirinkimo vaistams, naudojamiems tuberkuliozės gydymui – nors Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sako, kad laboratorinių testų ribotumas reiškia, kad bakterijos dar nėra įrodytai neišgydomos.

Paul Nunn, PSO tuberkuliozės atsparumo skyriaus vadovas, gyrė Indijos sveikatos ministerijos pastangas atpažinti ir gydyti daugeliui vaistų atsparias tuberkuliozės formas, iš kurių kilo naujasis štamas. Ministerija planuoja keturis kartus padidinti kovos su tuberkulioze biudžetą ir iš naujo atidaryti 200 lovų tuberkuliozės sanatoriją Mumbajuje (Thorax, DOI: 10.1136/thoraxjnl-2012-201663).

Zarir Udwadia, Hinduja ligoninės Mumbajuje gydytojas, kuris aptiko pradinius 12 TDR TB atvejų sako, kad buvo dar du nauji atvejai. „Labiausiai neramu dėl vienos mergaitės, anksčiau nesirgusios tuberkulioze ir nekontaktavusia su niekuo, kas sirgo vaistams atsparia tuberkulioze.“

Trys iš pirmųjų 12 pacientų mirė, šeši gydomi ir trys dingę be žinios.

New Scientist, № 2864

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Vytautas Povilaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: