Kinijoje – neišgydomos tuberkuliozės epidemija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2012-06-12 09:23
O tai baltijos šalys su pakankamai mažai gyventojų ir maža teritorija negali rast priežasčių? Ir izoliuot sergančiųjų (gydyti ir siūlyti kažkokių prevencinių priemonių?) WTF?
HardAxe 2012-06-12 10:09
va todėl reikia vengti "bomžų" ir prikosėto viešojo transporto.
- 2012-06-12 10:36
Gi teisės. Negali gydyti per prievartą. O būtų kaip tame nelemtame sovietmetyje - pagavo, išvežė, išgydė, ir dar į galvą davė. Tokius pusbomžius tai net šaudyt derėtų už pavojaus visuomenei kėlimą.
sabotan 2012-06-12 10:40
kad tuberkulioze nepagydoma serga benamiai asocialus asmenys ir jiem yra i tai nusispjaut o gydimas nera privalomas. Va ssrs laikais gydimas buvo privalomas tave izoliuodavo tuberguliozes gydimo centre ir gydidavo kol isgydavo arba iki to kol ta tuberkulioze negali perduoti kitam zmogui. Na va pavyzdi duosiu viena mergina mokykloje susirgo tuberkulioze ir grinai del savo brolio kuriam buvo nustatyta tuberkulioze ir paskirtas gydimas na jis nesigide jam px buvo. Na mergina isgyde o brolis mire
Graižažiedė 2012-06-12 10:58
Lietuvoje, Romainiuose ir ne tik TBC aktyviai gydoma. Jau kuris laikas vykdomas priverstinis gydymas, kuris sergamumą labai ženkliai sumažino, gaila, tik, kad kuo toliau tuo labiau mažėja pastangos surast sergančiuosius ir priversti gygytis.
immortallt 2012-06-12 11:20
Priverstinio negali buti, nes nera jokio istatymo, poistatyiminio akto ar dar ko nors, leidziancio suvarzyti paciento laisve. O bomzam dzin, kad tik isgert gauti - ligonineje neleidzia. O gydoma jinai visad buvo.
Eidumukas 2012-06-12 12:10
Galima. Dėl užkrečiamų ligų- LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽMONIŲ UŽKREČIAMŲJŲ LIGŲ PROFILAKTIKOS IR KONTROLĖS ĮSTATYMAS 9 str. dėl priverstinio hospitalizavimo. http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... y=&p_tr2=2 Dėl psichinių ligų - Psichikos sveikatos priežiūros įstatymo 28 straipsnyje. http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... y=&p_tr2=2 p.s. įstatymas didžiosiomis raidėmis, nes kopijavau iš LRS puslapio ir patingėjau pakeisti šriftą.
Arwis 2012-06-12 12:33
Kaip tai negalima? Mama daktare dirba ir tikrai zinau ne viena yra per prievarta pries ju valia issiunte i gydimo istaigas. Tokios ligos kelia didziuli biologini pavoju, todel zmogaus kaip individo teises tampe zemesnes uz visuomenes.
immortallt 2012-06-12 12:35
Hmz, o ne kazkas, kad 3 karta nutraukus gydyma teismo sprendimu taikomas priverstinis gydymas ? Tai jau nelaikau, kad suvarzoma paciento laisve gydytojo. Cia jau ilgas procesas, kurio metu apkrest speti galima simtus.
Pasalietis 2012-06-12 15:04
Tuberkuliozė Lietuvoje yra ir privaloma ir tuo pačiu ne. Yra privaloma vartoti vaistus, o į ligoninę priverstinai uždaro regis tik keliom savaitėm
andriulis 2012-06-12 15:13
Jeigu butu labai lengvas priverstinis gydymas, tai butu kaip prie ruso laiku. Jei tik kas i "triperbara" vezdavo. Na tikriausiai daug maz isivaizduojat kas tai per "baras". Taip, kad viskas dabar manau yra proto ribose (istatymu lygyje). O del finansines puses ir apsileidimo, kitas reikalas.
immortallt 2012-06-12 18:46
Istatymu normoje, kai isleidzia sunkiai pagydoma tuberkuliozes serganti zmogu/bomza i viesaji transporta apkresti daugiau nieko detu zmoniu ? O dar ziurek ir pagydyt nepasiseks.
Eidumukas 2012-06-12 21:48
Andriulis teisingai kalba. Laisvė yra esminė vertybė, aišku, ji pasibaigia ties kito laisve. Tačiau tam ir skirta tokia griežta tvarka, kuri stabdo savivalę. Nuorodose, kurias buvau įdėjęs, parašyta, jog dviem parom žmogų hospitilizuoti gali pati gydymo įstaiga, o ilgesniam laikotarpiui reikia teismo sprendimo. Praktikoje sudėtingiau būna su psichikos ligonių "uždarymu", nes jų keliamą grėsmę daug sunkiau įvertinti ir praktiškai taip išeina, kad laukiama iki jis padarys kitam žalos, kol jis patenka į gydymo įstaigą. Realios epidemijos atveju turbūt skelbtų ypatingąją padėtį. Tuomet pradėtų veikti šiek tiek kita sistema.
immortallt 2012-06-12 22:23
Per 2 dienas tuberkuliozes neisgydo. Serangtis ir galintis uzkresti tuberkulioze - vaiksciojanti bomba. Jei serga sunkiai pagydoma atmaina - tai yra realiai zudikas. Jo laisve yra jo laisve, bet zudyti kitus - tai jau ne laisve, tai anarchija. Kodel paisoma vieno individo laisves, bet norima nepaisyti kitu ? Pvz su rukymu ilga laika irgi tas pats buvo. Rukoriams laisve rukyti - nerukantiems ir turintiems astma - neuztersto tabako dumais nelaisve. Astmininkai anksciau nelabai galejo eiti i barus, restoranus ir pan. Panasi sitaucija ir su tokiais ligoniais.
Eidumukas 2012-06-13 12:38
Tai juk per tą laiką gydymo įstaiga kreipiasi į teismą ir prašo pratęsti hospitalizavimą. Tos dvi dienos tik pradinis etapas, kuris apriboja galimai nepagrįstą žmogaus laisvės suvaržymą. Juk visia nelogiška būtų, jei be teismo žinios tave galėtų laikyti savaitę, dvi, mėnesį ir t.t.