Britų kompanija į Mėnulį ketina skraidinti sovietiniais kosminiais laivais  (6)

Britų kosmoso kompanija „Excalibur Almaz“ pranešė, kad jau 2015 metais bus pasirengusi turistus skraidinti į Mėnulį. Pirmoji 805 tūkst. kilometrų kelionė rekonstruotu sovietiniu kosminiu aparatu potencialiems klientams kainuos maždaug 100 mln. svarų (apie 430 mln. litų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Esame pasirengę pardavinėti bilietus“, – teigė Meno saloje įsikūrusios kompanijos įkūrėjas ir vadovas Artas Dula.

„Excalibur Almaz“ siekia tapti pasaulyje pirmaujančia kompanija, siūlančia patikimus, įkandamus ir reguliariai rengiamus skrydžius į kosmosą tyrimams, eksperimentams ir turizmui.

Šiam tikslui kompanija įsigijo ir modifikavo tris daugkartinio naudojimo grįžimo į Žemės atmosferą kapsules ir du didelius „Saliut“ klasės kosminius laivus.

Kiekvienoje kapsulėje gali keliauti 3 žmonės, ji gali būti naudojama 15 kartų, o kosminiai laivai gali tarnauti 15 metų.

„Excalibur Almaz“ planuoja žemojoje Žemės orbitoje prijungti kapsules prie „Saliut“ erdvėlaivio ir šį jungtinį laivą naudoti kaip transporto sistemą keliauti į Mėnulį ir toliau.

Pasak A. Dula, tai būtų ilgos trukmės (iki 6 mėnesių) kelionė, kuriai reiktų aukšto lygio fizinio ir protinio pasirengimo. Visi reikiami apmokymai įtraukti į kelionės paketą.

Be ekspedicijų į Mėnulį, A. Dula ketina rengti nepilotuojamas tiriamąsias misijas, gabenti žmones ir krovinius, kasti naudingąsias iškasenas asteroiduose, teikti paslaugas vyriausybėms, kompanijoms ir pavieniams žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)