Kas yra spalva?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2012-06-24 12:23
Jau buvau praradęs viltį technologijos.lt rasti gerų straipsnių, bet va vienas iš tokių "dinozaurų" dar gyvas Tikrai geras straipsnis, skaitosi lengvai ir suprantamai, įdomūs pavyzdžiai. Reikėtų panašiu stiliumi rašyti mokyklinius vadovėlius. Daugiau tokių straipsnių plz
Anonymous 2012-06-24 13:13
Taip! Pritariu ir dėl straipsnio, ir dėl vadovėlių... Vadovėliai, aišku, kurti specialistų ir yra suprantami, bet...
Shinigami 2012-06-24 14:07
Parašykite patys daugiau tokiu straipsnių ir čia patalpinkite, tai ir bus daugiau. O dabar tik skundžiatės ir nieko patys nedarot Parašyti gera straipsni ar vadovėli nėra lengva. Vadovėliai, aišku, kurti specialistų ir yra suprantami - tik specialistams
Wolfy 2012-06-24 14:12
Geras straipsnis. Toks informatyvus ir verčiantis labiau suprasti spalvas bei jų savybes.
blizzard 2012-06-24 14:23
Shinigami jeigu tave blogai aptarnauja gydytojas, tu kaltini jį ar save kad nemoki to daryti geriau? kitą kartą tokie argumentai nuskamba kvailai.. Labai patogu apkaltint klientą jog jis nemoka geriau ir toliau daryt Š.. tačiau tai ne kliento kaltė kad tavo atliekamų paslaugų lygis žemas.. Just saying..
Arthuras 2012-06-24 14:49
Matai, vargu ar galima vadintis klientu visiškai nesusimokant už paslaugą.
blizzard 2012-06-24 14:56
Tai gal tada pašalinkim ir reklamas iš tinklapio ? Jeigu tinklapis nevertina savo lankytojų kaip klientų, na tada nežinau kad ir kaip žiūrėčiau tinklapis teikia kažkokią paslaugą, šiuo metu informavimo aišku mano pasirinkimas yra rinktis šį ar kitą tinklapį, tiesiog sakau kad galima būtų padidinti tą kokybę kažkiek, nes kaip jau sakiau, čia mano pasirinkimas, kuris gali keistis, lygiai taip pat kaip ir kitų lankytojų
Shinigami 2012-06-24 15:02
Koks iš tavęs klientas, jei visko nori nemokamai, bet su mokama kokybę Antra čia straipsnius gali siūlyti kas nori, administracija greičiausiai jį įdės. Ir dauguma straipsniu parašyti juk ne šio puslapio administracijos, o šios svetainės "klietų". Tad tokie komentarai kaip tavo atrodo kvailai ir juokingai Kaip pastebiu vis daugiau asmenų nori visko ir nemokamai. Ar tai butu muzika, programinė įranga, žaidimai ar kas kita. Vis daugiau atsiranda tokių kaip tu kurie įsivaizduoja, kad tai jiems turi būti duota nemokamai ir aukščiausios kokybės. O patys tik guli lovoje ir pastoviai skundžiasi.
Arthuras 2012-06-24 15:26
Kiekvienais metais portalui reikia susimokėti už domeną, už hosting'ą. Reikia, kad kažkas talpintų straipsnius ir kitą informaciją, prižiūrėtų forumą. Negi manai, kad visą tai turi būti daroma dykai? Ne, taip nebūna. Visą tai atperka reklama. Reklamos tikrai nėra tiek daug, kad būtų galima reikalauti aukščiausio lygio straipsnių kiekvieną dieną. Tu pats dykai dirbtum?.. Nežinau kaip tu, bet aš tai ne, nebent turėčiau viziją, kaip iš to užsidirbčiau vėliau. Taigi, mažiau skųskis, o pats prisidėk prie straipsnių kūrimo, jei kas nepatinka.
Pumper 2012-06-24 16:42
Ir kiek tas domenas/hostingas kainuoja per metus? 500-1000lt? Dar atsimenu kaip psl. administracija kalbėjo apie planus iš to puslapio ne tik papildomai užsidirbti, bet ir pragyventi. Taigi nereikia pasakoti apie darymą dykai, ypač kai patys puikiai žinom, kad forumo modai yra patys to forumo dalyviai ir nieko ir iš to negauna. Straipsniai pagrinde keliami iš kitų lietuviškų portalų arba gaunami iš pačių skaitytojų tarpo (ta pati situacija, kaip ir su modais) ir tik kartais patys administratoriai straipsnius išverčia iš užsienio portalų ir deda į technologijas. O tam, kad daugiau uždirbtum, pirma reikia pateikti gerą produktą/paslaugą, o ne atvirkščiai - prašyti didesnio užmokesčio, nes tada "gal" geresnį produktą pagamins/ suteiks geresnę paslauga. Čia primena su policijos darbu ir jų atlyginimais - vietoj to, kad normaliai dirbtų, kyšininkauja ir patys nešvariais darbeliais užsiiminėja pasiteisindami per mažais atlyginimais, bet užmiršta, kad norint daugiau uždirbti visų pirma reikia parodyti, kad tu to užmokesčio nusipelnei.
Arthuras 2012-06-24 18:00
Aš į visą tavo post'ą galiu atsakyt labai paprastai - nenori, neskaitai, nediskutuoji ir eini kitur, kur tau geriau - taip išreikštum savo nepasitenkinimą. Apgailėtina reikalauti kažko, nesusimokant. Galų gale, imkit ir sukurkit geresnį portalą - prižadu, vieną lankytoją tikrai turėsit.
AdutisTM 2012-06-24 18:29
O čia galima rašyt apie straipsnį? Tikrai geras ir įdomus straipsnis, tik man vienas dalykas užkliuvo pačioje pradžioje. Apie kūdikį, matantį apverstą vaizdą. Pasenusi nuomonė jau čia. Analogiškai būtų galima sakyt, kad gamykloje monitorių (ar televizorių) matricas pagamina apverstas ir tik įstatant į korpusą jas apsuka, kad rodytų normalų vaizdą. Kabeliu jungtis irgi padaro atvirkščias ir tik sujungiant persuka, kad tiktų į lizdą. Turbūt ir fotoaparatų gamintojams labai didelis galvos skausmas, nes juk ant matricos formuojamas apverstas vaizdas! Reikia daug firmware programavimo, kad sugeneruotų teisingai pasuktą failą...
blizzard 2012-06-24 18:35
Arthur ir shinigami, o kodėl mum nesusimokėjus jeigu jau čia tokia aukšta kokybė? tai tegul padaro mokamą tinklalapį bėda ta kad negali daryt mokamo nes kokybė perprasta ir neatsirastų kas mokėtų už visa tai.. taigi vėl grįžtam prie to paties.. Na bet diskusija ne apie tai, savo nuomonę išreiškiau, kam reikėjo tas suprato, kam užtenka tokios kokybės, tas lai džiaugiasi..
Anonymous 2012-06-24 19:06
Kažkur buvo minėtas eksperimentas su akiniais, apverčiančiais vaizdą - jie nieko nekeičia, tik aukštyn kojom verčia vaizdą. Žmogus priprato per kelias dienas, ir paskui net nebejautė, kad akiniai verčia vaizdą, kai akinius nusiėmė - vėl teko vaikščiot apgraibom besisukančia galva Smegenys apdorodamos signalus iš akių puikiai pritaiko suvokimui.
Shinigami 2012-06-24 19:08
Niekur nesakiau, kad čia aukšta kokybė. Sakiau jei nori geresnės kokybės pats rašyk straipsnius ir čia dėk. O jei tingi - tai nėra ko skustis dėl kokybės nemokamoje svetainėje. Visi tik ir skundžiasi, bet dirbti tam, kad pakeltu kokybę nenori. Čia būna daug straipsnių kurių komentarai būna ne apie straipsnį - tai vienu daugiau ar mažiau didelio skirtumo nesudarys
Arthuras 2012-06-24 19:23
Kas tau sakė, kad čia aukšta kokybė? Nemoku nei kapeikos, todėl esu visiškai patenkintas kokybe. Jei mokėčiau pinigus, patenkintas nebūčiau. Kapiš?
EdvasP 2012-06-24 19:39
Nieks nesako, kad portalas prastas. Tiesiog straipsnių kokybė lyginant su anksciau šiek tiek prastesnė. O man kaip skaitytojui, o ne rašytojui neturi rūpėt kaip iš kur portalas gauna pinigų ir tikrai galiu skųstis ar reikšt nepasitenkinimą kai kuriais straipsniais diskusijose. Jeigu vieną dieną portalas taps panašus į kokį delfį ar panašius pletkų ir išpūstų faktų puslapius, rasiu jam alternatyvą, o dabar, kai kiekvieną mielą dieną skaitau kone visus straipsnius ir netgi nuomones komentaruose, tą nuomonę galiu ir pats išreikšt. O jeigu portalas gyvendamas iš reklamos, neužsidirba, tai ne mano kaltė. Ir ne man reikia mastyt, ką padaryt, kad kokybė būtų geresnė. Juk aš dalis to kaip ir jūs čia, dėl ko šis puslapis egzistuoja. Nebūtų skaitytojų, nebūtų ir pinigėlių už reklamą, o tada nebūtų ir straipsnių.
Shinigami 2012-06-24 21:05
Gali išreikšti savo nuomone. Tai nieko blogo, bet kai kas antro straipsnio komentaruose vis skundžiasi kokie blogi straipsniai, va tada jau erzina. Be to daugiausiai komentarų kaip tik ir susilaukia delfio ar vakaro žinių straipsniai. Iš ko matosi, kad jie ir yra populiariausi. Gailą kad nerodo prie straipsnio originalių skaitytojų skaičiaus. Tada butu galima visiem pamatyti kurie straipsniai skaitomi, o kurie ne. Manau daugelis butu labai nustebinti. Be to, iš pavadinimo galima dažnai spėti kas per straipsnis arba šiek tiek paskaičius. Ir jei nepatinka tiesiog neskaitai ir praleidi. Arba naudoji filtrus.
Acme 2012-06-24 21:59
O kažin už ką gauna pinigus, ar tai kad pamato reklamą ar kad paspaudžia ant jos, nes logiškai mąstant turėtų gauti kai paspaudžia. Aš naudoju adblock, tai neremiu nei pirmu, nei antru atveju. Neįsivaizduoju, kai panaudojau adblock'ą, kaip žmonės gali skaityti kai reklama šoka, dainuoja ir kitaip trukdo skaityti straipsnius.
Nerijux 2012-06-24 23:43
Silpnas straipsnis. Toks įspūdis, kad skirtas penktokui - šeštokui. O dar kai pradeda vadovėlį cituoti... Paminint autorių !!! Turbūt duoklė buvusiam dėstytojui. Mokyklini vadovėlį cituoti švelniai tariant vaikiška, toks įspūdis, kad straipsnį parašė dešimtokas... Ir nuoseklumo trūksta. Išsibarstęs kažkoks... Pranas Mašiotas panašiai vaikams rašydavo, tik nuosekliau.