Lietuviškas maistas vis dar natūralesnis nei kitose šalyse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cluendo 2012-07-07 22:40
Neprakiso to sudo nes i subine per mazai lindo, mat pinigu pritruko O siaip visas sudas ir praeina ta tavo vadinamaja maisto tarnyba. Kur nera tvarkos ten NEIMANOMA kad butu gerai kazkas. Tai atsiliepia, kaip kad matome, net ir maistui. O straipsniuose vistiek rase raso ir dar rasys turbut "koks geras tas musu maistas" arba "kaip faina lietuvoje gyventi". Cia pastebejimas: Tie straipsniai tarytum specialiai rasomi kad kirsinti isvaziavusius svetur su lietuviais gyvenanciais lietuvoje. Nes pastoviai gincai del to kyla. Siaip tai reikia pripazinti fakta, kad tenn kur yra valstybine sistema isvystyta(per daug simtu metu) ten yra ir ta tvarka ir pragyvenimo lygis ir tas pats maistas daugiau "isivystes" jei taip galima issireiksti, neskaitant fakto kad uzsienio salyse ir gyvenotoju skaiciai nepalyginamai didesnis - rezultatas vistiek geresnis. Jau geriau pripazinti kad Lietuva daug kur atsilieka, ir bandyti taisytis arba padaryti dar geriau, negu teigti kad "lietuvoje super viskas". Dar nesuprantu vieno dalyko: Kaip Lietuvoje gyvenantys zmones gali sakyti kad ten yra gera gyventi? As kiek tik grystu i LT, vis nuotaika susigadinu, nes tikiuosi kad kazkas i gera keiciasi - o pasirodo atvirksciai.
Rukis 2012-07-07 22:45
Iš jūsų pusės, Pone, matau tik kažkokius blevizgavojimus ir nepagrįstus teiginius. Kur faktai? Ar jau bulvarizmas perėjo į naują lygį?
cluendo 2012-07-07 22:54
As tau tokiu dalyku tikrai neirodysiu. Bet tu ir pats gerai zinai, kad pinigas Lietuvoje vartus neatidaromus sugeba atidaryti - uz tai kad visiem p*.
faktas 2012-07-07 23:31
Šiaip aš nelabai drąsiai galiu komentuoti šią temą, nes pats mažai keliauju, bet besiremdamas pažįstamais arba pokalbiais su užsieniečiais, esu susidaręs įspūdį, kad Lietuvoj maistas labai neįvairus ir neskanus, kai kurie produktai, pvz., picos - nevalgomi. Žinoma, dauguma jūsų, kurie sako, kad užsieny visi valgo šlamštą, įsivaizduoja D. Britaniją, kur maistas baisus. Bet nepamirškit, kad yra ir kitų šalių. P.s., dėl didelio pasirinkimo Lietuvoje. Dvi skirtingos pomidorų veislės, trys agurkų, dvi salotų... Tai yra pasirinkimas? Pažiūrėkit makaronų lentynoje. Kiek skirtingų matote? O kaip reikalai su koncervais? Prieskonių pasirinkimo Lietuvoje aš išvis nekomentuosiu... Žinoma, tiems, kurie gyveno SSRS, dabartinis pasirinkimas Lietuvoje yra labai gausus, bet man, žmogui, kuris to beveik nepamena, šiuolaikinis pasirinkimas yra per mažas. Aišku, nieko nepadarysim, kalta maža rinka. Bet į viską reikia žiūrėti objektyviau.
Simplicity 2012-07-08 00:29
Jūs atkreipkit dėmesį į tų pačių daržovių ir vaisių kilmę. Italija, Ispanija, Belgija, Prancūzija, Kinija, Gruzija, bet tik ne Lietuva
EdvasP 2012-07-08 10:43
Tai kad Lietuvoje sezonas auginimui trumpas. Per tą vasarą kiek išaugina, kone viską ir parduoda. Nežinau kur jūs gyvenat, bet prie manęs Maximoj būtent šiuo metu yra atskira rūšis lietuviškų agurkų, pomidorų, dar šiek tiek vaisių. Gal iš lietuviškų prekių pasirinkimas ir neperdidžiausias, bet reik suprast, kad čia Maža šalis. Dar girdėjau, kad su ūkininkais dažnai sunku susitart, nes kaip sezonas, taip kitos kainos. Stabilumo nėra perkant iš Lietuvos ūkinkų.
Operatorius 2012-07-08 15:51
Čia galima pamatyti kaip yra iš tikro http://lt.inbelly.com/spring/index
faktas 2012-07-08 17:43
Lietuviška Premium dešra uždrausta kai kuriose šalyse.
SuperHP 2012-07-08 18:19
Jau daugiau nei pusę metų gyvenu Turkijoje, kuri pasaulyje garsėja kaip viena iš geriausių ir didžiausių virtuvių, tačiau, manau, galiu drąsiai teigti, kad Lietuvoje normalus maistas ne tik kad pigesnis (išskyrus vaisius ir tai ne visus), bet ir daug skanesnis bei sveikesnis.
g3n1us 2012-07-08 21:01
Būtent.. Maitinimasis LT prekėmis ir jų gamyba yra du skirtingi dalykai.
portas 2012-07-08 21:06
Ka homeopate turi bendro su maistu ? kas cia per specialiste ?
andriulis 2012-07-08 21:20
O tai kaip su svyturio alum? Laimejo auksa su EKSTRA alum, bet jis ne is tolo nepanasus i ta kuris pardavinejamas LT rinkoje. Per radija juk minejo, jog svyturys tikriausiai pamokejo laidos kurejams, jog jie nerodytu reportazo apie Lietuviska alu, nes alaus Lietuvoje jau sunku rasti, nes ten yra tik alaus gerimas. Kalbejau su ukininkais kurie augina ekologiskus produktus i vokietija. Tai ukininkas pasakojo, jog vienais metais nusprende auginti ekologiskus kviecius kiek supratau. Bet sezonas pasirode prastas ir jis karta nupurske savo derliu. Pries parduodant vokiaciams derliu jie pasidare ekspertize ir del vieno purskimo viso jo derliaus buvo atsisakyta. O kaip cococola? Man tai ji skirasi kuri pagaminta vakaruose ir kuri pagaminta Lietuvoje. Kazkada rokiskio suri labai megau, o dabar man jis toks suprastejes. Kai studijavau, marketingo destytoja pasakojo apie Lietuvos situacija prekybos centruose. Nurode kur kokius produktus pirkti geriausia, i ka atkreipti demesi ir t.t. Bent jau tuo metu kiek pasakojo, tuomet buvo pamineti IKI parduotuve kaip kokybiskiausio maisto pardaveja. Bet iki parduotuve ne ten kazkur mazyte daugiabuciu kieme, bet centrines, dideles. I jas vezamos tom paciom atiketem prekes, bet geresnes kokybes. Tik manau jau sitas dalykas ir tai mazai islikes, nes visi vaikosi pelno.
EdvasP 2012-07-08 22:19
O šiaip, dėl CocaColos, mano geras draugas neseniai grįžo iš JAV, tai sakė skiriasi nuo lietuviškos. Skonis kitoks. Ne saldesnė, tiesiog skanesnė. Sakė, dabar supranta, kodėl tapo tokia populiari, nes pagal lietuvoje gaminamą kolą, sunku būtų tapt vienu brangiausių prekinių ženklų. Gaila alaus lietuviško nerado..
g3n1us 2012-07-08 22:29
Bičiuli. Aš įtariu ir spėju, kad ES draudžia tam tikrus priedus. Jeigu ką, tai kolos pradinis receptas buvo su kokainu (net panašiai skamba į coca(-ine)). Dėl išpopuliarėjimo daug niuansų. Coca cola skiria apie 25proc pelno reklamai. Dėl alaus, tai pritariu, kad lietuviškas yra "šlamštas". Kada ragavote ir aplamai ar ragavote alų, kuris net kvepėtų apiniais? Bet.. Yra ir visai nieko alaus.. Jis daug pigesnis ir skanesnis už visokius švyturius, utenas ir kalnapilius... Toli ieško nereikia, tas pats Kauno alus yra daug skanesnis ir kokybiškesnis už visus paminėtus.
Rukis 2012-07-08 23:24
Nėra taip jau sunku ir pačiam to alaus pasidaryt. Tik laiko ir vietos užims
EdvasP 2012-07-09 00:17
Nežinau kaip dėl priedų, gali būti ir taip. O dėl reklamos, savaime suprantama, kad netik dėl skonio ir kvapo kokakola tokia populiari. Bet neskanaus gėrimo, jokia reklama nepavers sėkmingo
HardAxe 2012-07-09 10:59
kava, alus? Kam jie patiko iš pirmo karto?
EdvasP 2012-07-09 11:37
Labai prastas palyginimas
Arthuras 2012-07-09 12:28
Labai neblogas palyginimas. Daug maisto produktų yra neskanūs - pvz. kava, tas pats alus. Bet žmonės įpranta(veikiami aplinkos, reklamos) ir jie tampa skanūs, o žmonės įgauna priklausomybę.
EdvasP 2012-07-09 13:25
Pirmiausia tai, kaip galima lyginti alkoholinį gėrimą su kola. Alus atsirado pries maždaug 5000 metų. Išplito visam pasauly. Ir tikrai ne dėl investicijų į reklamą, o žmonėms jis patiko. Daugkam alus yra skanus ir paragavus pirmą kartą. Kava taip pat atsirado prieš tūkstančius metų. Ir nevienam ji buvo skani. Kavą geriau lygint su arbata, o alų su vynu, sidru ar kitais silpnesniais alkoholiniais gėrimais, o ne kola. Kola atsirado ne taip jau ir seniai, bet ją labiau mėgsta nei sprite ar fanta, kurie reklamuojami nemažiau nei kola. Abejoju ar burbulinadas išreklamuotas visame pasaulyje atsidurtų nealkoholinių gėrimu top 10 saraše, nes nenustebintų savo išskirtiniu skoniu