50 metrų: kormorano nyris į gelmę (Video)  (0)

Pietų Amerikos mokslininkai sumanė galų gale išsiaiškinti, kaip medžioja kormoranai. Sugavę vieną paukštį, jie pritvirtino jam ant nugaros filmavimo kamerą ir stebėjo, kaip šis panyra į 50 m gylį, pasigauna žuvį ir vėl išneria, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kormoranai – gabūs žvejai. Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip paukštis panyra į 50 m gylį ir išnyra su grobiu. Tam jis užgaišta tik kiek daugiau nei minutę.

Argentinos mokslininkai šį tyrimą atliko ne smalsumo vedini, o norėdami išsiaiškinti, kokios vietos kormoranams tinkamiausios maitintis. Nustatytas vietas ketinama saugoti.

Tyrimų vadovas dr. Flavio Quintana tikina, kad kormorano žvejybos ypatumai buvo nufilmuoti pirmą kartą pasaulyje. Niekam iki to nebuvo pasisekę to padaryti.

Argentinoje, Patagonijoje gyvena per 3 500 kormoranų porų. Mokslininkai jau 10 metų tiria jų kolonijas pasinaudodami naujausiomis technologijomis: mažytėmis filmavimo kameromis, GPS ir mikrolustais, kurie įsiuvami paukščiams po oda.

Šie tyrimai padės ne tik nustatyti paukščių maitinimosi vietas, bet ir padės suprasti su kokiais aplinkos iššūkiais susiduria šie saugomi Pietų Amerikos paukščiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)