Kodėl „Curiosity“ mokslininkai prieš nusileidimą krimto žemės riešutus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-08-07 14:22
"Pasirodo, yra toks prietaras. O kai kalbama apie 2,5 mlrd. JAV dolerių marsaeigįo misiją, svarbūs net ir jie. Tiksliau, prietarai astronautikoje ir kosmonautikoje svarbūs visados. O NASA mokslininkai jau kelis dešimtmečius įsikalę į galvą ir uoliai laikosi prietaro, jog žemės riešutai misijų metu neša laimę, o jų neužkrimtus, prasidės nemalonumai." OMFG, kaip sitaip gali nusisneketi zmones prie mokslo? As puikiai suprantu, jei visi tiki sekme tai butinai pasiseks, bent jau tikimybe padideja labai smarkiai, bet tam nereikia jokiu riesutu, ar dar kokio sh. Kas turit kokiu nors prietaru pabandykit i juos nekreipt jokio demesio. Pvz perbego juoda kate kelia, tiesiog isivaizduokit kad nieko neivyko, nesuteikit tam jokiu emociju, nesusijaudinkit, isivaizduokit, kad prietarai neegzistuoja isvis ir zinoma nieko blogo neivyks. Bet jei vistiek lenda kokia ikyri mintis, ar bloga nuojauta, vizuliai istrinkit sita minti is smegenu kaip faila is HDD, kaip tiksliai ta padaryti tik vaizduotes reikalas, esme yra simbolinis minties sunaikinimas. O tada pakeiskit minti i tokia kokios istikro norite, jai sutelksit demesi ir jokiu abejoniu, tada stebekit, kaip viskas klostosi. Ir tam nereikes jokiu nesamoniu susijusiu su prietarais. Yra nemazai hipoteziu ir teoriju apie multivisatas ir neapibreztumo principus ir kaip tai gali buti susije su samoningu stebetoju, taigi (musu) samone gali labai daug ka pakreipti reikiama kryptim ir tam nereikia zemes riesutu.
nondescript 2012-08-07 14:49
Man atrodo čia labiau tradicijos, o ne prietarai, nes abejoju, kad tokio išsilavinimo žmonės, galėtų tikėti tokiais niekais.
Rukis 2012-08-07 14:59
Tradicijos, sėkmės vaikymasis, įprotis... Vadinkit kaip norit.
vyge 2012-08-07 15:30
Ačiū kad leidai, nuoširdžiai dėkingas Man beje taip pat atrodo kad čia tiesiog tradicija, nors būna žmonės labai protingi vienoje srityje gali tapti totaliais "kvailiais" kitoje...
kionig 2012-08-08 02:07
Chillout dude... Pažiūrėk šitą - apsimyši iš juoko: http://www.youtube.com/watch?v=tVNL70dEmTU