Evoliucijos mitai: Dar daugiau klaidingų įsitikinimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-08-16 13:48
Neblogas ciklas buvo. Daug diskusijų kilo. Dabar būtų pats laikas žmonių kalba aprašyti reliatyvumo teorijas. Domėjausi, bet kai priėjau diferencialines lygtis, susidomėjimas išblėso.
sz520qm 2012-08-16 13:51
Paskutinioje dalyje ("Jeigu mes išsivystėme iš beždžionių, kodėl pasaulyje jų dar yra?") reiktų iš karto pradėti nuo klaidingiausio dalyko: žmonės NEIŠSIVYSTĖ iš beždžionių (kaip, beje, ir minėti šunys neišsivystė iš vilkų). Kaip minėta paskutiniame sakinyje, žmonės ir beždžionės išsivystė iš bendro protėvio, kuris, jei šiuo metu egzistuotų, būtų beveik garantuotai priskiriama atskirai (ne žmonių ir ne beždžionių) rūšiai. Daugelis žmonių nesupranta, kad tiek žmonės tiek beždžionės su laiku evoliucionavo ir nukrypo nuo bendro protėvio (galbūt beždžionės mažiau nei žmonės, bet visvien evoliucionavo). Manau, šitai turėtų būti labiau akcentuojama.
sz520qm 2012-08-16 15:37
Welcome to the real world. Matematika sudėtinga, bet vienintelė tiksliai ir teisingai apibrėžia fizikinius dėsnius. Žodžiais to paprasčiausiai kartais neįmanoma išreikšti.
Pjovėjas 2012-08-16 15:46
Iš tikrųjų klysta ir Darvino šalininkai ir kreacionistai. Tikrasis tikėjimas yra čia: http://nesamopedija.wikia.com/wiki/Kosminiai_Klounai (nors pagalvojus, kreacionistai teisūs tuo aspektu, kad kažkas viską sukūrė )
aukselis 2012-08-16 23:23
Artistas kažkoks šitų straipsnių autorius. Žinoma, kad evoliucija yra faktas. Evoliucijos procesas vyksta nuolat, niekas vietoje nestovi, tai prigimtinė Visatos sąvybė. Tėvai pagimdo vaikus, kurie skiriasi nuo savo gimdytojų - elementari evoliucija. Nenuneigsi. Evoliucija kaip procesas yra realybė. Tačiau kas kita yra evoliucijos teorija, kuri aiškina kaip tas procesas vyksta. Evoliucija, kaip procesas, savaime negali būti klaidingas. Yra kaip yra. Tačiau teorija šį procesą gali aiškinti neadvakačiai, netgi pats evoliucijos procesas gali būti suvokiamas klaidingai. Vat senovės Graikijoje suvešėjo idėja, kad Žemė yra Visatos centras. Buvo renkami duomenys šiai teorijai pagrįsti, kuriami įvairiausi paaiškinimai. Vien ko verti Ptolemėjaus epiciklai epicikluose. Iš esmės klaidingai buvo suprasta, kaip juda dangaus kūnai, ir kaip tą judėjimą reikia aiškinti. Dangaus kūnų jūdėjimas, kaip ir evoliucijos procesas yra realybė, tačiau įsivaizdavimas kaip viskas vyksta su realybe kartais stipriai prasilenkia. Lyginti fizikos teorijas su evoliucijos teorija yra bukumo viršūnė. Fizikoje yra visai kita įrodymų ir argumentų kokybė. O ką vargšas biologas gali patikimo pasakyti? "Užvakar" manė, kad šiuolaikiniai žmonės ir neandartaliečiai nesikryžmino, "vakar" sumąstė kad kryžminosi, "šiandien" vėl mano kad ne, "rytoj" neaikšku ką vėl sumąstys. Kaip kokie Buridano asilai, pasiklydę tarp dviejų šieno kupetų.