Tarpplanetiniai hakeriai: „Anonymous“ nusitaikė į marsaeigį „Curiosity“?  (31)

Britų žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog internetinių įsilaužėlių organizacija „Anonymous“ paskelbė, neva kitas jų skaitmeninių išpuolių taikinys gali būti rugpjūčio 6 d. Marse sėkmingai nusileidęs marsaeigis „Curiosity“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hakerių grupuotė išgarsėjo, kai, protestuodama prieš „Wikileaks“ įkūrėjo Džiulijano Asandžo (Julian Assange) suėmimą, buvo įsilaužusi į stambių pasaulinių organizacijų ir bendrovių duomenų bazes ir tinklalapius.

Viena saugos paslaugas teikianti bendrovė „Flashpoint Partners“ iš Niujorko pareiškė, jog IRC (Internet Relay Chat) kanale perėmė žinutę, kurioje buvo prašoma pagelbėti įsilaužti į NASA komunikacijos su marsaeigiu „Curiosity“ kanalą. Saugos bendrovė nurodo, jog žinutę pasirašė vartotojas, pasivadinęs „MarsCuriosity“, o ji buvo išsiųsta „AnonOps“ IRC kanale ketvirtadienį.

Žinutė buvo suformuluota taip:

„MarsCuriosity: Kas nors Madride, Ispaniijoje ar Kanberoje gali padėti izoliuoti milžinišką valdymo signalų kanalą, kuris naudojamas komunikavimui su „Mars Odyssey/Curiosity“ sistemomis? Šifras ir hopingas (angl. – „hopping“) – standartinis. Reikia tik bazinio dažnio ir įrašų/tiesioginės transliacijos signalo (taip, sugebėtume paišdykauti abiem ryšio kanalo krytimis!).“

„AnonOps“ IRC kanalas yra vienas iš IRC kanalų, siejamų su „Anonymous“. Šį kanalą prižiūri „Flashpoint Partners“.

Vis dėlto internetinėse diskusijų grupėse išsirutuliojo prielaida, jog žinutė galėjo būti „netikra“ – arba net teisėsaugos tarnybų provokacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)