Prancūzai vėžį užsiundė ŽIV viruso mutantu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GM 2012-08-29 14:42
Abejoju ar kada nors pavyks išgydyti vėžį. Jei ir pavyks, atsiras vis naujos, agresyvesnės ligos. Nebent ateity žmonija tobulai įvaldys genų ir baltymų inžineriją ir galės greitai sukurti efektyvius vaistus naujom ligom. Vėžys, tai šiuolaikinės gyvensenos išdava, kaip ir straipsnyje rašė - žmonijos prakeiksmas.
andriulis 2012-08-29 15:48
Nei prakeiksmas, nei ka. Is negyvu cheminiu elementu sukure gyva, tai tik laiko klausymas kuomet gales ligas "lukstenti" kaip saulegrazas. Zinoma, tai ne uz desimt metu ir ne uz dvidesimt.
sz520qm 2012-08-29 16:08
Vėžys nėra liga. Tai daugybės ligų rinkinys. Taip, vėžys atsiranda sąlyginai dėl gyvenimo būdo, bet tuo pačiu ir dėl prastų genų ir prastos vaikystės bei vystymosi motinos įsčiose.
rimasD 2012-08-29 18:56
Kaip kadaise, mirtiną nuodą arseną, privertė gydyti sifilį.
blizzard 2012-08-29 19:01
Šiaip per bbc vienas "mokslo guzas" (kažkoks seniokas dirbantis toje srityje) kalbėjo kad per 10 metų greičiausiai bus išrasti vaistai nuo vėžio, na ta linkme labai greitai judama ir daug pastangų yra dedama
deivec 2012-08-29 19:03
jus man atsakykite i klausima....kaip gali savaime atsirasti virusas, kuris visa laika mutuoja ???? ka jis chaotiskai tai daro ? ka AIDS sirgo viduramziais... ? nemanau MANAU KAD TAI ZMOGUS PRISIDEJO PRIE TOKIU MUTACIJU
blizzard 2012-08-29 19:22
O tai kaip paaiškinsi dinosaurus?? dėl ko jų dabar nėra jeigu jie seniau buvo? viskas mutuoja keičiasi atsiranda naujos rūšys ir t.t. ką žmonės padarė tai ko gero paskatino virusą staigiai mutacijai, nes pastoviai bandydavo jį naikinti ir nesėkmingai, todėl jis dabar išmoko labai sparčiai prie to prisitaikyti.
batusia 2012-08-29 19:26
Galėjo prisidėti, galėjo neprisidėti. Ir savaime tokie kitimai vyksta, ir galima bandyti nenatūraliai juos iššaukti. Ir taip, tai jis daro chaotiškai. Vėžys - irgi mutacijos padarinys. Yra ir gerų mutacijų, ir blogų. Taip jau mes esame išsivystę (mes - visi gyviai). Kad nuolat tobulėtume, dalį savo gentainių paaukojame "nevykusios" evoliucijos gniaužtams Naujiena labai įdomi
cia. 2012-08-29 22:43
As tiksliai nezinau, bet speju, kad mutuoja ne visas genomas, o tik atitinkamos dalys. Pats "branduolys" neturetu greitai kisti.
sz520qm 2012-08-29 23:17
Duh. Todėl mutavęs virusas ir yra virusas, o ne krokodilas.
nondescript 2012-08-29 23:36
Bobučių šnekos Dar ir kaip pavyks. Nėra tokios ligos, kurios nebūtų galima išgydyti, čia tik laiko klausimas kada atsiras vaistai. Beto paimk kokia gyvenimo trukmė buvo seniau ir kokia yra dabar, tai kad nepradėkim apie gyvenimo būda.
Domas1 2012-08-30 06:56
Na jeigu paziureti i gyvenimo trukme kokia yra siuo metu ir buvo, tai nereikia ir diskusiju jog anksciau visi sveikai maitinosi ir gyveno ilgai, be to mobiliuju telefonu, Wifi ir kitu radio ar mikro bangu pagrindu bandu nebuvo kurios suzadindavo ar kazkokiu budu vis brandino musu organizme VEZI. Anksciau buvo kitos likos dabar baisuoklis VEZYS, kurio kol kas niekas dar nesustabdo, tikiuosi ir viliuosi jog po 5-10metu sukurs kazkoki gydymo buda ar vakcina kuri sunaikins VEZI. Siaip ideja gan idomi prancuzu, bet kas is to iseis paziuresim ateityje.
andriulis 2012-08-30 08:59
Kur tau seniau ilgiau gyveno? Pasiziurek vidutini amziu dabar ir seniau.
Heksogenas 2012-09-01 15:03
Tiesiai šviesiai nemalk šūdo, tu net nesupranti kas yra vėžys kaip jis susiformuoja ir ką daro, nėra elementarios bazės, nerei kten molekulinio lygmens suprasti.. Apie wifi ir kitas elektroamgnetines spinduliuotes ir patylėti.. Įsijunk radija ir nusuk šalin nuo stoties galėsi klausytis sveiko fono... Visos spinduliuotės egzistuoja natūraliai žmogus siunčia jose užkodavęs informacija, todėl to fono neikštreipia per daug. bet taip sutinku prie antenų ir galingų elektros perdavimo linijų nėra gerai gyventi.. bet kur galim dingti ne jau gyvensi be šito pasiekimo? išeitis yra jei ten koks nors komuniakcinsi dažnis kenkia (ale ten sako rezonuoja su baltymais ir juso ardo ir gali paskatinti susirgimus) tai darom tyrimsu įrodom ir nenaudojam tokio dažnio diapazono, o ne šaukiam kad kenkai wifi ar dar kas... Nuo viežio niekad nebus vakcinos, vakcina gali būti tik nuo tam tirkos formos susirgimo, dabar turim nuo gimdos kaklelio vėžio vakciną, bet apei tokią kuri stabdys bet kokį vėžį tik svajot.. Seniau buvo tik dvi ligos gumbas ir dieglys. Niekas nesuprasdavo kodėl apako vaikas, kad ten dėl vežio darbas arba kodėl jaunas mirė.. dabartinių laikų yra kelios blogybės užteršta aplinka ir vis labiau teršiama, tas pats su maistu ir gyvenimo būdas per daug streso ir ne visi moka su tuo susidoroti štai pagrindiniai vėžio sukėlėjai. Ai taip pat vėžio sukėlėjas yra gyvenimas kuo ilgiau gyvensi tuo didesnė tikimybė kad susirgsi vėžiu ir mirsi nuo jo.. beje karpos ir vėžys. ir jos užkrečiamos. Yra ir kitų užkrečiamų vėžio formų.. na ir dar vėžio problema, jei išgelbsti vaiką nuo vėžio ir jis susilaukia vaikų tai jis jiems perduoda siplnus ir pažeidžiamsu genus, todėl jo vaikai ir turi susirgti vėžiu didesnę galimybę.., taip per laiką išsigimsta žmogaus kodas. Nenori niekas suprasti kad ne visiems lemta gyventi ir daugintis..
sz520qm 2012-09-01 15:42
Karpos nėra vėžio forma. Karpas sukelia įvairios žmogaus papilomos viruso rūšys.
nondescript 2012-09-01 16:13
Gyvenimo trukmė ilgėja. Vėžys buvo visais laikais, bet ne visais laikais buvo galima nustatyti tikslią mirties priežastį: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_cancer Kad mobilieji telefonai ir wifi kenkai, tai čia niekuo nepagrįstos spekuliacijos, parodyk bent vieną rimtą tyrimą kuris tai įrodė? Ir tik jau nereikia sakyt, kad vėžys nesustabdomas, iš man artimų žmonių ne vienas sirgo ir išsigydė.