Astronomai ragina kurti skubaus perspėjimo apie artėjančius kosminius objektus sistemą  (10)

Tarptautinės astronomų sąjungos (TAS) generalinėje asamblėjoje, įvykusioje 2012 m. rugpjūčio 18 – 31 d. Pekine, buvo priimta rezoliucija dėl tarptautinės sistemos, įspėjančios apie grėsmę Žemei iš arti jos esančių kosminių objektų, sukūrimo. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad kai kurie objektai priartėja pakankamai arti prie Žemės ir gali sukelti katastrofiškas žmonijai pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendromis astronomų ir keleto Kosmoso agentūrų pastangomis pasiekta gana gerų rezultatų kataloguojant didžiausią pavojų keliančius objektus bei nuolat juos stebint. Netgi visai mažų ar vidutinio dydžio susidūrimas su mūsų planeta gali sukelti didelį pavojų mūsų civilizacijai ir gyvybei Žemėje. Deja, žinios apie pavojų keliančių objektų, ypač mažųjų, skaičių, dydį ir jų judėjimą yra labai ribotos.

Arti žemės skriejantys objektai kelia pavojų visoms tautoms Žemėje, todėl siekiant išvengti kosminių katastrofų reikia sutelkti bendras jėgas įsteigiant skubaus perspėjimo apie artimus Žemei objektus sistemą.

Šią savaitę pro Žemę vėl praskries pavojingas asteroidas. 2012 QG42 buvo atrastas visai neseniai, tik rugpjūčio 26 d., o naktį iš rugsėjo 13-ios į 14-tąją priartės prie mūsų per 0,019 astronominio vieneto (av), maždaug 7,4 atstumų iki Mėnulio. Jo dydis – nuo 200 iki 500 metrų.

Didesni nei šimto metrų ir priartėjantys mažesniu nei 0,05 av atstumu dangaus kūnai yra priskiriami pavojingųjų kategorijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Gražina Tautvaišienė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)