Irano prezidentas kaltina valstybės priešus vaikant lietaus debesis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2012-09-13 07:34
Jei tik niekas netingėtu, tai labai lengvai iš to galima sukelti tokį skandalą, kad JAV būtu itin daug problemų. Juk pagalvokim, kas didžiausias melas? Statistika. Pasitelk sumažėjimo procentus. Su radarais surask amerikiečių naikintuvus,kurie skrido aplinkui, o paskui debesų masyvai išsisklaidė ir suregistruok (kadangi JAV laivyno aplinkui daug, ne taip toli ir pats Afganistanas, tad JAV lėktuvų per akis. Tinkamai apibendrink ir bus skandalas kaip reikiant. Juolab kad JAV vykdo žvalgybos operacijas ir tikrai nebus linkusi atvirauti apie "įtartinus" skrydžius, linkusi rodyti lėktuvus jog įtikintu kad tokių dalykų nenaudoja ir pan... Taip kad gerai sąmokslo teorijai, kuri smarkiai kažką priremtu, tereikia tik trupučio pasiruošimo, o ne pigaus leptelėjimo vietinei auditorijai. Bet Iranas įžvalgumu šioje srityje atrodo nepasižymi.
Azys 2012-09-13 08:11
pasiskaites straipsnį irgi pagalvojau apie audras ir tornadus siaučiančius JAV, čia matyt vakarų priešai reiškiasi. visi užsipuolėt javus, bet straipsnyje buvo minimos ir Europos šalys vagiančios debesis, net neabejoju, kad prie to prisideda ir Lietuva, to įrodymas - šiandien lija nuo ankstyvo ryto
enternald 2012-09-13 08:34
Irano prezidentas ne vieną kartą buvo su tokiais pareiškimais pasakęs nesamonių. Šiaip jis tėra tik Ajetolos žaisliukas, o ne žmogus turintis realios ne propagandinės galios. Jis kaip Irano Gebelsas. Kodėl Rusija nezyzė kai pas juos sausra, kad vakarai niekadėjai miškų gaisrus sukėlė? Užuot ėmusi propogandos Rusija atliko realius veiksmus kovoti su sausros padariniais. Rusijos atveju tokie pareiškimai būtų atrodę juokingi, bet kodėl nevertiname taip Irano. JAV galėjo sukelti tokius efektus tačiau tikrai ne tokiam dideliam plote kaip Iranas ypač nepastebėti ir kol jie ką nors darytų garantuoju Iranas būtų turėjęs ne vieną progą nukalti kokį lėktuvą ar viską užfiksuoti. Man primena SSRS laikų kolorado vabalų kompaniją, kad JAV išbarstė lėktuvais vabalus ant laukų, nors Europoje šie vabalai atsirado gerokai prieš WWII ir išplito neprižiūrimuose ūkiuose, ypač neprižiūrimuose kolūkiuose atsiradusiuose per karą. Abi teorijas galima patvirtinti, jei yra kokių įrodymų. Kolorado vabalų plitimas gerai aprašytas, kaip jie iš JAV atkeliavo keliomis bangomis (per prekes ir karo siuntas) išplito lėtai per karo metu vykusius ūkių apleidimus. O čia Iranas net nesistengė falsifikuoti įrodymų ir jų pateikti, ka jau kalbėti apie realių duomenų pateikimą. Arnas teisingai sako, kad Iranas net tiek nesuvokia. Žinoma daug kam, ypač konspiracininkams tiek užtenka, nes čia „neoficiali teorija“, nes „neoficiali teorija“ visad teisinga. Čia lygiai taip pat kaip pasakoti, kad JAV skraidina į kosmosą burundukus, nes galimybių turi ir kartais išskrenda raketos. Ši teorija lygiai tiek pat turi įrodymų kiek Irano orų teorija.
echotalk 2012-09-13 11:18
Jau tik JAV mokslininkai ir pasakys tiesą apie dirbtinai sukeltų sausrų egzistavimą.
Sasori 2012-09-13 13:37
juoką kelia daugumos jūsų komentarai. Maždaug negali taip būti, nes aš nežinau tokio mechanizmo, kuris galėtų šitą padaryti. Vadinas, aš protingas, o Irano mokslininkai durni. Jie išaugina tokių mokslininkų, iki kurių Lietuvai dar toli vien atomo srity. Lietuviai nori turėti savo atominę, o neturi tam specialistų. Nesu sąmokslo teorijų šalininkas, bet jei nesugebat įrodyti, kad tai neįmanoma, patylėkit. Rašo arba durni arba tiems, kurių pareiga rašyti. Grybauskaitė irgi kalba apie mokslą ir ekonomiką, nors neturi išsilavinimo šioje srity. Tai gal ir Irano lyderis vieną rytą atsibudęs nesugalvojo papasakoti tokią istoriją.
qzar 2012-09-13 17:43
O tu turi irodymu kad taip imanoma? Turbut ne atspejau ?
Swift RR 2012-09-13 18:12
Palaikyčiau šitą tautą jei jos kultūra ir religija nebūtų tokia bjauri...
Kirtiklis 2012-09-13 22:03
Prašau numesk linka kaip veikia tas daiktas. Beje įrodyk man kad Kosminis Drambliukas nesiurbia vandens debesų nuo Irano. Ir aš taip pagalvojau vieną ryta "O gi visdėlto Kosminis dramblys egzistuoja"
nondescript 2012-09-13 22:34
Jau numečiau linką praeitam poste. Jokių ten ateivių technologijų nėra, papurškia chemikalų į debesis ir iškrenta krituliai. Jei jau bandot paneigt, tai geriau neikit ne tai, kad nėra tokių prietaisų, ko patys nežinot, o kad tai daryti būtų labai brangu ir tiesiog neapsimokėtų.
Sasori 2012-09-14 10:37
Jau buvo parašyta apie vieną iš būdų, kaip tai padaryti, o jūs dar rašot, kad tai neįmanoma. Jums reikia sukurti mechanizmą, įrodyti, kad jis egzistuoja ir paaiškinti veikimo principą ir tik tada plosit katučių. Neturit nei vaizduotės nei supratimo. Labai tiksliai neaprašinėsiu, bet debesis susidaro vandeniui keičiant fazę. Susikristalizavęs debesis turi nusileisti iki tam tikro aukčio, kad ryšiai tarp molekulių būtų nutraukiami ir galėtų išlyti lietus. Tai sluoksniniai debesys (aukštis apie 2 km) - kada paskutinį karta matėt lyjant iš kitokių? Vadinasi arba reikia debesiui suteikt energijos, kad nenusileistų arba kad nesudarytų ryšių.
Kirtiklis 2012-09-14 11:11
Iš wiki : "Dėl sudėtingo reljefo Irano klimatas įvairus. Didžioji šalies dalis yra tropinėje klimato juostoje, kur būdingas dykumų klimatas: karštos vasaros (temperatūra pasiekia 40 °C), šaltos žiemos (neretai nukrenta žemiau 0 °C), mažai kritulių (680–1700 mm, rytuose vietomis mažiau 100 mm per metus). Aukštikalnėse vėsiau. Kaspijos pakrantėje būdingas subtropinis klimatas, kur vasaros karštos ir drėgnos, žiemos šiltos ir sniegingos. Dėl sausringo klimato upių tinklas nėra tankus. Dauguma ilgesnių upių yra šalies vakaruose ir priklauso Šat al Arabo baseinui (Karūnas, Dijala, Mažasis Zabas ir kt.). Pakaspijo upės trumpos, bet vandeningos. Kalnuose gausu nedidelių ežerų, o šiaurės vakaruose yra didelis Urmijos ežeras. Rytų dykumose gausu druskos ežerų ir druskapelkių. 53 % teritorijos užima pusdykumės ir dykumos, 27 % pievos, 9 % ariama žemė (iš jos 1/3 drėkinama)." Tai gal nereikia dabar aiškinti kodėl ten taipogi gausu dykumų ir pusdykumių, kaip tau atrodo dėl ko taip yra? Netik Iranas bet ir visas regionas dėl klimato ir reljefo yra dykumingas. Ne tik Iranas bet ir aplinkinėse valstybėse yra tas pats klimatas, dykumos ir pusdykumės. Taip yra, o kad dabar pas juos eilinė sausra, tai jau būtent ŠIEMET (matai kiekvienais metais lyja kaip Amazonės miškuose) jų vandenį naikina. Tai ką jų kaimynai Afganistanas, Irakas pasižymi Tropinėmis liūtimis? Suprasčiau jeigu 1 valstybėje pvz Čekijoje nebelyja, o Vokietijoje, Lenkijoje, Austrijoje, Slovakijoje pyla kaip iš kibiro pastoviai o tik Čekijoje pusmetį nei lašo. O dabar Iranas dykumų kraštas skundžiasi kad nelyja ir dar kuria čia samokslo teorijas. Geriau pasiskaitykit geografija.
Sasori 2012-09-14 12:06
Pradžioj sakai, kad neįmanoma debesų išsklaidyt, paskui remiesi geografija. Gerai, Pažiūrėk į žmonių apgyvendinimą http://en.wikipedia.org/wiki/File:Iran_pop.jpg Ir kritulius Irane http://www.fao.org/ag/AGP/AGPC/doc/Coun ... anfig6.htm Jeigu atkreiptum dėmesį, žmonės beveik negyvena, kur nėra vandens, todėl, manau, ir neturėtų skųstis, kad nelyja - žemdirbyste nelabai užsiima dykumose. Nors Teherane nedažnai lyja vasaros mėnesiais http://www.studentsoftheworld.info/page ... pt=climate tačiau kiekvienais metais jo yra. Vienas mm neatrodo daug, bet jei jie buvo pripratę tokiom sąlygom gyventi ir nesiskųsti, tai visiškai normalu, kad sumažėjus tarkim 0.5 mm (perpus) padariniai būtų pastebimi.
Kirtiklis 2012-09-14 15:42
Aš neteigiau kad neįmanoma visiškai padaryti to, bet teigiau kad virš kitos valstybės naikinti debesis, likti nepastebėtam ir naudoti tam skirtas lėšas bei medžiagas, ir tikėtis kad viskas veiks kaip numatyta be trigdžių ir mastyti kad JAV kelia sausras Irane? Gerai tada tau duodu pavyzdy : "1994 m. (liepa, rugpjūtis) stichinė sausra. Ši sausra buvo netikėta, nes visi meteorologiniai gegužės-birželio mėn. parametrai buvo artimi normai. Kai orus nuo liepos 10 d. pradėjo formuoti Azorų anticiklonas, dėl didelių karščių ir smarkaus garavimo labai greitai išseko produktyviosios drėgmės atsargos ir sausra apėmė visą Lietuvą. Paskutinį liepos penkiadienį per visą Europą nuo Afrikos įsiveržė labai karšto oro srautas, todėl sausra buvo žiauri: nelijo 30, kai kur net 40 dienų, oro temperatūra viršijo 30oC, saulė nežmoniškai kaitino. Alytuje oro t>30oC išsilaikė net 17 dienų iš eilės (07 23-08 08), o Zarasuose užregistruotas Lietuvos absoliutus oro temperatūros maksimumas 37,5oC (1994 07 30). Oro temperatūros maksimumai buvo viršyti visose stotyse. Maksimali dirvos paviršiaus temperatūra Šilutėje ir Laukuvoje siekė 63 ir 60oC. Saulė spindėjo 300-400 h (100-200 h viršijo normą), o Telšiuose pasiektas Lietuvos liepos mėnesio absoliutus rekordas - 456 h. Nuo sausros 18-23 rajonuose bulvių ir kukurūzų derlingumas sumažėjo 20-50 proc., Skuodo, Kretingos, Raseinių, Biržų rajonuose bulvių derlingumas sumažėjo > 70 proc. (“iškepė”), Kretingos, Akmenės, Kelmės, Radviliškio, Varėnos rajonuose kukurūzų derlius sumažėjo >80 proc. (palyginti su 1993 m.), kai kur visai neužaugo." Aiškiai matosi pagal tyrimus kad tai gamta. Bet Lietuvos prezidentas ima ir sklebia Samokslo teorija : Lietuva tik neseniai atskyrė ir paskelbė nepriklausomybė. Rusų kariuomenė išvesta. Rusija bandė daryti puča, niekas nepavyko.Rusai supyko, todėl išpurškė chemikalus ir sukėlė sausrą. Nunyko mūsų derlius ir t.t Nors tai sukėlė gamta. Tai dabar pažvelk į Irano ir JAV situacija. Kaip atrodo tai JAV daro ar tiesiog klimato anomalijos.
vienetas 2012-09-15 12:47
Kažkas čia buvo pasakęs "god bless america" kuriame tai poste. Really? Amerika, jos demokratija ir viskas, kas ankščiau buvo "american dream", dabar yra išsigimę. Komentarai pakrypo linkme, kur yra spekuliuojama "ar įmanoma yra klimato kontrolė" (na, bent jau tokia efektyvi ir užglaistyta); skeptikų argumentas prieš -- irano prezidentas yra loxas ir viskas, ką jis sako - netiesa... priedo - USA yra geri ir t.t. Wtf? Ai, dar vienas argumentas - jei kažkas buvo pavadinta "konspiracijos teorija", tai tas visas reikalas iškart netenka patikimumo. Varykit jūs ant sąmokslininkų kiek tik norit. Visiem ir taip aišku (fact), kad vyriausybės, spec. tarnybos, mokslininkai ir dar velniai žino kas, turi žinių, planų, technologijų, apie kurias paprastas mirtingasis niekada nesužinos (o jei ir sužinos, tai viešai ta idėja bus paskelbta kaip sąmokslas, net jei ir faktai liudys ką kitą, atsakingieji to nepatvirtins - taip ir liks sąmokslu); tuo pačiu, tikėtina, kad visa tai tikrai nebus paprastųjų labui. Todėl koks skirtumas ką ten kas daro? Domėtis galima, gal net ir reikia, bet jei pačio pastangų kažką globaliai keist nėra (o atsidavusiu reiktų būti kaip reikiant), visa tai neturi jokios prasmės. Geriau savo santykinai nedidelėje bendruomenėje palaikyti sveiką ir prasmingą gyvenimą. P.S. pff, nerišlu