Klastingiausias pasaulyje narkotinis augalas auga tiesiog gatvėse (Video)  (0)

Ar įsivaizduojate žmogų, kuris iš pažiūros atrodo ir elgiasi kaip dauguma kitų, yra sąmoningas, tačiau negali kontroliuoti savo veiksmų ir primena marionetę, kurią valdo piktadariai? Būtent taip veikia vienu baisiausiu pasaulyje narkotikų tituluojamas skopolaminas, Kolumbijos gatvėse geriau žinomas „velnio atodūsio“ vardu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis narkotikas išgaunamas iš keleto rūšių Pietų Amerikos augalų, kurių gaminami alkaloidai turi psichotropinį poveikį. Nusikaltėlių dažniausiai naudojamas kaip priemonė siekiant apiplėšti, išprievartauti ar pagrobti žmones. Kolumbijos sostinės Bogotos gyventojai žino daugybę istorijų apie aukas, kurios buvo paveiktos šio narkotiko.

Lengviausiai aukos pakliūna į prostitučių rankas, kurios į besilinksminančių vyrų gėrimus įpila „velnio atodūsio“ miltelių (savo išvaizda nesiskiria nuo kokaino), arba atsitiktiniai žmonės sutikę praeivį, kuris klausdamas restorano adreso, netikėtai papučia velniškų dulkių tiesiai į veidą.

„Aš buvau kaip zombis, neturėjau nei jėgų, nei valios pasakyti aplinkiniams, kad su manimi kažkas negerai, aš tiesiog dariau tai, ką jie sakė: atrakinau savo buto duris, atidaviau pinigus, vyro fotoaparatus, viską, ir tai dariau su džiaugsmu, visa laimė, kad manęs neišprievartavo“, – pasakojo viena iš skopolamino aukų.

Bene keisčiausias faktas, kad Borrachero medis (durnaropių genties atstovas), iš kurio gaminamas narkotikas, auga tiesiog gatvėse. Suvalgius jo vaisių prasideda haliucinacijos. Taikliai pastebėjo vienas žurnalistas: „Šis augalas gražus, bet labai pavojingas – visai kaip Kolumbija“.

Visai neseniai įvykusi tragedija JAV, kuomet „džokeriu“ pasivadinęs psichopatas kino teatre iššaudė tuziną žmonių, galimai susijusi su skopolaminu. Kai kurių specialistų teigimu „džokeris“ galėjo būti apsvaigęs nuo šio narkotiko.

Teisybės dėlei vertėtų paminėti, jog iš šio augalo gaminami ir vaistai. O čia pateikiama nuoroda, kurioje amerikietis Ryanas Duffy su draugu vyksta į Bogotą, kad savo akimis įsitikintų „velnio atodūsio“ egzistavimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Kornelijus Butkis
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: