Kosminėje stotyje – tiesioginės vaizdo transliacijos kiekvienam (Video)  (0)

Kitų metų pavasarį kiekvienas norintis galės internetu stebėti Tarptautinės kosminės stoties vaizdo kamerų realiuoju laiku transliuojamą vaizdą iš Žemės orbitos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados bendrovė „UrtheCast“ planuoja per kelis artimiausius mėnesius  užbaigti TKS skirtų specialių vaizdo kamerų gamybą. Kitų metų pradžioje į kosminę stotį jas atgabens Rusijos automatinis krovininis laivas. Kai vaizdo kameros bus sumontuotos, jų fiksuojamą vaizdą galės nemokamai matyti interneto vartotojai, pranešė BBC. Sprendžiant iš kompanijos "UrtheCast" atstovų interviu, daugiausia bendradarbiaujama su Rusijos kosminių tyrimų agentūra, kuriai priklauso dalis Tarptautinės kosminės stoties.

Pasak projekto vykdytojų, viena vaizdo kamera stebės Žemę fiksuotu apžvalgos kampu, o kitą pagal pageidavimą bus galima valdyti, nukreipiant jos objektyvą į norimą pusę.  Pranešama, kad abiejų vaizdo kamerų raiška bus maždaug 1 metras viename vaizdo taške (pikselyje). Tai beveik atitinka palydovines Žemės paviršiaus nuotraukas, kurias naudoja „Google Earth“ skaitmeninis atlasas. 


„UrtheCast“ atstovai informavo, kad dominančios teritorijos vaizdo stebėjimas iš TKS orbitos bus nemokamas. Smalsaujantys specialioje interneto svetainėje galės nemokamai stebėti tiesioginę (arba su nedideliu vėlavimu) vaizdo iš TKS videokamerų transliaciją. Kadangi kosminė stotis per dieną aplink Žemę apsisuka 15 kartų, anksčiau ar vėliau ji atsidurs virš interneto vartotojų gyvenamos vietos, ir tada jie turės galimybę pamatyti, kaip tą akimirką jų namai atrodo iš kosmoso, sakoma pranešime.

Tiesa, planuoti savo vestuvių tiesioginę transliaciją iš orbitos bus sunku. Pirma, viskas priklausys nuo oro sąlygų: jei konkrečią vietovę gaubs debesų sluoksnis, nieko nesimatys. Antra, nieko neskelbiama apie ryšio kanalo apkrovas, tai yra, kaip paslauga bus teikiama, jei transliacijas vienu metu norės stebėti dešimtys ar šimtai tūkstančių žmonių.

„UrtheCast“ taip pat pranešė atskleisianti savo programinės įrangos išeities kodą, kad programuotojai galėtų kurti įvairios paskirties programėles, naudosiančias TKS vaizdo kamerų transliacijas. Štai kaip atrodo Žemės vaizdas iš TKS naudojant šiuo metu ten esančią vaizdo kamerą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)