Britanijoje plinta nuodams atsparios žiurkės  (4)

Mokslininkai perspėja, kad Didžiojoje Britanijoje plinta įprastiems nuodams atsparios žiurkės mutantės. Hadersfyldo (Huddersfield) universiteto mokslininkai teigia, kad kai kuriose šalies dalyse trys iš keturių žiurkių yra atsparios nuodams, rašo laikraštis „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parazitų naikintojai perspėja, kad problema plinta visoje šalyje ir dėl to kaltina valdžią, kuri mažina darbuotojų skaičių ir taupymo sumetimais naudoja mažesnes nei reikėtų nuodų dozes. Jų teigimu, žiurkėms naikinti reikia tam tikros dozės nuodų. Priešingu atveju išsivysto atsparumas nuodams, o paliekamas jaukas tik padeda žiurkėms storėti ir daugintis. Per motinos pieną naujos žiurkių vados jau nuo mažumės tampa atsparios nuodams.

Peteris Crowdenas iš Rutlando parazitų kontrolės tarnybos dėl visko kaltina recesiją, dėl kurios žmonės taupo nuodams ir taip pat nesikreipia pagalbos į ekspertus. Jo teigimu, žmonės priversti patys naikinti žiurkes, tačiau naudoja per mažas nuodų dozes.

Daktaras Dougie Clarkas iš Hadersfyldo universiteto sakė, jog 75 proc. žiurkių Bristolyje, Glostešyro Gloucestershire) ir Viltšyro (Wiltshire) grafystėse išgyvena nuodijimą. Jis perspėjo, kad po dešimties metų visos žiurkės čia bus atsparios nuodams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Londono žinios
Londono žinios
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)