Homoseksualų santuokos Prancūzijoje: „Tai gal leiskime tuoktis ir su gyvūnais?”  (19)

Homoseksualų santuokų klausimas Prancūzijoje kelia aistras. Konservatoriai ir religiniai lyderiai vienijasi prieš įstatymą „Santuoka visiems“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suteikti teisę tuoktis bei įsivaikinti buvo naujai išrinkto prezidento Francois Hollande’o rinkimų dalis. Parlamente vykę debatai nukelti iki sausio vidurio. Išrinktieji teigia norintys turėti daugiau laiko apsispręsti.

Konservatyviam merui Francois Lebelui homoseksualų santuokos yra pedofilijos legalizavimo pradžia. Liono vyskupas Philippe Barbarinas baiminasi, kad netrukus šalyje bus legalizuota ir poligamija. Kita konservatyvi merė Brigitte Bareges retoriškai klausia: „Tai gal leiskime tuoktis ir su gyvūnais?“.

Milijonai lankstinukų

Psichiatrai jau įspėja apie pasekmes vaikams, kurie bus įvaikinti dviejų moterų arba dviejų vyrų. Žodžiai „mama“ ir „tėtis“, anot jų, tuomet praras savo tikrąją prasmę.

Vienas tradicinis susivienijimas, pasisakydamas prieš homoseksualų santuokas ir teisę įsivaikinti, šalyje ketina išdalinti milijoną lankstinukų. Ant jų pavaizduoti du odinėmis trumpikėmis vilkintys vyrai ir klausiama: „Ar norite jiems patikėti vaikus?“.

Lapkričio viduryje organizacija Paryžiuje ketina surengti demonstraciją. Paryžiaus arkivyskupas Andrėe Vingt-Trois bažnyčioje surengė pamaldas už tradicinę šeimą. Prie sakančių „Ne“ prisijungė protestantų, žydų ir musulmonų organizacijos. Prancūzų dėmesį prikaustė garsus kunigas ir dažnas televizijos laidų svečias Alainas de la Morandais. Jis teigė, jog „kaip privatus asmuo“ sutinka, kad homoseksualų santuokos ir įvaikinimas būtų legalizuoti.

Visuomenė susiskaldžiusi

Nuotaikos visuomenėje, pastebima, įvairios. Skelbiama, kad vasarą, žurnalo „Le Nouvel Observateur“ apklausos duomenimis, 65 proc. prancūzų pasisakė už homoseksualų santuokas. Šiandien palaikančių tokį sumanymą yra 58 proc. Panaši situacija ir dėl įvaikinimo – anot žurnalo „Le Figaro“, prieštaraujančių padaugėjo iki 52 procentų.

Teigiama, kad moterys, jauni ir išsilavinę prancūzai palaiko homoseksualų santuokas. Vyrai, konservatyvių pažiūrų žmonės ir senjorai yra skeptikai.

Parlamentarai sausį ketina vėl sugrįžti prie šio klausimo ir atiduoti savo balsus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)