Vyras su bionine koja įveikė 103 aukštų pastatą (Video)  (0)

Praėjusį savaitgalį 31 metų Zacas Vawteris tapo pirmuoju žmogumi, kuris būdamas be vienos kojos įveikė aukščiausią lipimo į pastatą maratoną. Vyras užlipo į pačią „Willis Tower“ dangoraižio viršūnę, o tai padaryti jam padėjo nerviniais impulsais valdomas bioninės kojos protezas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Z. Vawteris kojos neteko per motociklo avariją, todėl dabar naudoja 8 milijonų JAV dolerių vertės protezą, sukurtą Čikagos reabilitacijos instituto mokslininkų. Sakoma, kad protezas valdomas mintimis, nes reaguoja į elektrinius impulsus, sklindančius iš raumenų, ir savaime atlieka reikalingus veiksmus. Tarkime, kai Zacas padeda pėdą ant laiptelio, koja savaime išsitiesia ir pakelia visą likusį kūną laipteliu aukštyn. 

Bioninė koja sveria apie 4,5 kilogramo ir yra lankstoma dviejų motorų ties keliu ir pėda. Pasak renginį stebėjusių protezo kūrėjų, įveikdamas 103 dangoraižio aukštus Vawteris padėjo išbandyti koją ekstremaliomis sąlygomis. Prieš tai vyras koją yra išbandęs tik sporto salėje lipdamas eskalatoriaus imitacija, o mokslininkai paskutinius mėnesius leido stengdamiesi užtikrinti, kad koja atlaikytų krūvį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(15)
(0)
(12)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: