Žmogaus gyvenimo trukmę parodys paprasčiausias kraujo tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

susiweles 2012-11-21 09:11
Cia tema as pabursiu is kristuolinio rutulio kada tau ponas nukris plyta ant galvos. Perspektyva daug zadanti pasakyciau.
nondescript 2012-11-21 09:19
Geriau ką nors darytų, kad jos netrumpėtų, o ne amžių nustatinėtų
Shinigami 2012-11-21 10:01
Kam kurti erdvėlaivį kuris tik sugebėtu nuskristi iki Marso, geriau iš kart kurti erdvėlaivį kuris nuskraidintu žmones į kitas galaktikas.
T 2012-11-21 10:17
Kaip bus baisu sužinoti, kad liko gyventi labai trumpai, nepriklausomai laikysiesi ar ne sveiko gyvenimo būdo.
marazas 2012-11-21 10:29
Tai visų pirma reikia išsiaiškinti ir išmokti suprasti kas iš tikrųjų vyksta ir kaip viskas veikia, o tuomet jau galima galvoti apie proceso valdymą. Savaime aišku, kad šie tyrimai atliekami ieškant "nemirtingumo" (toks mano bendras pavadinimas tokiai tematikai), o ne šiaip sau. Šiaip ar taip, pastarasis šimtmetis buvo be galo progresyvus visomis prasmėmis, tai net sunku suvokti ką naujo pademonstruos ateinantis.
nondescript 2012-11-21 10:33
Na klausimas ar tai turės reikšmę tolimesniems tyrimams. Man tai čia labiau tyrimas dėl tyrimo, nes jau seniai žinoma kaip veikia telomeros, ir jau seniai vaistų ieškoma, o čia tik jų ilgį sugretins su amžium.
marazas 2012-11-21 10:38
Kaip ten sakoma: "dirbk - lyg gyventum amžinai, gyvenk - lyg mirtum rytoj"? Visiškai nesvarbu ta gyvenimo trukmė, nes nugyventi 50-60 metų galima daugumai, o per tiek metų galima nuveikti labai daug. Aišku, jeigu gyvenimą praleidi prie buteliuko ir matai vien tik baliukus, tai ką tada ir kalbėt. Mano ir žmonos galvose sukasi tiek minčių, tiek darbų, kad neužtektų turbūt ir keletos statistinių gyvenimų, bet tuo pačiu siekiam, kad turėtume ką atsiminti, o ne tik tai, kad savaitę gėriau, savaitę nervavaus ir knisaus dėl nepatinkančio darbo. Asmeniškai esu susidūręs neseniai su žmogumi, kuriam jau prognozės gana liūdnos (vėžys), o amžius dar "gyvenk ir gyvenk", nepaisant visko, ryžtas grįžti į darbą ir tęsti savo veiklą begalinis.
Shinigami 2012-11-21 10:40
Žinoti ir turėti įrodimus yra du skirtingi dalykai. Aš pasakysiu, kad žinau jog prie Vilniaus yra milijonai tonų naftos. Ar dėl to visos naftos kompanijos bėgs pirkti tos žemės ir statyti pumpavimo gręžinius? Net ne ištyrusios ar tos naftos ten yra? Tikrai ne. Kad kažkas kažką darytu, reikia įrodymų. O ne žinojimo.
vvv2 2012-11-21 10:48
- gal vėl painiojam terminus? jeigu tu kažką žinai, pats terminas savyje įtraukia faktą, kad tu turi įrodymus, priešingu atveju privalai vartoti kitus, kaip: manau, jaučiu, tikiu..
Shinigami 2012-11-21 12:33
Žmonijos istorija pilna mokslininkų su įrodimais kurių kiti mokslininkai nesuprato ir tuos įrodymus laikė ne įrodimais.Todėl žinoti ir turėti įrodimus yra du skirtingi dalykai. Enšteinas žinojo, kad jo teorijos teisingos ar tik nujautė, kad jo teorijos teisingos? Nes tik šiais laikais joms yra rasti įrodimai.
nondescript 2012-11-21 14:52
Kad telomerų ilgis susijęs su amžium jau seniai žinoma. Net labai seniai. Aišku reiktų sužinot konkrečius tyrimo tikslus ir uždavinius, bet panašių tyrimų buvo daugybė, galiu pateikti šaltinius jei reikia. Net pirmi vaistai sustabdantys telomerų trumpėjimą buvo sukurti berods 9 dešimtmety (deja mirtingumas dar labiau padidėjo, nes pradėjo be saiko daugintis ląstelės ir daug kas susirgo vėžiu). Bet tokius tyrimus aš užskaitau, nes jie suteikia daugiau vilčiu, negu žinojimas, kad mirsi po metu ar kitų: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... navigacija