Kodėl vaikai mano, kad užsidengę akis jie tampa nematomi?  (6)

Dauguma vaikų linkę manyti, kad užsimerkę ar uždengę akis jie tampa nematomi. Kembridžo universiteto mokslininkai siekė išsiaiškinti to priežastis, rašo Popsci.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kembridžo ekspertai sutelkė dėmesį į 3–4 metų vaikus. Jų paprašyta dėvėti specialias kaukes ir buvo klausiama, ar ekspertai gali juos matyti. Tai pat vaikų buvo paklausta, ar mokslininkai galėtų matyti tuos suaugusius, kurie dėvėtų kaukes. Abiem atvejais absoliuti dauguma vaikų teigė, kad tiek jie, tiek suaugusieji yra nematomi.

Kitai vaikų grupei jie davė dviejų rūšių akinius. Vieni buvo aklinai užtemdyti, kiti – veidrodiniais stiklais (pastaruoju atveju vaikai galėjo viską matyti, tačiau jų akys buvo nematomos iš išorės). Didelė dalis vaikų su veidrodiniais akiniais apskritai nesuprato, kad jų akys kitiems nematomos. O tai supratusieji manė, kad abiem atvejais yra nematomi.

Atlikę daugiau eksperimentų mokslininkai pastebėjo, kad kol nesusidurdavo jų ir vaikų žvilgsniai, mažieji taip pat įsivaizduodavo esą nematomi.

Tiesa, mokslininkai patikslina, kad vaikai supranta, jog kai akys uždengtos, kiti gali matyti jų kūnus. Tačiau, vaikų manymu, nematomi tampa jie patys, t. y. jų „asmenybės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(0)
(15)

Komentarai (6)