Su šypsena: siaubo filmai padeda deginti kalorijas  (1)

Jeigu žiūrėdami filmą negalite susilaikyti nekramsnoję šokolado, per daug savęs negraužkite, o verčiau pasirinkite žiūrėti siaubo filmą. Vestminsterio universiteto tyrėjai nustatė, kad gąsdinantys filmai padeda deginti kalorijas, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimento dalyviai, 90 minučių žiūrėję „siaubiakus“, vidutiniškai sudegino 113 kcal – maždaug tiek, kiek jie sudegintų ir pusvalandį pasivaikščioję.

Kai kurie filmai pasirodė esantys efektyvesni nei kiti. Labiausiai deginančiais kalorijas pripažinti „Švytėjimas“, „Nasrai“ ir „Egzorcistas“.

Tyrimo metu nustatyta, kad filmai, kuriuose yra daugiau scenų, staiga išgąsdinančių žiūrovus, geriau degina kalorijas, nes reikšmingai paspartina širdies ritmą.

„Kai pulsas padažnėja, o kraujas greičiau juda, organizme išsiskiria daugiau adrenalino“, – aiškino daktaras Richardas Mackenzie. Jo teigimu, adrenalinas, kuris išskiriamas intensyvaus streso (šiuo atveju – baimės) metu, mažina apetitą, spartina medžiagų apykaitą ir taip padeda sparčiau deginti kalorijas.

Tyrimo metu nustatyta, kad žiūrint siaubo filmus vidutiniškai sudeginama net trečdaliu daugiau kalorijų.

„Mes visi pažįstame tą jausmą, kai norisi pasislėpti už sofos arba įsikniaubti į pagalvę, kai žiūrime baisią ir plaukus piestu statančią sceną. Tačiau šio tyrimo rezultatai rodo, kad tiems, kurie nori sudeginti daugiau kalorijų, vertėtų nenuleisti akių nuo ekrano“, – sakė interneto portalo „Lovefilm“ redaktorė Helen Cowley.

10 daugiausiai kalorijų deginančių filmų:

1. „Švytėjimas“ – 184 kcal

2. „Nasrai“ – 161 kcal

3. „Egzorcistas“ – 158 kcal

4. „Svetimas“- 152 kcal

5. „Pjūklas“ – 133 kcal

6. „Košmaras Guobų gatvėje“ – 118 kcal

7. „Paranormalus aktyvumas“ – 111 kcal

8. „Projektas: Bleiro ragana“ – 105 kcal

9. „Kruvinosios skerdynės Teksase“ – 107 kcal

10. [Rec] – 101 kcal

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(18)

Komentarai (1)