E. Muskas planuoja į Marsą nuskraidinti 80 tūkst. žmonių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sinister 2012-11-26 21:56
Na taip, marsiečiai užaugtų aukštesni nei žemiečiai.
Creatium 2012-11-26 22:42
Tai va įdomu. Greičiausiai tektų tuomet keisti tarptautinę teisę, joje įrašant išimtį, kad išskyrus tuos atvejus, kuomet to dangaus kūno gyventojai paskelbia kitaip. Va čia tai būtų tikra tarpgalaktinė demokratijos teisė. Tuomet Marso kolonija nuo pat pradžių būtų kuriama vystant ir vietinę teisinę sistemą.
MrT 2012-11-27 02:22
Yra juk žmonių, kurie - tai būtu tų savanorių. Aš gal ir pats susigundyčiau, jeigu visi kolonijos gyventojai būtų ne eiliniai gyventojai, o mosklininkai ar šiaip protingi, išsilavinę žmonės. Bent jau aš įsivaizduoju bendruomenę, kaip Izaoko Asimovo 'Fondas'. Tokiu būdu, gal būtų galima meginti naujas valdymo, ekonomikos formas. Na nežinau, bet toks kaip aš, nepasigesčiau naktinių klubų ir man mieliau būtu gyventi tarp žmonių, kurie neplaukia kaip šudai pasroviui.
g3n1us 2012-11-27 04:17
reiklus verslininkai. mokslininkai neturi tiek daug pinigu susitaupe, o keturiasdesimties metu retai buna pasieke karjeros pika. kita vertus, jei turi puse mln susitaupes grynais tai vargu ar tavo gyvenimas nuobodus ar aplamai isdristum viska mesti ir isskristi... pasakos pries miega... tie kas nores skristi vargu ar tures pinigu... dar pamirsta pasakyti, kad tokio amziaus zmones turi seimas, o ne tik puse laisvo milijono... na, gal vikinga laimeje ir skristu. o tam verslininkui, kur ketina zmones istremti i marsa, tai reiktu uzduoti klausima, o kada jis skris ir ar isvis skris? ir kodel? dar prikabinti melo detektoriu.
HardAxe 2012-11-27 09:45
nesidalins marsiečiai ištekliais? Prajuokinot. Ko mum žemėje iš marso reikia? Kiek ten vieną kg kainuoja parskraidinti? Šiai dienai skraidinti apsimokėtų nebent kokius kumščio dydžio deimantus. O kiek marso kolonijai iš žemės visko reikės? Ir gal geriau tuos trilijonus kitur panaudoti, ne į marsą skraidyti? Nafik švaistyti resursus, kad kelis žmones į marsą patupdyti?
Chuck 2012-11-27 10:19
Sutinku, nieko tam Marse nėra, bent "ant paviršiaus". Tas pat, kas ieškot Sacharoj resursų.
Creatium 2012-11-27 11:00
Klausimas yra ne išteklių gabenime iš Marso ar į jį. Jeigu pavyktų normaliai sukurti ekosistemą Marse, kuri galėtų aprūpinti tenai gyvensiančius žmones - tuomet iš Žemės realiai praktiškai nieko nereikėtų. Nebent tik pradžiai atsargų ir įvairios technikos bei medžiagų. Apie tai kalba ir eina, kad kolonija būtų visiškai atskira ir iš esmės nepriklausoma nuo Žemės. O tam užtektų tik vandens išgavimo, oro sąlygų sudarymo ir ūkininkavimo sąlygų. Tad Marsiečiai realiai turėtų tik tuos išteklius, kurių jiems gyvenimui reikėtų. Na, nebent mokslininkai tame Marse kažką tikrai atrado (kur čia buvo straipsnis prieš porą dienų).
dyendy 2012-11-27 13:40
na ir as kiek suprantu marsas butu ne australija o siaures amerikos tipo kolonija beja jei kas nezinot tai australai gyvena ne ka prasciau nei amerikonai.. nu cia gal nelabai i tema tai va ideja idomi ir ji tikrai bus igyvendinta nors dazniausiai kalbos apie zmogu marse sukasi 20metu perspektyvoje manau kad sis terminas per trumpas visgi tai mano nuomone realu butu padaryti 50m laikotarpyje kita vertus technologijos zengia i prieki beprotiskai greitai tik ta krize ir populistai viska pristabde bet jei net ir kokiai kinijai uztektu ryzto savo biudzete atrasti reiksminga vieta butent marso kolonizavimui 20m gal ir butu visai realu. O dar turint omenyj Azijieciu kantrybe ir ryzta...Kas cia sake kad reikia nutupdyti marso mienuli atgal i marsa tai mano nuomone kaip tik reiketu ji islaikyti ir stabilizuoti ir net padidinti mase nes menulis planetai (o zeme puikus pavyzdys) suteikia stabilumo nes kitaip asys butu visa laika kintancios. Tai siaures asigalis ziurek ties pusiauju ai pusiaujas ties pietu asigaliu tai..
Sinister 2012-11-27 19:01
Parodyk vertingą Žemės išteklių, kuris ant žemės voliojasi.