Kiek kartų tenka žengti ir kristi, kol kūdikis išmoksta vaikščioti?  (0)

Pediatrai paskaičiavo, kad prieš išmokdamas vaikščioti, vaikas kelias dešimtis kartų nugriūna ir žengia kelis tūkstančius bandomųjų žingsnių, rašo „The Times of India“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai 15-60 minučių fiksavo spontanišką mažylių veiklą vaizdo įraše. Remdamiesi gautais duomenimis, jie nustatė kiek laiko vaikas skiria ropojimui, kaip pradeda eiti ir kaip šis procesas vyksta.

Pavyzdžiui, vidutiniškai 12-19 mėnesių vaikai per valandą žengia net 2368 žingsnelius (įskaitant ropojimą) ir patiria 17 griuvimų. Vos padarius pirmuosius gyvenime žingsnius, vaikų motyvacija smarkiai išaugdavo ir tas pats atstumas buvo nueinamas daug greičiau; be to, vaikščiojamas atstumas itin sparčiai augdavo sulig kiekviena diena.

Pasirodo, vaikai juda daugiau, nei galima būtų įsivaizduoti. Be to, ką tik išmokęs vaikščioti mažylis juda greičiau nei ropojantis, nors iš pradžių abu jie griūna maždaug tiek pat kartų. Vadinasi, šiuo atveju motyvuoja gebėjimas greičiau judėti, o praktika atlieka pagrindinį vaidmenį.

Tyrėjai įvertino 7-12 mėnesių kūdikių atminties kokybę ir informacijos apdorojimo greitį. Analogiškas testas buvo atliekamas ir sulaukus 24-36 mėnesių. Paskutinis tyrimas buvo atliktas sulaukus 11 metų.

Buvo nustatyta, kad informacijos apdorojimo greitis gyvenimo pradžioje lėmė darbinės atminties kokybę sulaukus vienuolikos metų. Tai leido padaryti išvadą, jog vaiko pažintiniai gebėjimai lemia galimybes vėliau užsiimti kokia nors veikla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(11)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: