Siūloma nuo kitų metų liepos drausti nepilnamečiams pirkti energinius gėrimus  (32)

Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK) teikia parlamentui įstatymo pataisas, kuriomis siūlo drausti nepilnamečiams pirkti energinius gėrimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komitetas siūlo numatyti, kad gėrimų pardavėjai turėtų teisę, o kai kyla abejonių, kad asmuo yra jaunesnis kaip 18 metų, ir privalėtų iš perkančio energinius gėrimus asmens reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą. Jeigu toks asmuo nepateikia jo amžių liudijančio dokumento, energinių gėrimų pardavėjai privalo atsisakyti parduoti jam energinius gėrimus.

Draudimas nepilnamečiams pirkti energinius gėrimus, komiteto teigimu, turėtų įsigalioti 2013 m. liepos 1 d. SRK kartu siūlo riboti ir energinių gėrimų reklamą.

Teisės aktų pakeitimais numatoma energinių gėrimų reklamą drausti koncertų, sporto, labdaros ir (ar) paramos bei kitų renginių, skirtų asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, vietose ir jų reklamoje. Gėrimų reklamos, komiteto manymu, neturėtų būti ir teatro spektaklių, kino filmų ir videofilmų, skirtų asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, demonstravimo vietose ir jų reklamoje, visuomenės informavimo priemonėse, skirtose asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, ir jų reklamoje, akcijose, konkursuose, skirtuose asmenims, jaunesniems kaip 18 metų, ir jų reklamoje.

SRK taip pat siūlo, kad energinių gėrimų reklamoje būtų įrašyti žodžiai „nevartoti su alkoholiniais gėrimais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(53)
(0)
(35)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: