Į Europą sugrįžta užmirštos ligos  (2)

Dėl nuolatinių šilto oro audrų, atogrąžų šalių migrantų ir apkarpytų sveikatos biudžetų į Europą sugrįžta kadaise išvytos, vabzdžių platinamos ligos, rašo interneto svetainė newscientist.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelias Europos šalis jau užgriuvo ne tik finansinė krizė, bet ir ligos, kurias atnešė migruojantys žmonės ir vabzdžiai iš šiltųjų kraštų. Šuo metu Portugalijos Madeiros saloje fiksuojamas ilgalaikis Dengė karštligės protrūkis, kuris yra pirmasis Europoje nuo pat praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio. Ši liga diagnozuota jau 1600 salos gyventojų.

Tuo tarpu Graikija praėjusių metų gegužę perspėjo, kad visuomenės sveikatos reikmėms apkarpytos lėšos gali pakenkti maliarijos kontrolei. Nuo 1990 metų Graikijai pavykdavo pažaboti pavienius maliarijos protrūkius, bet 2011 metais maliarijos atvejų padaugėjo iki 20-ies, o šiais metais užregistruoti aštuoni atvejai. Visuomenės sveikatos agentūros pažymi, kad sveikatos apsaugos ir stebėjimo sritys turi likti neliečiamos, kad neleistų maliarijai tapti nuolatine liga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(0)
(10)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: