Kosmoso varžybos: Latvija tvirtina anksčiau nei Lietuva paleisianti savo palydovą į kosmosą  (6)

Latvija neketina nusileisti Lietuvai – kaimynų parlamentarė Dana Reizniece-Ozola, koordinuojanti Latvijos pirmojo palydovo „Venta-1“ projektą, pareiškė, kad jie pirmieji į kosmosą iškels savo palydovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komentuodama informaciją, kad pirmojo lietuviško palydovo „Lituanica-1“ paleidimas planuojamas jau ateinančių metų vasarą, Žaliųjų partijai priklausanti politikė tvirtino, kad Lietuvai nepavyks aplenkti Latvijos ir Estijos.

„Lietuviai informavo apie savo planus per tarptautinę kosmoso konferenciją, kur visi nori kiek galima labiau išgirti savo šalį. Mes esame tikri, kad būsime pirmieji, iškėlę savo palydovą į orbitą“, – sakė D.Reizniece-Ozola.

„The Baltic Course“ rašo, kad „Venta-1“ palydovo konstravimas jau yra baigtas, ir jau yra pasiektas susitarimas su Rusija, kad jos raketa nešėja iškels latvių palydovą kitų metų pradžioje.

„Lietuviai šiuo metu neturi jokių konkrečių planų dėl palydovo paleidimo. Jie nori jį paleisti kitų metų vasaros pradžioje. Tačiau reikia atsižvelgti į konkrečias aplinkybes ir galimybes susitarti dėl raketos nešėjos panaudojimo“, – kalbėjo politikė.

Lietuviai gali savo palydovą paleisti iš laivo, naudodamiesi jūrine paleidimo raketa, tačiau šis būdas yra rizikingas ir gali pažeisti palydovą, rašo „The Baltic Course“.

Latvių palydovo „Venta-1“ kūrime dalyvavo Vokietijos kosmoso technologijų kompanija „OHB-System AG“, Bremeno universitetas, Ventspilio universiteto koledžas ir Ventspilio aukštųjų technologijų parkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(17)

Komentarai (6)