Dantų valymas susijęs su erekcijos sutrikimais?  (2)

Reguliarus dantų valymasis mažina ne tik tiesioginę dantenų ligų riziką. Turkijos mokslininkai nustatė, kad paraudusias ir patinusias dantenas – tai yra ligos simptomas – turintys vyrai tris kartus dažniau susiduria su erekcijos problemomis, praneša dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reguliariai dantis valantys ir taip dantenų ligų riziką sumažinantys stipriosios lyties atstovai rečiau kenčia nuo erekcijos disfunkcijos nei mažiau dėmesio burnos higienai skiriantys vyrai.

Turkijos mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu buvo palyginta 80 vyrų (amžius nuo 30 iki 40 metų), turinčių erekcijos disfunkciją, su kontroline 82 erekcijos problemų neturinčių vyrų grupe. Paaiškėjo, kad 53 procentų erekcijos sutrikimų kamuojamų vyrų dantenos yra paraudusios ir patinusios. Kontrolinėje grupėje tokių problemų turėjo tik 23 procentai tiriamųjų.

Atsižvelgus ir į kitus veiksnius, tokius kaip amžius, kūno masės indeksas, pajamos bei išsilavinimo lygis, sunkiomis periodonto ligomis sergantys vyrai 3,29 karto dažniau susiduria ir su erekcijos problemomis.

Tyrimui vadovavęs daktaras Faithas Oguzas iš Inonu universiteto Turkijoje sako: „Erekcijos disfunkcija yra rimta visuomenės sveikatos problema, turinti įtakos 150 milijonų vyrų ir jų partnerių visame pasaulyje gyvenimo kokybei. Beveik dviem trečdaliais visų atvejų tai nulemia fiziniai faktoriai.

Dažniausiai tai yra problemos su kraujagyslėmis. Taip pat svarbūs ir psichologiniai dalykai, tokie kaip emocinė įtampa ar depresija. Lėtinį periodontitą dažniausiai sukelia bakterijos, paprastai atsirandančios kartu su dantenų uždegimu.

Daugybė tyrimų rodė, kad lėtinis periodontitas gali sukelti kraujagyslių ligas, tokias kaip koronarinė širdies liga, siejama su erekcijos problemomis“.

Abiejų grupių vyrų amžiaus vidurkis buvo vos 36 metai. Jų kūno masės indeksas, pajamos ir išsilavinimas pernelyg nesiskyrė.

Tyrimo rezultatai pristatomi žurnale „Journal of Sexual Medicine“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(5)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: