Kolumbijos miestelio paslaptis: šių laikų mumijos (Video)  (1)

Kolumbijos Anduose, už 100 kilometrų nuo sostinės Bogotos esantį kalnų miestelį gaubia paslaptis. Prieš kelis dešimtmečius San Bernardo kapinėse palaidoti žmonių kūnai natūraliai mumifikavosi ir neirsta. Kapinių prižiūrėtojai užtikrino, kad San Bernardo kapinėse palaidoti kūnai nebalzamuoti, neįtrinti jokiais chemikalais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Bernardo mumijų paslaptis jau 60 metų nepaliauja stebinti miestelio gyventojų, turistų ir tyrinėtojų, juo labiau, kad bėgant metams mumijų vis daugėja.

Kolumbijoje žmones laidoja karstuose, o po 5 metų artimieji susirenka išimti palaikų. Paprastai būna likę tik kaulai, todėl belieka perdėti juos į urną. Taip ir buvo pastebėta, kad žmonių kūnai mumifikuojasi.

Kapines prižiūrintis kunigas pasakoja, pirmuosius išsilaikiusius artimųjų kūnus žmonės aptiko šeštojo dešimtmečio pabaigoje. Nuo to laiko atsirado šimtai mumijų. Dauguma perlaidojama, o kai kurios lieka gulėti mažoje kapinių koplyčios kriptoje, kol artimieji nuspręs, ką daryti su palaikais.

Kunigo teigimu, San Bernardo mumija tyrinėjo įvairių šalių mokslininkai, tačiau jie nesugebėjo pateikti paaiškinimo kodėl 30-40 proc. miestelio gyventojų kūnų nesuirsta.

Vaizdo siužetas 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(15)
(1)
(7)

Komentarai (1)