Dėl insulto nebyliu tapusiam vyrui susišnekėti padeda elektroninė pirštinė (Video)  (0)

Prieš porą metų Williamas Broadas (73) iš Šefildo miesto (Didžioji Britanija) patyrė stiprų insultą, kuris paralyžiavo dalį raumenų ir paliko vyrą nebyliu. Iki šiol su šeimyniškiais jis bendravo rodydamas raides atspausdintame alfabete, tačiau Šefildo universiteto inžinieriai jam suteikė šį tą patogesnio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie sukūrė elektroninę pirštinę, kuri rankos ženklus gali išversti į šnekamąją kalbą. Tad dabar buvęs kalnakasys ir sporto treneris gali bendrauti tiesiog rodydamas specialius gestus, praneša Telegraph.co.uk.

Pirštinėje esantys sensoriai supranta rankos ir pirštų judesius bei, suformavus atitinkamą kombinaciją, įjungia iš anksto įrašytą frazę.

Ši pirštinė leidžia vyrui pasakyti kada jis yra alkanas, ištroškęs, užduoti klausimą, padėkoti ir kt. Iš viso galima užprogramuoti per tūkstantį žodžių ar frazių. Tokia pirštinė kainuoja per 700 svarų (3 tūkst. Lt), ji sveria 85 gramus ir turi bateriją, kuri be įkrovimo turėtų veikti maždaug savaitę.

Šnekančią pirštinę sukūrė inžinieriai Vinothas Gurasamy, Kalhanas Colombage‘as ir Hosseinas Mohannas.

„Mūsų naudojami gestai yra paprasti, pavyzdžiui, piršto užlenkimas ar rankos pakėlimas užlenkus tris pirštus. Įrenginys gali išversti nuo kelių šimtų iki tūkstančio iš anksto užprogramuotų skirtingų gestų“, – sako K.Colombage‘as.

Tai – tik pirmasis šio įrenginio prototipas, tačiau jos kūrėjai neslepia ambicijų ištobulinti įrenginį bei pritaikyti jį ženklų kalbą mokantiems nebyliams. Tiesa, tai jau ne pirmoji pirštinė, padedanti nebiliams.

Siūlome pasižiūrėti reportažą (anglų k.):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(2)

Komentarai (0)