Mokslininkai: miego sutrikimų turintiems žmonėms būtini šunys  (0)

Kovoti su miego sutrikimais galima ir ne visai tradiciniais metodais. „British Medical Journal“ pateikiamos ataskaitos autoriai mano, kad specialiai apmokyti šunys – veiksmingos terapijos paslaptis, praneša RIA „Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvados iliustruojamos pateikiant 35 metų moters istoriją. Ją kankino sunki mieguistumo dienos metu forma. Stiprus noras užmigti ją apnikdavo iki šešių kartų per dieną. Kartais moteris miegodavo iki 16 valandų per dieną.

Šis sutrikimas neigiamai veikė ne tik asmeninį, bet ir socialinį moters gyvenimą. Pavyzdžiui, ji netgi negalėjo normaliai naudotis visuomeniniu transportu. Moteris užmigdavo vos tik atsisėdusi į autobusą. Tai ne tik trukdė planuoti dienotvarkę ir to plano laikytis, bet ir kenkė jos atminčiai (kartais ji pamiršdavo, kur vyksta).

Iš pradžių moteris bandė gydytis medikamentais, tačiau jie padėdavo tik laikinai. Galiausiai jai padėjo šunis-vedlius siūlanti organizacija. Pacientei skirtas keturkojis buvo išmokytas žadinti ją rytais pagal žadintuvo garsus (tam galėdavo prireikti iki 30 minučių).

Be to, šuo žadindavo šeimininkę, jeigu skambindavo telefonas, reikėdavo eiti į miestą ir panašiai. Specialistai padarė išvadą, kad gyvūnas padėjo moteriai geriau jaustis ir judėti mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)