Bedantė Lietuva: šalyje gyvena tiek bedančių, kiek žmonių gyvena Klaipėdoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ddeividdas 2012-12-21 21:19
Nuo jaunystės reikia rūpintis dantim. Yra įmanoma iki senatvės išsaugoti beveik visus dantis,jei jais tinkamai rūpiniesi. Pvz: PSO tikslai 2010m.: 90% 33-44m. žmonių turi turėti mažiausiai 20 funkcionuojančių dantų. 75% 65-75m. žmonių turėtų turėti mažiausiai 20 funkcionuojančių dantų. ir tik ne daugiau 5% bedančių.
Arthuras 2012-12-21 21:24
Deividai, sutik, jog didžiausią įtaką daro genai. Kodėl? Nes yra žmonių, kurie valo super atidžiai, o jiems vis tiek byra, o kiti net ne visada išsivalo - turi sveikus dantis. Tai nelabai tikiu, jei kas iš prigimties turi labai silpnus dantis, jog jiems pavyktų išsaugot iki pat senatvės visus sveikus dantis.
trapecijus 2012-12-21 22:58
Pritariu Arthurui. Vienoj iš mano giminės atšakų visi mirė su pilna burna savo dantų. Ir vienas iš paskutinių tos giminės atstovų (jam apie 60) sako: kaip gali skaudėt dantis? Juk tai kaulas! Ir turi visus absoliučiai sveikus dantis ir niekad nėra dantisto kėdėj sėdėjęs.
Shinigami 2012-12-21 23:01
O man teko girdėti, kad sovietmečių ar kažkokius vaistus duodavo ar ką kurių pašalinis poveikis pagelte dantys ir joks valymas jų nenubalina. O dabar tokie asmenys dantys valo tol (tikėdamiesi kad bus balti kaip reklamose) kol dantys visai sutrina Ir kaip neseniai buvo straipsnis. Kad dantų negalima valytis po rūgštaus maisto. Nes rūgštus maistas suminkština viršutinį dantų sluoksnį kurį šepetėlių lengvai nugrandai ir dantys tampa lengvai pažeidžiami. Tad gali rūpintys dantimis kiek nori, jei vėliau paaiškės kad dėl to tau dantys kaip tik ir išbyrėjo Reikia viską daryti su saiku. Ir kaip Arthuras sakė genai taip pat tūri didelę įtaką.
punktyras 2012-12-21 23:25
Tetraciklinas ir dabar naudojamas ir nuo jo dantys gelsta. Rūgštys atsiranda ir kaip mikrobų veiklos produktas. Ar tai reiškia, kad valytis niekada negalima, idant nebūtų pakenkta emaliui? Po rūgštaus ar saldaus, ar bet kokio kito maisto reikia prasiskalauti burną vandeniu. Ir valytis dantis ne per kietu šepetėliu ir pernelyg nespaudžiant.
immortallt 2012-12-22 01:32
Mano tevas su dantimis vargsta ir vargsta... Na o as problemu praktiskai neturiu. Tad tikrai daug ka lemia genai.
Muskietininx 2012-12-22 17:11
Genai čia lemia daugiausiai. Jau nuo mažens turiu problemų su dantimis. Vos pasikeitę iš pieninių jie ėmė gesti. Būdamas vaikas, aišku, savo noru jų nevalydavau, bet apsilankęs pas dantistus ir supratęs, kad turiu juos prižiūrėt jiems pradėjau teikti didelį dėmesį. Ir ką manot ? Gedimo procesą kažkiek pavyko sumažint, bet jis vis tiek neišnyko ir štai vėl teks eiti pas dantistą. Dantų būklė nėra pati geriausia, nors dar neseniai įkopiau tik į trečią dešimtį. Iš kitos pusės aš tuo labai ir nesistebiu, nes matau, kad man viskas beveik taip pat, kaip buvo mano tėvams. O štai kiti mano pažįstami praktiškai nesivalo dantų nei ryte, nei vakare ir jiems nieko. O štai man pačiam apsivėlę dantys neleidžia eiti miegoti jau psichologiškai, panašiai būna ir po pusryčių. Žinodamas, kad dantys neseniai valyti iki pietų net nieko nevalgau. Taigi, kai kuriems tai sukelia begales sunkumų.
Rukis 2012-12-22 17:17
Jei turi pinigų įsidėk keraminius dantis ir vualą! Problemos nebėra
ddeividdas 2012-12-23 11:48
ne vualia,nes tai ne naturalu. na jei dengi tik dali danties,gal nieko,bet jei suki implantus,tai isvis nelieka reflekso susiciaupt,kai pvz valgant kazka pakliuna koks akmenukas. Tada sunkiau ir kontroliuoti,kiek kasti stipriai. Genetika esme,bet nesinaudokit tuo pvz,jei manot,kad pavelejot stiprius dantis,tai jau galit nevalyt. Daznai dantu stipruma lemia mamos mityba prenataliniu laikotarpiu. Vaistai, vitaminu, Ca, P trukumas,rukymas gali lemti bloga dantu mineralizacija.