Globalių problemų sprendimas - mėsos suvartojimą sumažinti 80 proc.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-01-08 11:31
Geriausias budas mazinti mesos vartojima pasauliniu mastu - akcizas.
kionig 2013-01-08 11:37
Ir manai, kad žmonės nustos vartoti? Sumažėt gal ir sumažės, dar žiūrint kiek. Čia tas pats kaip ir su rūkymu. Akcizas gan nemažas, bet žmones perka, dar labiau perka ir kontrobandines ir kaip tik rūkančiųjų skaičius didėja O, akcizai nei kiek nepadeda.
immortallt 2013-01-08 11:50
Padeda tie akcizai, aisku ne tiek, kiek atrodo. Is akcizu surinktus pinigus reiktu skirti svietimui apie sveika mityba ir pan. bei ivairaus skatinimo maziau valgyt mesa. O tie kurie isgales, ir toliau valgys mesa tiek pat. Kiti stengsis ja pakeisti, kad ir pvz raudonosios pupeles turi panasiai baltymu, kiek vistiena. Nors ir augalines kilmes baltymus kazkiek sunkiau isisavina, bet privalgyti pakankamai baltymu galima.
1337 2013-01-08 12:09
O kodel mes turime riboti savo mityba, nes matai kazkas treciajame pasaulyje nenori riboti savo dauginimosi? Vakaru pasaulio populiacija geriausiu atveju balansuoja ant nulio, taigi ne musu bedos kad kazkas gumytes nesugeba uzsimauti.
Rindaugas 2013-01-08 12:27
O kodėl turėtų? Dauginimasis natūralus instinktas, kurį blogos sąlygos skatina dar labiau. Mitybą galėtume apriboti bent dėl savo sveikatos jeigu jau badaujantys nerūpi. Be to vakarų pasaulio populiacija smarkiai skolinga tam Trečiąjam pasauliui už savo gerbūvį ir sotumą.
Ispanas19 2013-01-08 12:43
Visiskai pritariu!
Shinigami 2013-01-08 12:47
Mėsos valgymas taip pat natūralus instinktas. Kuri geros sąlygos skatina dar labiau. Aš valgau mėsa nes man rūpi mano sveikata. Iš kur ta skola atsirado jei jie nieko neturi - tai ką čia paskolino?
1337 2013-01-08 12:53
Tai as ir sakau, kad kas dauginasi, tas tegul ir pasirupina savo palikuoniu maistu, o ne aiskinti saikingai besidauginantiems kad mes del kazko kalti. Cia mazdaug gaudamas minimuma nusiperku 30ties metu senumo automobili su 5l varikliu, ir tada piktai ziuriu i bagota kaimyna su apynauju 2l agregatu, kad mol "per tuos turcius mums ubagams benzinas brangsta!" Na o trecias pasaulis turi visas salygas save issimaitinti ir dar eksportuoti. Deja treciam pasauliui labiau rupi pasisaudyti ir pasidauginti. Labai geras pavyzdys buvo zemes drebejimas Haityje ir cunamis Japonijoj. Japonai jau sekancia diena eme kastuvus ir sluotas i rankas ir pradejo kuoptis, kai tuo metu Haicio pilieciai po siai dienai net savo kiemo nesugeba issisluoti ir laukia dangiskos manos
Arthuras 2013-01-08 13:12
Tikrai taip. Išvis nereikėtų remti trečiųjų pasaulio šalių nei maistu nei kitais produktais. Galima remti švietimu, mokymu.
HardAxe 2013-01-08 15:29
europoj žmonės prieš darydami vaiką pagalvoja ar turės kur apgyvendinti/maitinti/išlavinti. Todėl ir neturim problemų su maistu. Jeigu visos šeimos būtų daugiavaikės (5+) irgi gyventume lušnyne.
Swift RR 2013-01-08 15:59
Nu, o tuo tarpu afrikoje žmonės vaikus daro non-stop. Pagalvoja ar turės jie patys kur apsigyvendinti, ir ar mūsų vaikai išmaitins mus- tėvus, kadangi bananai ant medžių auga per aukštai. Bendram išsilavinimui kokiam nors Etiopijos piliečiui pakanka žinoti keturis angliškus žodžius: Give me money tourist! Nieko nepasakysi, pinigų visiems reikia, įskaitant ir mane ir jus.
Smėlis 2013-01-08 16:11
Simplicity 2013-01-08 16:28
Graudžiai juokingas prisiminimas iš kelionės autobusu namo iš darbo. Kelionė ilga, geras pusvalandis iki namų. Įsitaisiau ir pradėjau snausti, bet gretimoje eilėje sėdinti moteris pradėjo gan garsiai kalbėtis su vairuotoju. Juodaodžiai visi tokie... Kalba taip, kad girdėtum Jau gerai nepamenu iš kurios ji šalies buvo, bet lyg ir iš PAR. Kalbėjo ji apie situaciją Airijoj, apie situaciją namie ir kažkaip kalba pasisuko apie tvarką ir korupciją. Savo ausimis nepatikėjau, kai pasakė jog prie baltojo žmogaus buvo geriau ir jai atrodo, kad šalyje reikalai pasitaisytų jei vadovautų baltieji:D Maždaug, ten kur dar liko baltųjų vadovų (kalbant apie valdiškas įstaigas), dokumentai tvarkomi daug greičiau, mažiau betvarkės ir bereikalingo siuntinėjimo. Grynai juodam kolektyve amžinos klaidos, nekompetencija ir tingėjimas. Buvo tikrai keista ir netikėta šitokius žodžius išgirsti iš tikro afrikiečio lūpų. Na, o sakantiems jog mes Afrikai kažką skolingi, tepasakysiu jog Afriką rengiam, mokom ir maitinam jau gerus 50 metų ir viskas kaip į balą. Ten vis tiek skurdas, badas ir šamanaujantis prezidentas su neįsivaizduojamais lobiais. Bėga afrikiečiai tuntais į Europą, bet ne dirbti, o geresnio gyvenimo. Jūs nesuitiksit juodaodžio statybų aikštelėj, fabrike ar ūkininko laukuose, nes ten reikia dirbti. Daug paprasčiau užsiimti vienokiu ar kitokiu sukčiavimu, gyventi iš pašalpų, dirbti taksi vairuotoju ar iš tos pačios Afrikos vežti moteris ir įdarbinti jas viešnamiuose. Tik maža dalis juodaodžių vyrų dirba, ir tik vienetai iš jų užima aukštas, daug žinių ir įgūdžių reikalaujančias pareigas.
Aidziux 2013-01-08 16:33
taip, kaip dabar gyvena afrikiečiai kalti yra baltieji. Iki kolonizacijos tautos gyveno savarankiškai ir gana normaliai. Europiečiai paliko ten suirutę ir turim dabar tokius padarinius. Baltasis visad išnaudojo afrikietį
immortallt 2013-01-08 16:52
Kaip jus viska nupaprastinat... Afrika sudaro maza dali populiacijos palyginus. Problema didziausia yra Kinija ir Indija. Beje, Indija tai didzioji dalimi vegetariska salis. Kinijoje zmones dirba labai daug. Daug daugiau nei bet kuris cia rasantis praktiskai. Pas juos darbo diena yra 12h ir savaiteje ne 5, o 6 darbo dienos. Realiai dirba istisai prie viso sito virsvalandzius. Neturi kazkur dar papildomu 12 iseiginiu bei menesio apmokamu atostogu. Algos gauna mazai, todel daug daiktu yra pigus. Tiesa, algos pas juos auga, todel auga ir kai kuriu prekiu kainos, taip mums atrodo, kad auga infliacija. Jie pradeda valgyti daugiau mesos, pradeda brangti maisto produktai. Is esmes mesos kaina ir pati susireguliuotu anksciau ar veliau, tai yra veliau, bet tada jau bus iskile rimtu problemu tiek ekologiniu, tiek socialiniu. Taigi geriau patiems pereiti is leto. P.S. o kas del afrikos ir baltaodziu, tai geriausias pavyzdys Zimbabve, kur atidave valdzia vietiniams ir kur salis iki kol veike kaip kolonija klestejo palyginus afrikoje. Siuo metu ten yra tragedija.
Ignasnn 2013-01-08 17:38
100% pritariu ir pridursiu, kad senoveje zmones keliavo ten, kur geriau - kur yra vandens, dirbami zemes plotai. jei sugebejo vienos valstybes taip isaugt populiacija, tai bukit mieli ir pasirupinkit isgyvenimu, o ne p******* kaip triusiai.. apie straipsni dar.. 1l pieno pagaminti 990l vandens? is kur tokie skaiciai. vasara karve isgeria ~100l vandens. pieno nuoda 30-50l is kur tokie skaiciai?????? propaganda nevykusia kvepia
tomzaslt 2013-01-08 17:52
Kazkoks kvailokas ir propagandinis straipsnis. Sutinku su visais kas sake jog treciojo pasaulio saliu problemos , treciojo pasaulio saliu reikalas . Europieciai gyvena savo gyvenima su savom problemom. Visus pasulis savaip apdovanojo turtais mum dave derlingas zemes ir daug gelo vandens . Afrikieciam daug naudingu iskasenu kursios yra dar vertingesnes nei musu zeme ir amerikieciam azijieciam jie visokiu savo pliusu turi. O tos problemos kurias jie susikure patys ju reikalas . As asmeniskai niekados neduociau nei 5 lt kurie is esmes man neturi reiksmes afrikieciam . Nes puikiai zinau jai mum butu problema su kuru jie man niekados neduotu litro naftos kuris jiem nereiksmingas taippat. Ir isvis nuo kada mesa yra zalinga zmogui ir nesveika ? Pff kazkokia propaganda man kvepiantis straipsniukas . Pagal sio straipsnio isvadas tai dabar mes turim nebevalgyti mesos o jai isgauti skirta zeme apsodinti pupelem javais ir ta maista isiusti i afrika kinija indija ir t.t. nes reikia pamaitinti vargselius naslaicius kurie prisikimse savo skrandzius dauginsis kvadratu kas 9 menesius kol nebeuzteks net tu pupeliu savo skranduma prikist. O kas mum is to ? Nesinori buti groteskiskam , bet kuo daugiau ju ismirs tuo pasauliui bus lengviau . Pirma savo kiema apsivalyti reikia o paskui ziureti pas kaimynus .
immortallt 2013-01-08 18:24
Mesa is esmes zalinga nera. Jos besaikis vartojimas zalingas. O kas del maisto, jei norite kad maistas atpigtu, teks pasaulyje mazinti mesos vartojima ir matyti platesniu mastu. Dzin, kad azijieciai ir afrikieciai badauja. Bet kai maisto kainos kasmet kils po 20%, tada gal suprasit apie ka kalbama.
punktyras 2013-01-08 19:14
Man irgi įtartini tokie skaičiai – 50 litrų pieno iš karvės? Labai jau vandeningas turėtų būti... O tai tau atrodo, kad karvės atsiranda iš niekur ir siurbia vien vandenį, duodamos pieną? Kiek suėdamai žolei reikia vandens? Kiek vandens reikia kol/kai neduoda pieno? Per sekliai žiūri. O jei skaičiuoti dar įpakavimui reikalingos taros gamybą? Tetrapakų gamybai #$%&% vandens reikia.
Simplicity 2013-01-08 20:06
Nesu aš koks nors euroskeptikas ar sąmokslo teorijų šalininkas, bet paskaitęs tokias (ir krūvą kitų) nesąmones nejučia pagalvoju, kad dalyvaujam kažkokiam moksliniam tyrime pavadinimu „Europos Sąjunga“. Arba čia amerikiečiai su rusais, arba infiltruoti ateiviai žiūri kiek toli europietis sekdamas primestais įstatymais ir direktyvom nueis