Krionika: apgavystė ar progreso simbolis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2013-01-21 11:31
Šiuo metu tai vienintelis, bent jau teorinis, šansas nemirti ir neišnykti su visam. O ar krionika veiksminga, manau sužinosim po 10-20 metų, kai neuromokslininkai bent dalinai nepaviršutiniškai išsiaiškins, kaip veikia smegenys ir kokiu būdu yra saugoma atmintis, ir kiek jos prarandama mirus smegenims.
Vytautas__ 2013-01-21 11:48
Aš kažkaip pasigedau patvirtinimo kad kriogenikos ekperimentas būtų atliekamas su gyvūnais, tokiu pačiu mastu kaip dabar užšaldomi tie (laimingieji?) žmonės. Jeigu pradėti kad ir nuo kokių žiurkių pašaldyti tokiu metodu kokius metus ir pabandyti atgaivinti. Kartoti kol pavyks, ty technologijos pasieks pakankamą lygį. Ir taip kas metai pateikinėti ataskaitas ar jau galima bandyti atšildyti, ko dar trūksta kad galėtume tai daryti, o gal net neteisingai užšaldome arba tai išvis neįmanoma... Kas dėl atsiperkamumo tai kainas galima keisti pagal einamąją situaciją, kai naujai priimami saugoti moka tokią kainą kad veikla būtų užtikrinta, kaip ir minėta tekste atsiradus paklausai...
Arns 2013-01-21 12:30
ar žiurkė ar žmogus, jokio skirtumo. Esmė tame, kad 1) neturime tokių technologijų, kurios veiksmingai atkurtu audinius (nes dabar tetaikomas elementarus atšildymas) 2) dauguma pasirašančiųjų arba mirtinai serga arba jau mirę, tad pats principas "ateityje pagydys", dar neveikia, tad sėkmės atveju nebent kaip kokia ateities kapsulė gali būtu panaudojama (pvz ilgoms kosmoso kelionėms). Bet šiaip tai tikrai reiktu jog pačios firmos dirbtu ties tuo kas atliekama, o ne laukti kad kas atsimins ir sukurs joms reikalingus prietaisus.
kestutisz 2013-01-21 12:50
Tai, o pinigus kaip paimti jei vis demonstruosi kaip nesiseka :) Klientai keiliskart pagalvos, o valstybei vistiek naudingiau naujas sveikas (kad ir po 18 metų savas, ar importinis imigrantas iš karto) nei atšildytas senas ligų maišelis...
nondescript 2013-01-21 13:49
Na o kaip tokie atvejai, viena moteris įkritusi į ledinį vandenį po ledu išbuvo ~3 valandas, širdis jau buvo sustojusi, bet daktarams atšildžius atsigavo. Dabar nerandu to straipsnio, bet radau panašų: http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_B%C3%A5genholm
immortallt 2013-01-21 17:43
Dėl trijų valandų abejočiau, gal kokia valanda. O žmogus nebuvo sušalęs į ledo gabalą, tik stipriai atvėsęs. Kadangi nebuvo sulėdėjęs, nebuvo sutrūkinėjusios ląstelės ir pažeisti audiniai (oda, galūnės turbūt nukentėjo vis tiek).
vanduo4 2013-01-21 18:49
Pritarciau tik vienai nuomonei - tai daroma moksliniais tikslais. Tarkim ateityje uzsaldyma butu galima panaudoti ilgoms kosmoso kelionems. Krionikos nauda: 1. Amerikieciai nebutu amerikieciai, jeigu nebandytu moksliniu ytrimu paversti pelningu arba bent atsiperkanciu verslu. Sukurus pilna sistema butu isspresta tokiu projektu finansavimo problema. Panasiai, kaip GPS - uz palydovu darba moka visi, taciau didziausi pajegumai nukreipti karinems ir mokslinems operacijoms; 2. Kam organizma saldyti jeigu galima klonuojant uzauginti nauja? Bet juk naujas bus visiskai be patirties. Nebent su laiku butu ismokta nuskaityti turima smegenu informacija ir ja perkelti kitam organizmui. Visgi zmoniu konavimas "oficialiai" yra uzdraustas. Konuojami tik organai gydymo tikslais. Japonai gali isauginti kepenis ir sekmingai jas persodinti. 3. Pinigu plovimo schema gali buti naudinga jeigu ji padetu issilaikyti paciam projektui. Tad nematau cia nieko blogo.
Mindzaugas 2013-01-21 19:37
Aš irgi pora tokių straipsnių esu skaitęs, berods viena šiame portale, esmė audiniai kažkodėl nepradeda žūti negaudami deguonies ir gaudami šalčio.Visi organizmo procesai sustoja ir turi potenciala prasidėti iš naujo, tačiau dauguma tokių atveju užsibaigia mirtimi gaivinant. Tai reta ir neaišku kaip kūnas pasiekia šitą būseną. Čia kažkas panašaus į super hibernacija, tiriant tai gali būti labai naudinga ateity. Negyvas žmogus užšaldytas tas pats kaip kiaulienos gabalas šaldymo kameroje. Beveik kaip iš dulkės prikeltų.
immortallt 2013-01-28 18:00
čia ne prie ko bandymai užšaldyti. Dėl valandos žinau, nes mokiausi gelbėjimo kursuose (nardant reikia mokėti). Tai minėjo, kad iš ledinio vandens skenduolį ištraukti turi iki valandos laiko. Prie žemų temperatūrų tiesiog organizmas sustoja. Tiesa, tai nereiškia, kad jis neribotą laiką taip galėtų būt. Neišbūtų tikrai ilgiau tų 3 valandų. O vasarą Lietuvos telkiniuose skęstančiam žmogui išgelbėti turi max 15min nuo paskutinio įkvėpimo žmogaus, nes vanduo jau gerokai šiltesnis. Šiaip skaičiuojama, kad per 10 minučių turi pradėti daryti CPR (vandenyje CPR nepadarysi).