Dėl teisės gimdyti namuose lietuvės kreipėsi į Europos Žmogaus teisių teismą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2013-01-30 21:58
Na, nesakau, gydytojai irgi daro klaidas, būna jų ir nekompetentingų(kaip ir visur gyvenime). Tačiau kas liečia operacijas ir pan. - na jau nereikia pasakot, kad namie galima daryt tą patį...
Simplicity 2013-01-30 22:50
Gydytojais ne gimstama, o tampama nuoširdžiai, atsakingai mokantis ir atitinkamai elgiantis per rezidentūrą. Tai, kad dabar yra youtube ir internetas, dar nereiškia jog gimdyvės ir gerosios tetos yra pasiruošusios visiems gyvenimo atvejams. Neleidžiama gimdyti kur papuolė dėl labai paprastos priežasties — saugant dar negimusį vaiką. Ligoninėse dirbantį personalą dar galima sukontroliuoti. Kaip būtų galima sukontroliuoti „akušerius“, kurie gimdymus namuose priims? Galiausiai, niekas namie gimdymų nepriiminės tik iš geros valios, iš to bus daromas verslas. Tą verslą teks kontroliuoti ir galiausiai dėl kokios nelaimės durniaus vietoje liks mokesčių mokėtojas. Gi akušeris turėjo licenziją, buvo valstybės atestuotas, vadinasi gali dirbti tokį darbą. Kas bus kaltas jei atsitiks nelaimė? —O gi valstybė, nes išdavė licenziją ir nesukontroliavo. Kas už tą „klaidą“ sumokės? —Tas pats mokesčių mokėtojas. Galit apšaukti siaurapročiu ar mamų priešu, bet ta savanoriška rizika (gimdymas namie) ir reikalavimas, kad valstybė būtų paruošusi medicininę pagalbą nenumatytiems atvejams, man yra du nesuderinami dalykai. Kvepia kažkokiu susireikšminimu iš aktyvių mamyčių pusės. p.s. Kaip viena akušerė man pasakė „Dabar kai kurios būsimos mamytės iki tiek susireikšminę, kad net graudžiai juokinga. Sėdi namie, neršia po forumus, o po to atėjusios aiškina daugiametę patirtį turintiems specialistams kaip dirbti reikia. Reikalauja tiek dėmesio lyg kokiu vėžiu sirgtų, o ne nėščios būtų.“ Pasijuokė, jog reikėtų joms į Vakarų pusę pavažiuoti ir pamatyti jog gali būti gerokai blogiau nei Lietuvoje.
immortallt 2013-01-30 23:21
Simplicity, paprastas sprendimas: gimdant namuose pasirašai lapą, kad atsisakai absoliučiai bet kokių pretenzijų dėl sveikatos sutrikimų ir pridedi kokių 5 lapų sąrašą, kas gali nutikti.
Simplicity 2013-01-31 09:37
Pasakys, kad toks valstybės elgesys neetiškas ir kreipsis į ES žmogaus teisių teismą