Jaunus specialistus dirbti į rajonus siųs per prievartą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-02-16 10:42
Puikiai sugalvota. O kad stojančiųjų į mediciną padvigubėtų, reikia ne tik tremti dirbti į galūlaukius, bet dar ir algas mažinti, beigi didinti darbo krūvį. Kaip mat užtvins medicinkės studentais!
faktas 2013-02-16 13:18
Aš irgi nematau jokių problemų. Tiesiog abiturientai iškart išvažiuos studijuoti į kokią Daniją, Vokietiją ir pan. Nesuprantu, kas čia per diktatoriškos mintys... Kaip galima kontroliuoti darbo rinką ES dirbtinai ir dar taip primityviai?
Shinigami 2013-02-16 14:30
Kuo toliau tuo labiau žmogus nebe priklauso sau, o tampa išskirtine valstybės nuosavybę. Ir valstybė ką nori ta daro. Kaip ir su "ne sveiku" maistu. Iš pradžių iš tavęs per prievarta paima pinigus už sveikatos draudimą (net ne svarbu ar dirbi). O paskui dar nori uždėti papildoma apmokestinama ant maisto, tipo ne sveikai maitiniesi. Tad papildomai turi mokėti už sveikatą.
revonas 2013-02-16 16:04
Na, laisvė mažina, bet jei kiekvienas turės visišką laisvę, visi darys tai ką norės daryt ir mažai kas darys tai ko labiausiai reikia.
pekalzz 2013-02-16 21:07
Jo, ir tie specialistai kaime lūšnoj dirbs tik su pincetu ir replėm - kur įranga? Specialistai komplektuojasi su įranga - žmonių nesiunčia gydytis į Bagaslaviškį kokių pirmą kartą pastebėtų smegenų auglių. Skaitykim, jūs koks ekspertas telekomunikacijų srity. Negi jungsit telefono kabelius kokiai vienai bobutei kaime, kurio pavadinimo ištart negalit?
keine_lust 2013-02-16 21:46
labai jau socdemai nori gristi i sovietinius laikus, kai visi darbus gaudavo tik pagal paskyrima.
Arns 2013-02-16 22:10
Bene pirma sritis, kur siūlo iš karto suteikti praktikos, ir tiek pesimizmo. Gal chirurgo ar dar kokio aukštos kvalifikacijos specialisto ir negalima pasiųsti į kaimelį, bet visiem eiliniams daktarams neprošal būtu padirbėti ir savo galva, išmokti padėti žmogui, o ne tik išrašinėti brangius farmacininkų reklamuojamus vaistus.
Arthuras 2013-02-16 22:15
Kur tik padvelkia socializmu, iškart prisistato Arns. Absoliučiai absurdiška idėja, net tingiu vardint kodėl, nes normaliems ir taip aišku...
Skeleton 2013-02-16 22:27
Nu nu, ir kodėl socikai pastoviai nori griebtis prievartos? Kartais spėlioju tai jiems į kraują įaugę ar ką? Pasiūlykit konkurencingą atlyginimą, kuris atsvertų visus darbo provincijoje minusus, tai specialistas ir atvažiuos dirbti į tą sušiktą provinciją. Taip funkcionuoja visas normalus pasaulis.
Arns 2013-02-16 22:56
Na be prievartos kažin ar išeitu, nes pabuvęs didmiestį, kažin ar dažnas norėtu trenktis kur į miestelį... Šiaip aišku kaip ir visur, atlyginimas nemotyvuoja, tad daktarai - viena iš korumpuočiausių specialybių.
Arthuras 2013-02-17 00:01
Žmogus yra laisvas nuo prigimties, todėl šitų nesąmonių negali būt. Nebent studentas prieš studijuojant nemokamai pasirašo pats, jog sutiks dirbt ten, kur pasiųs. Kažin, kiek tada liktų studijuojančių Lietuvoje?..
g3n1us 2013-02-17 00:22
Kaip jie iš vis sugeba baigti tą mediciną jei tik dėl atlyginimo "spardosi"... Niekas jų tam užsienį nepriims dirbti, o daktarai (ypač chirurgai), tai pakankamai uždirba iš "kišenės"... Yra net chirurgų kurie dirba už dyką, t.y. kiek gauna į kišenę, tiek ir turi... O kad leidžia dirbti be patirties, tai iš vis lai šokinėja iš džiaugsmo.. Didmiesčiuose iš vis galit net nesvajot gauti darbą geroje vietoje, nes ten daugiausia per pažintis prasimuša... T.y. tėvai daktarai, seneliai ir buvę daktarai, vaikai ir daktarai...
nulis0 2013-02-17 03:52
Arns, siūlau nenusišnekėti, nes panašu, kad nesupranti apie ką kalbi... Apie kokią tu praktiką kalbi? Rezidentūrą baigę žmonės, jau turi praktikos, jiems būna apie 30 metų!, turi šeimas ir vaikų, o tu jiems siūlai važiuoti į kaimus? Kodėl aš, kaip būsimas gydytojas turėčiau būti verčiamas ''atidirbti'' valstybės pinigus, kai mano tėvai mokėdami mokesčius jau už mane sumokėjo?O ir aš pats šiuo metu per 2 darbus iš esmės dirbu ir moku mokesčius... Lietuvoje siūlo algas, kurios yra apverktinos, žinoma, kad jos nemotyvuoja. Tave motyvuotų 2000 į rankas, po 12 metų studijų? Kai, maximoj kasoj 1500 galima uždirbti, kai statybininkas ir 2 kart daugiau gali uždirbti, čia iškrypimas yra valstybėj kažkoks. džiaukitės, kad išvis yra gydytojų...
nulis0 2013-02-17 04:04
Nežinau ar galėjai dar labiau nusikalbėti... Kaip žinia žmonėms reikia susimokėti už šildymą, maistą, buto nuomą/paskolą, vaikų darželį, kurą, telefono paslaugas, na ir aišku kartais norisi dar ir pagyventi. taigi taip, netgi gydytojams reikia pinigų ir alga juos tikrai motyvuoja. O užsieny lietuviai gydytojai yra laukiami išskėstom rankom, ir algas moka padorias, o ne pašalpas. Lietuvoje darbą irgi gali gauti visur, tik galvą reikia ant pečių turėti ir nereikės nei tėvų, nei senelių... mažiau ''24 valandos'' ir '' valanda su Rūta'' žiūrėk...
g3n1us 2013-02-17 07:06
Kiekvienas turi savo kainą, aš tau neliepiu eiti dirbti už du tūkstančius jei gali gauti daugiau, nes tai būtų absurdas... Bet sėdėti su bedarbio pašalpa, kai kitur yra darbas irgi ne kažką... šiomis dienomis iš vis reikia džiaugtis, kad bent yra laisvų vietų...
Vytax 2013-02-17 09:46
Straipsnyje minima Jurbarko ligoninė. Tai man nenuostabu, kodėl ši ligoninė medikų neranda, nes jos perspektyvos liūdnos. Visas Jurbarko rajonas turi puikų susisiekimą su Kauno miestu, todėl daugelis būtent į Kauną ir važiuoja gydytis. Net jei Jurbarko ligoninė ir gautų puikiausią finansavimą, vistiek Kauno ligoninėse gydymo kokybė visad bus gerokai aukštesnė. Dar dalis rajono gyventojų renkasi lengviau pasiekiamas Raseinių ir Tauragės ligonines. O ir pats Jurbarko rajonas gyventojų skaičiumi nėra didelis. Taigi Jurbarko ligoninei tenka nedaug pacientų, dėl to iš ligonių kasų gauna nedaug pajamų, o kai ligoninės pajamos nedidelės, tai ir gydytojų atlyginimai menki. Racionalus sprendimas būtų Jurbarko ligoninę apjungti su netoli esančiomis Šakių ar Tauragės ligoninėmis. Bet aišku tam reikia politinės valios.
Hmz 2013-02-17 11:27
Visa šita diskusija parodo, kaip lengvai galima manipuliuoti žmonėmis. Pakanka parašyti isterišką antraštę su prasimanyta "prievarta" - ir didžioji dalis skaitytojų pradės keikti socdemus ar Andriukaitį. Jei žiūrėtume faktų, tai kalba eina tik apie valstybinių mokslo įstaigų absolventus. Ar paslaugos teikėjas turi teisę pirkimo/pardavimo sutartyje numatyti papildomus kliento įsipareigojimus? Neabejotinai - turi. Tai kokio velnio visas šitas verkšlenimas dėl neva tai "vergovės", "priverstinio darbo" ir pan? Toliau. Kol kas visiškai neaišku, kokiais teisiniais keliais rengiamasi visa tai realizuoti. Pavyzdžiui, gali studentams gali būti siūlomos lengvatinės studijų paskolos su įsipareigojimu atidirbti tam tikrą laiką rajono ligoninėje; gali būti žaidžiama su konkurso sąlygomis ir dar N kitų variantų. Kodėl, kai dar nėra žinoma būdai, kuriais bus realizuota kalbama idėja, jau klykiama apie "prievartą" ir renkamos peticijos internete? Va apie tai ir siūlau pamąstyti.
Otto 2013-02-17 14:11
Tavo sarkazmas įkvėpė; Labai kažkam nesinori matyti priežasčių, kodėl trūksta specialistų, todėl ir bando siūlyti gestapo principus. O JEIGU TEN algos nebūtu gerokai mažesnės, parduotuvėse prekių kainos nebūtu gerokai didesnės, būtu veikiantys vaikų darželiai, ir dar keletas "jeigu", kurių sąmoningai nenorima sutvarkyti.., tai netrūktu norinčių ten dirbti.
obuglas 2013-02-18 14:35
Kai atsiras punktas, kad aukštasis mokslas mokamas. O nemokamas tik tiem kas liks dirbti lietuvoje - tada bus galima tęsti šią diskuciją. Nemaža dalis Lietuvos ligoninių parūpintų už ES pinigus. Nemažai mokymų gydytojams/studentams yra rengta už ES pinigus. Lietuvos biudžeto nemažą dalį sudaro būtent ES pinigai. Tai apie kokį ribojimą mes kalbame? Užtektų tik vieno besikreipiančio į Strasbūrą ir visa šita nesąmonė (jeigu bus priimta) subyrės. Ir tik dėl vieno žmogaus ambicijų. Man apskritai yra keista, kad nauja valdžia stengiasi sugriauti tai ką darė kita. Vien dėl pačio griovimo. Jokio tęstinumo. Jokios minties. Jokio tikslo.
perihellis 2013-02-18 14:52
gal tokiu būdu mėginama dirbtinai mažintu studentų skaičių? kurių pas mus yra perdaug