Kinijos upėje radus per 2200 negyvų kiaulių kilo visuomenės pasipiktinimas  (0)

Viename iš pagrindinių Šanchajaus geriamojo vandens šaltinių aptikta daugiau nei 2 200 negyvų kiaulių, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Šis incidentas išprovokavo visuomenės pasipiktinimą Kinijoje, kur maisto saugumo ir aplinkos taršos padėtis kelia didelį nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negyvos kiaulės tikriausiai buvo suverstos į Huangpu upę Džedziango provincijoje. Bendras jų skaičius tikriausiai dar padidės, dienraštis „Global Times" citavo Šanchajaus Songdziango rajono aplinkos apsaugos biuro direktorę Xu Rong.

„Turime veikti greitai, kad pašalintume juos visus, nes baiminamasi dėl vandens taršos", - ji sakė tuo metu, kai Pekine posėdžiavo nacionalinis parlamentas, kuriame aplinkos tarša šiuo metu yra viena iš pagrindinių diskusijų temų.

Kaip nurodo žiniasklaida, pareigūnai tiria šį incidentą.

Vienas Songdziango aplinkos apsaugos biuro pareigūnas, paklaustas naujienų agentūros „Reuters", atsisakė komentuoti šį įvykį.

Šanchajaus vyriausybės tinklalapyje pirmadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad darbininkai teberenka iš upės nugaišusias kiaules ir kad vandens kokybė atidžiai stebima, nors kol kas jokia tarša nebuvo užfiksuota.

Vandens tarša dėl trąšų nuotėkio iš žemės ūkio laukų, cheminių medžiagų išsiliejimų ir nevalomų nutekamųjų vandenų kelia didelį susirūpinimą Kinijoje.

Pranešimai apie rastas negyvas kiaules savaitgalį greitai išplito socialiniuose tinkluose, daugelis tinklaraštininkų kritikavo valdžią dėl vėluojančio atsako.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)