10 daugiausiai pasaulyje alkoholio geriančių valstybių  (6)

Pasaulyje yra daugybė įvairiausių švenčių, kurios neįsivaizduojamos be tradicinių gėrimų. Ko gero, gali būti įdomu, kuriose valstybėse alkoholio išgeriama daugiausiai ir kokie svaigieji gėrimai tose valstybėse populiariausi. O jų – visokiausių (pradedant alumi, baigiant bananų likeriu ar saldžia sojų degtine).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australija

Svaigieji gėrimai šioje šalyje jau nebėra tokie pigūs, kokie buvo anksčiau. Bet prisiminimų tų senųjų gerųjų laikų esama. Tai šalis, kurios buvęs ministras pirmininkas, legendinis Bobas Hawke 2,5 pintos alaus išgėrė per 2,5 sekundės ir taip pateko į Gineso rekordų knygą. Klasikinis gėrimas: "Chardonay" arba "Sav" – tai populiarūs vynai šioje šalyje. Žinoma, savo populiarumu nenusileidžia ir alus.

Vokietija

Ar ši šalis jums asocijuojasi su lininiais marškiniais ir rudais odiniais šortais vilkinčiu linksmu vyruku, o gal su Angela Merkel? Na, kiekvienam savo. Deja, vokiečiai negali pasigirti tuo, kad yra daugiausiai alaus išgeriantys europiečiai – čia juos lenkia čekai, bet per festivalį Octoberfest šio gėrimo išgeriama iš tiesų įspūdingas kiekis. Klasikinis gėrimas: alus.

Uganda


Uganda lenkia savo Afrikos kaimynes suvartojamu svaigalų kiekiu, nes šioje šalyje klesti nelegali svaigiųjų gėrimų gamyba, o populiariausia gamybos žaliava – bananai. Vienas populiariausių gėrimų – stiprus likeris, vadinamas varagi. Nors jo išgeriama ir ne itin daug, dėl savo stiprumo šis gėrimas leidžia gana greitai pajusti, kad „jūra tapo iki kelių“. Klasikinis gėrimas: Ajono – tai pusiau fermentuotas alus, kuris geriamas tiesiai iš talpos ilgais šiaudeliais.

Pietų Korėja

Nors korėjiečiai – žmonės gana santūrūs, alkoholio suvartoja nemažai, juolab, kad kultūros dalimi jau tapo „rimti“ pasisėdėjimai su verslo partneriais, kai bandoma kuo geriau „sutepti“ naujo verslo ratus. Korėjiečiai vartodami alkoholį dažnai maišo įvairias jo rūšis – kartu geriama viskis ar alus ir pan. Klasikinis gėrimas: saldi sojų degtinė.

Moldova

Girtuoklių šalies reputaciją ji pelnė dėl Pasaulio sveikatos organizacijos pateiktos statistikos apie šalies gyventojų suvartojamą alkoholio kiekį. Kalbant apie alkoholio gamybos pramonę, būtina paminėti, kad Moldovoje gaminamas įvairių rūšių brendis iš vaisių, tiesa, šis gėrimas būna itin stiprus. Klasikinis gėrimas: boza – saldus, iš salyklo gaminamas gėrimas.

Ekvadoras

Ekvadore alkoholio „ragautojus“ greitai „nuginkluoja“ stiprus likeris, kuris gaminamas iš cukranendrių „Zhamir“. Tai pigus gėrimas, kurio pakanka vos poros gurkšnių. Apie vaišių etiketą Ekvadore: prieš paragaudami savo gėrimo turite palaukti, kol šeimininkas baigs sakyti tostą, o paskui svarbiausia prisiminti bent kelias išgertuvių detales... Klasikinis gėrimas: vietos gyventojų gaminama naminė degtinė.

Prancūzija

Prancūzai nevengia gana atvirai pašiepti kitų šalių „necivilizuotus“ alkoholio vartojimo įpročius. Patys šios šalies gyventojai neįsivaizduoja savo gyvenimo be vyno, kuris čia kartais pigesnis net už vandenį. Prancūzai vyną geria visomis progomis ir ypač dažnai su maistu, tiesa, per pusryčius jo nevartoja. Klasikinis gėrimas: Chateauneuf-du-Pape.

Rusija

Alkoholio vartojimas – tai šios šalies gyventojų būdas. Ir ko galima tikėtis, kai Sibire siaučia atšiaurios žiemos, nacionalinė literatūra niūri, o šalies vadovas pasipūtėlis. Klasikinis gėrimas: degtinė.

Kinija

Kinijos sparti ekonomikos plėtra nulėmė tai, kad ji tapo didžiausia naftos, plieno ir kitų žaliavų vartotoja, o juk po darbų būtina numalšinti troškulį, tad ir gėrimų pramonė šioje šalyje puikiai išvystyta. Kinai vartoja alkoholį įvairiausių švenčių, tokių kaip gimtadieniai, vestuvės metu, taip pat su taurele rankoje atšvenčiami ir sėkmingi verslo sandėriai. Nenustebkite, jei jums atsisakius pakelti taurę, į jus keistai pašnairuos, tiesiog palaukite, kol prasidės karaokė. Klasikinis gėrimas: Baijiu.

Didžioji Britanija

Čia gyvenimas verda vadinamuosiuose „pubuose“. Alkoholis padeda daugeliui britų įveikti savo įgimtą santūrumą ir tuomet barai tampa vieta, kur užsimezga ir nutrūksta santykiai ir kiekvienas imasi savo pagrindinio vaidmens gyvenimo spektaklyje. Klasikinis gėrimas: pinta tamsaus alaus, kuris kitaip nei daugelis mano, retai kada atnešama šiltas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(23)
(3)
(0)

Komentarai (6)