Lietuviai apie Baltarusijoje šėlstančią stichiją: sniego kalnai, 30 km kamščiai, laužai kelyje ir paralyžiuotas Minskas (Video)  (1)

Klaipėdiečiai Aleksandra ir Vladimiras šį savaitgalį apsilankė kaimyninėje Baltarusijoje, kur siaučiant žiemos audrai Harver papuolė į stichijos epicentrą. „Tokių sniego kalnų aš niekada gyvenime nemačiau, ne tik kad kovo viduryje“, – pasakojo Aleksandra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaipėdietė aiškino, kad jiems pasisekė į Baltarusiją pakliūti pačiu laiku – audra įsibėgėjo, kai jie jau buvo spėję nuvažiuoti nuo Vilniaus iki pat Minsko. Eismas buvo visiškai paralyžiuotas, kai lietuviai sėkmingai apsistojo Baltarusijos sostinėje.

„Vaizdelis buvo tikrai įspūdingas. Dėl pūgos matomumas buvo nulinis. Jau ryte negalėjau patikėti savo akimis. Per naktį prisnigo tiek, kiek Lietuvoje turbūt per visą žiemą nebuvo“, – tęsė Aleksandra.

Jau grįždami į Lietuvą klaipėdiečiai per vietos radiją sužinojo, kad Baltarusijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Kelyje įstrigo tūkstančiai žmonių. Daugeliui baigėsi kuras – jie keliuose degino laužus. Valdžia liepė pasitelkti visą turimą techniką gatvėms valyti, bet išvalyti tiek daug sniego buvo tiesiog neįmanoma.

„Grįžtant kitoje juostoje stovėjo didžiulė vilkikų eilė. Nusprendėme suskaičiuoti kokio ilgio tas kamštis. Pasirodo, apie 30 km. Neįtikėtina“, – stebėjosi moteris.

Kaip tai atrodė iš automobilio salono, jūs galite pamatyti peržiūrėję vaizdo įrašą, kurį redakcijai ir atsiuntė į Baltarusiją keliavę klaipėdiečiai.

Priminsime, Baltarusijoje po audros Harver be elektros liko daugiau nei 500 gyvenviečių, nacionalinis oro uostas atšaukė kai kuriuos reisus, taip pat sutriko eismas keliuose.

Visose Baltarusijos specialiosiose tarnybose paskelbta aukštesnio lygio parengtis, o mokykloms patariama atšaukti pamokas.

Pasak ministerijos pareigūnų, kariai buvo pasiųsti teikti žmonėms pagalbą. Eismą trikdė sniego pusnys ir dėl pūgos įvykusios avarijos.

Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad sudėtingiausia padėtis buvo automagistralėje M4 tarp Minsko ir Mogiliovo, taip pat tarp Minsko ir Gardino.

Pasak pareigūnų, įstrigusiems žmonėms buvo gabenami karšti gėrimai ir degalai.

Baltarusijos meteorologai nurodė, kad šias sudėtingas oro sąlygas lemia aktyvus pietinis ciklonas. Penktadienį didelėje šalies dalyje smarkiai snigo, o vėjo gūsių greitis siekė 21–24 metrus per sekundę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Denis Tarasenko
(11)
(0)
(0)

Komentarai (1)