Billo Gateso iššūkis: 100 tūkst. dolerių už naujos kartos prezervatyvą  (1)

2013-ieji. Tobuliname nematomumo apsiaustus. Turime savarankiškai vairuojančių automobilių. Turime teleskopų, kurie žvelgia į praeitį. Tačiau prezervatyvai nuo pat išradimo patobulinti tik tiek, kad dabar jie gaminami iš latekso. O daug vyrų vis tiek patyliukais juos keiksnoja (nepatogu, ne taip malonu, t.t. – lyg pasigauti venerinę gėrybę ar nelauktai tapti tėvu būtų kur kas patogesnė ir malonesnė alternatyva). Nejau neįmanoma sugalvoti geriau?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-03-25 Billo Gateso iššūkis: 100 tūkst. dolerių už naujos kartos prezervatyvą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors mėginimų patobulinti prezervatyvą būta ne vieno (pvz., siūlyta prezervatyvus gaminti iš nanomedžiagų), visgi masinės gamybos konvejerių tos kontraceptinės koncepcijos taip ir nepasiekė. O tai reiškia, kad geriausia kol kas žmonijos sugalvotas išradimas kovoje su lytiniu keliu plintančiomis ligomis tebėra, vaizdžiai tariant, vienas guminės pirštinės pirštas.

Nors kaip produktą prezervatyvą galima vadinti kone išskirtinai vykusiu: kainuoja nebrangiai, lengvai transportuojamas, tvirtas, jį nesunku įsigyti, lengvai naudojamas, nereikalaujantis jokių specifinių medicininių žinių. O išgelbėti gali milijonus gyvybių. Tačiau, nepaisant visų šių privalumų, naudotis jais trokšta retas kuris.

Būtent todėl Bilo Geitso fondas "Gates Foundation" suformulavo iššūkį: sukurkite išties naujos kartos prezervatyvą. Tokį, kurį naudoti norėtųsi – kuris malonumo ne tik kad nemenkintų, bet galbūt jį dar ir didintų, kurį taipogi būtų paprasta naudoti ir visa kita, kas skatintų žmones naudotis "sargiais". Premija – 100 tūkst. "žalių".

Daugiau informacijos - čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)