NASA vizija: ateityje bet kas galės turėti nuotoliniu būdu valdomą robotą, kuris tyrinės kosmosą  (2)

San Franciske vykstančioje Žaidimų kūrėjų konferencijoje apsilankę NASA atstovai pareiškė, kad ateityje bet kas galės turėti nuotoliniu būdu valdomą robotą, kuris klajos po kosmoso platybes ar tyrinės kitas planetas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijos dalyviams pademonstravę, kaip galima nuotoliniu būdu valdyti už 600 km esantį robotą, NASA atstovai prakalbo apie ateities vizijas. Anot jų, ateityje kompiuteriu ar žaidimų konsole bus galima valdyti ne tik virtualius žaidimų personažus, bet ir kuo tikriausius robotus kosmose, praneša „The Verge“.

NASA Reaktyvinės traukos laboratorijoje dirbantis Jeffas Norrisas pareiškė, kad šią įrangą bus galima valdyti naudojant tokius prietaisus, kaip „Leap Motion“ ar „Kinect“.

„Mes visi labai norime „Star Trek“ realybėje. Aš nuoširdžiai tikiu, kad žmonijai lemta paleisti erdvėlaivius ir jais tyrinėti visatą“, – sakė J. Norrisas.

„Aš kupinas tikėjimo, o taip pat nekantrumo, – sakė jis. – Norėčiau, kad ateityje mes galėtume bendrai tyrinėti kosmosą nuotoliniu būdu – visi tyrinėtų visatą naudodami robotinius įsikūnijimus (angl. avatar); ne tiesiog spoksotų į skaičius ar nuotraukas ekrane, o galėtų šiais robotais išsilaipinti kituose pasauliuose.“

NASA bendradarbiauja su žaidimų valdymo sistemų kūrėjais, tokiais kaip „Leap“, „Microsoft“ ir kitais, bandydama pritaikyti jų technologijas savo sistemoms, kurios ateityje galėtų būti naudojamos tyrinėjant planetas, jų palydovus ar asteroidus.

Paprastai sakant, judesių jutiklis, prieš kurį dabar strakaliodami siekiate karjeros fiktyvioje šokių aikštelėje, ateityje gali tapti visatos tyrinėjimo įrankių dalimi.

„Yra daugybė kelionių, kuriomis mes norime pasidalinti su visu pasauliu, ir tiek daug vietų, kur mums būtina nuvykti“, – teigė J. Norrisas.

Viena šių vietų – Jupiterio palydovas Europa, kuriame tikimasi rasti gyvybei palankias sąlygas. Jame gali įvykti pirmasis tokio pobūdžio eksperimentas.

„Kai mūsų robotas ten nusileis – surinkime milijonus žmonių, kurie galės tyrinėti šį tolimą palydovą. Mes kartu tyrinėsime pasaulį, kurio net mūsų galingiausi teleskopai dar nematė!“ – sakė NASA atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (2)