Išsišifruokite savo DNR per 1 val. (Video)  (0)

Bendrovė "Panasonic" ir Belgijos tyrimų laboratorija IMEC sukūrė nedidukę, maždaug pusės kreditinės kortelės dydžio mikroschemą, kuri DNR grandinę ištiria vos per valandą. Anot mikroschemos išradėjų, ligi šiol specializuotose laboratorijose DNR tyrimas būdavo atliekamas per 3-4 paras, o kartais rezultatų reikdavo laukti ir savaitę. Su naująja mikroschema DNR iškodavimui prireiks tik valandos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai mano, kad toks spartus DNR kodo iššifravimas ne tik atvers gydytojams galimybes aptikti ligas sukeliančius DNR struktūros nenormalumus, bet ir palengvins apsisprendimą, kokį gydymą ir kokius medikamentus skirti pacientui. Viskas ko reikia DNR analizei – lašas kraujo. Jis sumaišomas su tam tikra chemine substancija – taip DNR paruošiamas analizei.

"Daug dėmesio skyrėme šiluminio atskyrimo dizainui, todėl mums pavyko DNR analizės trukmę sutrumpinti ligi valandos, - aiškina "Panasonic" tyrėjas Ičiro Jamašita (Ichiro Yamashita). – Mūsų sukurto metodo metu 30 temperatūrinių ciklų įvykdoma per 9 minutes. Manome, kad tai yra viena greičiausių DNR diagnostinių sistemų pasaulyje."

Tiesa, tokia sparti ir, kaip galima numanyti, ateityje gana plačiai pasaulyje paplisianti technologija turi ir savų psichologinio pobūdžio minusų. Pavyzdžiui, DNR analizė apie tiriamojo sveikatą atskleis ir dalykų, kurių jis galbūt visai nenorėjo žinoti ir niekaip negalės jų pakeisti.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(1)

Komentarai (0)