Įrodyta, kad kūno temperatūrą galima reguliuoti proto pastangomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2013-04-09 13:09
Gal ir gali, bet tada klausimas kodėl būtent reikėjo ekspermentą atlikti prie -25? įtariu todėl kad įranga nebuvo itin tiksli ir negalėtų tokių kelių laipsnių svyravimų pastebėti normaliomis sąlygomis. Tada seka sekantis pamąstymas, vienuolių temperatūra pakilusi buvo iki 38 laipsnių, tai yra tik 2 laipsniais daugiau nei normali kūno temperatūra, žinoma žmogui tai daug, tačiau įrangai? 2 laipsnių paklaida esu tikras nėra didelė.. Išdžiovintas sudrėkęs popieriaus lapas? kokia buvo to lapo prasmė jeigu ekspermentas atliekamas vadovaujantis informacija gauta naudojantis tyrimų įranga? ir ar sudrėkęs popieriaus lapas gali būti išdžiovintas 38 laipsnių temperatūroje, kai aplink jį yra -25 laipsnių temperatūra? Jeigu į organizmą patenka infekcija, žmogaus kūnas automatiškai sukelia temperatūrą ir todėl žmogus prakaituoja kai peršala, taigi apie kokią naudą čia kalbame? Panašu kad čia dar vienas straipsniukas iš sugedusio telefono rubrikos, girdėjau kaip kalbėjo dvi bobos kad jų tetos draugės vyro dukra kuriai 5 metai sakė kad ten kažkur indijoj ar japonijoj, o gal kinijoj vienuoliai sugeba savo kūno temperatūrą kaitaliot..
Excester 2013-04-09 13:56
Manau ryškiai visko nesupratai. Popierius buvo išdžiovinamas kai išorėje -25C. Kūno temperatūrą matavo ne -25C. Šis straipsnis gana blogai išverstas, nes paskaičius šaltinį susidaro visai kita nuomonė. O dėl infekcijos, tai organizmas kartais per lėtai sureaguoja, beto mūsų kūne dažnai jau būna infekcija tik per mažas kiekis, o tokiais pratimais mes galime sunaikinti visus likučius užtikrindami sveikatos saugumą.
blizzard 2013-04-09 14:07
Na nežinau skaityt lyg ir moku.. be to nesvarbu kokioje aplinkoje ar prie -25 ar prie +20 šlapias popieiriaus lapas tikrai neišdžiūva tokiomis sąlygomis, nes norint kad jis išdžiūtų reikia ne savo kūno temperatūrą kelti o aplinkos aplink tą lapą, o gal čia tibeto vienuoliai miegojo tą lapą apsikabinę ar ant jo sėdėjo, jeigu taip tai ir aš tokių bajerių moku..
qriuqriu 2013-04-09 14:08
2 laipsniai irangai yra labai daug jei pilna skale tarkim iki 50, netgi jei iki 100, vidutiniska sistema 0,01 laipsnio nuo pilnos skales, nekalbu apie laboratorinius matavimus, cia kiek pramonej susiduriu...
Juodulys 2013-04-09 14:11
Blizzard, jei nepatinka atlikti eksperimentai, tai geriausia mokslininkus laikyti kvailiais? Kitaip sakant tuos žmones, kurių IQ tikriausiai gerokai aukštesnis nei vidutinis? Normali praktika yra sukalibruot prietaisus prieš atliekant matavimus. Taip pat elementariausias vaistinėse parduodamas termometras matuoja su 0,1 laipsnio paklaida. Normaliomis sąlygomis kūno temperatūra nepakyla iki 37 laipsnių. Net ir per didelius karščius. O būnant šaltyje (čia kai mirtinai sušalama) tai kūno temperatūra atvirkščiai krenta. Šituo matavimu parodyta, kad tų vienuolių orngaizmas elgėsi atvirkščiai. Lapo džiovinimas niekaip nesusijęs su eksperimentu. Kaip supratau, čia tiesiog paminėta jų apeigų(?) dalis. Ir lapas tikrai gali būt išdžiovintas, nes jis būna 38laipsnių temperatūros. Kitaip sakant vanduo jame skystas ir todėl gali garuoti. Ir greitai garuoti, nes didelis temperatūrų skirtumas tarp vandens ir oro. Ir šiaip aš tai nematau nieko stebuklingo tame, kad galima samoningai valdyti savo kūno funkcijas. Galim ranką pakelt, galim dažniau kvėpuoti, galim priversti širdį tankiau daužytis. Tai kodėl negalim pasikelt temperatūros? O jei dar prisiminti visokius aprašytus atvejus kai užhipnotizuotiems žmonėms sakydavo, kad pridėjo degančią cigaretę prie rankos ir toje vietoje atsirasdavo paraudimas. Arba visi placebo atvejai. Visa tai yra savo kūno funkcijų reguliavimas.
Excester 2013-04-09 14:18
Būtent, mes turėtume mokėti visiškai valdyti savo kūno funkcijas. Jei tai būtume jau išmoke, gal dabar nebūtų tiek daug problemų, bei galbūt jau dauguma būtų labai protingi ir sveiki.
kiesza 2013-04-09 15:23
Taip ir žinojau, kad ne ant durniaus tie azijatai medituoja diena dienon ištysus 4000++ metų. Ir tai kogero tik vienas iš daugėlio teigiamų meditavimo savybių. Na o pasikliauti šlapiu lapu, kai po ranka itin tiksli matavimo įranga skamba nekaip.
Shinigami 2013-04-09 15:27
Ne eksperimentą atlikinėjo prie -25, bet vienuoliai savo apeigas atlikinėja prie -25. O kadangi vienuolis nėjo į laboratorija, kad su juo atlikinėtu visokius bandymus, visa stebėjimą reikėjo atlikti per jų apeigas. Kaip jau kiti minėjo, įranga pas mus dabar labai tikslį. O jei dar ta įrangą yra laboratorinė.... Lapas nebuvo eksperimento dalis - tai apeigų dalis. Vanduo gali būti išgarintas ir prie 10 laipsnių. Nes virimo temperatūra priklauso nuo aplinkos slėgio. Kai tu susergi tavo imuninė sistema ne stiprėja, ji paprasčiausiai kovoja prieš infekcija. O šitos meditacijos metų yra stiprinama imuninė sistema ir be infekcijos. Žinoma, kiek šitame tiesos nežinau, čia jau reiktu detalesnius tyrimų rezultatus skaityti turit atitinkama išsilavinimą.
blizzard 2013-04-09 15:49
Dar pora pastebėjimų iš originalaus straipsnio: neįrodyta, tiesiog atliktas ekspermentas kurio metu gauti tokie duomenys, tai dar nereiškia kažkokio įrodymo, čia tik bendro tyrimo dalis.
Excester 2013-04-09 16:12
Tai mes visi žinom jog kūnas kelia ir žemina temperatūras Bet kūnas kelia ir žemina temperatūrą iki saugaus lygio kuris yra apie 36.6C, o štai čia temperatūra siekė aukščiau 38C.
blizzard 2013-04-09 16:37
Tai tikiuosi žinai kad ta vidutinė temperatūra priklausomai nuo dienos laiko ir kitų faktorių pastoviai svyruoja ir tas svyravimas būna nuo 36,1 iki 37,8 laipsnių? tingiu aš čia ginčytis, bet jeigu norit tai galit susirast informacijos ir suprasit, kad čia tokie ekspermentai labai jau slidus reikalas...
Juodulys 2013-04-09 17:21
Organizmas imasi priemonių (papildomai gamina energiją), kad kompensuotų padidėjusį šilumos praradimą. Tai nėra tas pats kas 'šyla'. T.y. kūno temperatūra nepadidėja. Kai nebesugeba kompensuoti - vidinė temperatūra (aplink vidaus organus) pradeda kristi. Odos temperatūra normaliomis sąlygomis ir taip dažnai būna žemiau nei 30 laipsnių. Beje, aukštai kalnuose, kai trūksta deguonies ir miegodamas pradedį šalti, užtenka kelis kartus giliau įkvepti ir vėl pasidaro šilčiau. T.y. paskatinama energijos gamyba. Gal tie vienuoliai irgi pakelia temperatūrą todėl, kad giliau kvepuoja. Bet kuriuo atveju, tai yra temperatūros pakėlimas valios pastangomis Apie tai ir yra straipsnis.
nondescript 2013-04-09 19:18
Man atrodo mes savo valios pastangom negalim valdyti vegetacinės nervų sistemos - vyzdžių susitraukimo, prakaitavimo, kraujospudžio ir t.t. - nes daugumai tiesiog pavažiuotų stogas, arba kiek tokių nelaimingų atsitikimų būtų, kai pagalvoji to ko nereikia, bac ir numiršti Jau ir taip palyginus valdom nemažai, skaityk beveik visos ligos yra iš nervų, gyvenk harmonijoj su savim ir busi sveikas ir protingas
kionig 2013-04-09 20:25
Todėl, kad negalima. Nėra jokio mechanizmo, kuris galėtų pakelti sąmoningai. Evoliucija teisingai pasielgė, kad durniems žmonėms šio dalyko nesuteikė Aš suprantu, kad čia svaigstama apie autogenines treniruotes, bet temperatūros nepakelsi jokiu būdu.
ashirviskas 2013-04-09 22:19
Labai privertei mane pasiginčyti savo komentaru 1. Galime laisvai valdyti vyzdžius, tik reikia praktikos, kaip kad ne visiems grojant pianinu gali judėti rankos atskirai. Aš to išmokau, tai yra labai lengva, čia panašiai kaip fotoaparato objektyvą sukioti. (Išmokau, kai išmokau crossed eyes method 3D vaizdams žiūrėti/skirtumų ieškoti, iš pradžių laukdavau, kol akys automatiškai man sužvairavus susifokusuos, bet po kiek laiko pats galiu laisvai akis fokusuoti, dažnai praverčia kasdieniame gyvenime ) 2. Prakaitavimą irgi galime patys reguliuoti, negaliu paaiškinti kaip, bet galiu priversti savo delnus pradėti prakaituoti, tiesiog reikia tokį įdomų jausmą stimuliuoti Su nugara ir kitom kūno dalim sunkiau. (ne, nesugniaužiu delnų, kad kondensacija neišeitų) 3. Kraujospūdis. Šitas turbūt įdomiausias Aš turiu tokią dainą/muziką, kurią bandžiau paversti tuo, kas man suteikia gerus jausmus, kai noriu atsipalaiduoti. Pirmus kartus, kai klausiau prisimindavau geriausias patirtis/prisiminimus ir bandžiau juos vėl patirti skambant tai muzikai, dabar, po mėnesio jau nereikia stengtis, tačiau kuo daugiau šiaip klausau, tuo mažiau po to poveikio, tai reik atnaujinti kartais (geriausia tai daryti naktį, kai aplink ramu ir gali visiškai nuteikti mintis bet kokia linkme.) Taigi manau ne tik mano kraujospūdis pakyla, bet ir širdies plakimas padažnėja, pradedu greičiau kvėpuoti, bet ir temperatūra pakyla, tai klausant O šiaip tai esu labai susižavėjęs savęs kontroliavimu, labai patinka visokie neįprasti dalykai (Mano eksperimentų sąrašas: Lucid dreaming, kaire ranka mokymasis daryti dalykų, kurių paprastai dešiniarankiai kaire ranka nedaro (Ne, ne tai apie ką jūsų dauguma pagalvojo ), dar visokie su nuotaikom, sapnavimu susiję dalykai, kojų pilnas išnaudojimas (Debiliškai skamba, bet dažnai namuose duris su kojomis atsidarinėju, pėda daiktus pakeliu, ir tai neblogai pralavino mano pėdas, nors dar jomis pianinu turbūt nepagročiau . Įkvėpė šiam eksperimentui žmonės, kurie yra be rankų ir kojomis naudojasi tarsi rankomis.), dar bandžiau priversti savo smegenis veikti, kaip sinestezikų (sindromas: synesthesia, žmonės skaičius mato tarsi abstrakčias formas/figūras/spalvas, jie mato skaičių vientisą, o ne pvz vienetą su penkiais nuliais.), bet nelabai išeina ) Galbūt perdaug išsiplėčiau, bet manau mintį pagavot (Taip, galit laikyti mane išprotėjusiu )
nondescript 2013-04-10 00:39
Na tai galima bandyt apgaudinėt save, nieko nesakau, kad ir vaistų išgėręs gali įtakoti tuos procesus, bet gamtos jau taip sutverta, kad organizmas didžiąją dalį funkcijų atlieka be mūsų valios isikišimo
Dakine 2013-04-10 00:45
šią vadinamą G - Tummo meditavimo praktiką, ne apeigas, Tibete praktikuoja ne vieną tūkstantį metų. Taip, tai kvėpavimas ir vizualizacija, atliekami tam tikri pratimai su tam tikrais judesiais ir didele dėmesio koncentracija, bet kartu ir labai atsipalaidavus. Tikrieji Tummo praktikuotojai turi išlaikyt egzaminą, kurio metu kalnuose, ant sniego, šaltyje, pusnuogiai, turi išdžiovint savo kūno šiluma keletą šlapių paklodžių. Kūno temperatūros pakėlimas veikia kaip profilaktika prieš bet kokius užkratus, naikindama juos pačioj vystymosi pradžioj. Be abejo, yra ir kiti tikslai, bet tai jau apie pasaulėžiūrą... Tai labai rimta kelionė, ir tikrai nepaprastas jausmas, ypač vakarietiško mentaliteto žmogui. Mes geriausiu atveju mokomi jaust, kaip įsitempia raumuo, o ne energija valoma per iškvėpimą.
ashirviskas 2013-04-10 00:47
Bet aš manau, kad kai būsime pakankamai protingi galėsime patys daug dalykų kontroliuoti be jokių vaistų/mechanizmų. Tiesiog anksčiau to žmonėms nebuvo duota, nes individai, kurie galėdavo daugiau kontroliuoti, buvo per durni, todėl išnykdavo. Tačiau bendram žmogaus proto vidurkiui kylant, manau galbūt jau mūsų proanūkiai galės savo širdies ritmą daugiau nei mes reguliuoti (arba bent jau kokį prakaitą, kažką panašaus). Jei tik nebus kaip filme "idiocracy"
kionig 2013-04-10 00:57
Per iškvėpimą? Energija? Elektros energija? Šiluminė energija? Jei nesupranti žodžio energijos reikšmės - jo be reikalo nenaudok.
rimasD 2013-04-10 02:27
Neatmetu. bet tik nedidelėse ribose.