NASA parodė, kaip gaudys asteroidą (Video)  (2)

JAV nacionalinė aeronautikos ir kosmos administracija (NASA) paskelbė vaizdo siužetą, iliustruojantį naują ambicingą jos kosminį projektą – pasirinkto asteroido atvilkimą prie Žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelias dienas JAV prezidento administracijos atstovas patvirtino, kad per artimiausią dešimtmetį NASA planuoja vieną iš netoli Žemės skriejančių asteroidų „pritraukti“ dar arčiau, kad amerikiečių astronautai galėtų jame išsilaipinti ir paimti tyrimams paviršiaus mėginius.

Po šios kosminės misijos NASA dėmesys bus sutelktas į Marsą, pranešė „NBC News“. Pagal naują NASA pilotuojamų kosminių skrydžių programą iki 2025 m. įvyks JAV astronautų skrydis į vieną iš Saulės sistemos asteroidų. Skelbiama, kad šis kosmoso tyrimų projektas remiasi praėjusiais metais Kecko Kosmoso tyrimų instituto mokslininkų parengtu misijos scenarijumi, pagal kurį 2017 m. į kosmosą bus paleistas robotizuotas kosminis laivas. Jis keliaus prie 7 - 10 metrų skersmens maždaug 500 tonų masės asteroido.

2019 metais prisiartinęs prie jo NASA kosminis laivas išskleis specialų „maišą“, apgaubs juo asteroidą ir, naudodamas naujos kartos Saulės vėjo elektrinę burę, atvilks jį į stabilią orbitą netoli Mėnulio. Po to asteroide galės išsilaipinti JAV astronautai. Pasak JAV mokslininkų, dėl asteroido atitempimo arčiau Žemės pilotuojamas skrydis į jį truks ne kelis mėnesius, o vos kelias dienas.

Kecko Kosmoso tyrimų instituto vertinimais toks kosminis projektas iš viso kainuos apie 2,6 mlrd. dolerių, tačiau Baltųjų rūmų atstovas NBC televizijai sakė, kad galutinė kaina gali būti sumažinta iki 1 milijardo, arba lygiai po 100 milijonų dolerių kasmet iki misijos įgyvendinimo. Kaštus sumažinti leistų planuojamas NASA sunkiosios raketos „Space Launch Systems“ ir kosminio laivo „Orion“ užbaigimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(28)
(0)
(0)

Komentarai (2)