Marso kolonistų atranka prasidės vasarą, bilietus į vieną pusę gaus 4 nuotykių ieškotojai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2013-04-18 10:57
Bent jau man asmeniškai tai žiauriai įdomu, žiūrėsiu kiekvieną laidą, jei projektas nežlugs dar iki to laiko :) Jei technologijos gali užtikrinti nors ir neitin patogų, bet gana saugų gyvenimą Marse, tai kodėl gi ne? Savanorių netrūksta ir iki gyvenimo galo jiems greičiausiai ten net nereikės tūnoti, per laiką atsiras galimybių sugrįžti. Ir nelabai tikiu, kad po ilgo laiko sumažintoje gravitacijoje nebeįmanoma prisitaikyti atgal prie Žemės gravitacijos.
kiesza 2013-04-18 11:11
Egzoskeletas pagelbėtų prisitaikant prie žemės gravitacijos, prabuvus ilgą laiką marse.
Simplicity 2013-04-18 11:55
Savižudybė ir ne kitaip. Jei tų keturių nepribaigs radiacija ir nepriteklius Marso planetoje, tai tuo pasirūpins kuris nors iš „kolektyvo“. Kiekvienas iš mūsų savo aplinkoje turim žmogų, kuris kartais užknisa. Pabandykit įsivaizduoti, kad su tokiu žmogumi esate uždarytas mažoje patalpoje ir net neturite galimybės su juo nebendrauti. Galiausiai, su turimom technologijom nepavyks į Marsą nuskraidinti visko ko reikia, todėl būstą teks įsirenginėti „nagais“ Marso uolienas draskant. Automatiškai, galima pamiršt apie grožiu ir inovacijomis spinduliuojančias kosmines stotis iš filmų Bus žeminė su keliais vazonais pomidorų (arba to kas užaugs), filtras šlapimui filtruot su keliom kasetėm ir keturi urvinukai pasiruošę vienas kitam gerkles perkąsti Man šis projektas panašesnis į gerai apgalvotą verslo planą (kažkas panašaus į Venus Project). Pagal Mars One licenziją galima ne tik realybės šou kelis metus sukti, bet ir susukti porą holivudinių filmų. Pridėjus pajamas iš atributikos galima visai neblogai pagyventi iki 2023 metų. Na, o tada galbūt paaiškės jog sąlygos Marse per daug atšiaurios ir siųsti žmones ten, reikštų ilgą ir skausmingą tų žmonių mirtį. Jei kas ir gali kolonizuoti Marsą, tai tik tarptautinis susivienijimas, o ne entuziastas su planuojamu 6 milijardų dolerių biudžetu. (Palyginimui, Curiosity atsiėjo 2,5 milijardo dolerių) Tik ką tam Marse su dabartinėm technologijom veikt? Lėtai kepti UV spinduliuose ir vis savęs klausti kurių galų tu trenkeisi į tą Dievo užmirštą užkampį? Atmosferos nėra, natūralaus magnetinio lauko ir apsaugos nuo UV nėra, dirvožemio nėra, vandens nėra. Vienintelis variantas — naudingų iškasenų paieška ir gavyba.
Responds with a picture 2013-04-18 12:59
Šita grupelė jau senai bent kažkiek labiau besidominčių demaskuota kaip scammeriai. Absoliučiai nieko neturi tai kelionei įgyvendinti, pelnosi per žiniasklaidą reklamuodamiesi. Dangstosi kažkokiais "tiekėjais" vos ne iš kosmoso. http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/u ... s_on_mars/
moo 2013-04-18 13:11
Pats panašiai galvoju, tačiau nenuvertink žmonių skirtumų. Pvz. yra vienuolių, kurie savo noru užsidaro ir nebendrauja likusį gyvenimą su aplinka. Arba yra gyvenančių tiek asketiškai, kad mums sudėtinga būtų net pagalvoti, o jie patys viduje jaučiasi itin laimingais. Esu įsitikinęs, kad filosifiniu požiūriu tikrai atsiras tokių, kurie teigs: geriau keli metai įdomaus gyvenimo, bet įsiamžinimas istorijoje, nei 30 metų klerko darbo Viskonsino valstijos, 6 pagal didumo miesto pasturgalyje.
Simplicity 2013-04-18 16:13
Sutinku, kad avantiūristų atsiras ir gan nemažai. Tik bijau, kad mokslo tame projekte yra labai mažai, ir kad pats projektas iš realybės šou taip ir neišaugs. Vargu ar įmanoma rasti keturis žmones, kurie būtų ne tik fiziškai, psichologiškai tvirti, bet ir būtų geri bent 2-3 sričių specialistai. Kitaip, praradus bent vieną komandos narį, iškiltų labai didelė grėsmė visai misijai. Pats projektas atrodytų daug rimčiau jei jį kartu organizuotų NASA su ESA ir ROSKOSMOS, bet nemanau jog šios agentūros ryžtųsi savo mokslininkus siųsti į mirtį. Beskaitydamas apie MARS ONE kompaniją susidariau įspūdi, kad tai yra realus komercinis projektas su tikslu pasipinigauti iš vaizdo transliacijų. Atvertęs ROADMAP beveik visuose puslapiuose radau „adventure will be broadcast to Earth 24/7/365“, o apie kompaniją „Mars One“ rašoma jog ji yra didžioji akcininkė transliavimu ir PR užsiimsiančios kompanijos „Interplanetary Media Group“. Be viso to, „Mars One“ bus ir astronautų darbdavys, tad visai realu jog realybės šou bus ne tik Žemėje, bet ir pakeliui į Marsą ar net jau pačiam Marse. Keturių nelaimėlių, numestų į atšiaurią negyvenamą aplinką, ir turinčių tik vieną tisklą — išgyventi, istorija turėtų prie televizoriaus prikaustyti ne vieną žiūrovą. Dideli transliuotojai bus pasiruošę sumokėti didelius pinigus, kad gautų išskirtinę teisę transliuoti realybės šou „Marsas One“ (po to „Marsas 2“ ir t.t.) Kapitalizmas visame savo „gražume“ — astronautai mažai kam įdomūs, svarbu pastovios transliacijos į Žemę. Paprasčiausia mums žinomų realybės šou evoliucija į aukštesnį piniginį lygį (panašiai kaip filmas „LIVE!“ http://www.imdb.com/title/tt0810945/
moo 2013-04-18 17:16
Bet tai juk "same old stories". Pvz. Kolumbo ekspedicija, trumpai tariant, buvo labiau komercinė. Apollo - labiau politinės ir t.t. Ši, jei įvyks, taipogi bus komerciniu pagrindu, bet kaip ir dauguma anksčiau buvusių, nesvarbu kokiais tikslais įvykusių, duos ir "šalutinės" mokslinės naudos. Avantiūristai patys pasiprašys. Rengėjai - gaus pinigų srautą. Mokslininkai - neįkainojamos info. Paprasti žmonės - TV show kokio dar nėra buvę. Visiems kaip ir ok? Jeigu įvyks.
punktyras 2013-04-18 17:44
Gal iki to laiko bus paruošti ir kelionė taip neužtruks, bus pigesnė. Bus galima gal net kosmines ekskursijas rengti. Apie kosmoso turistus anksčiau net nepagalvodavome, o dabar juk net privačios kosmoso turistinės linijos veikia ir net TKS apsilankyti galima.