Majamį atakuoja milžiniškos sraigės (Video)  (4)

Majamis (Florida, JAV) kovoja su viena destruktyviausių invazinių moliuskų rūšių – afrikietiškomis sraigėmis, pranešė „The Huffington post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei tūkstantis moliuskų sugaunama kiekvieną savaitę. Iš viso nuo rugsėjo, kai buvo pastebėta pirmoji sraigė, sugauta jau 117 tūkst. šių milžiniškų sraigių.

Afrikos sraigės atakuoja bent 500 augalų rūšių. „Kitaip sakant, sunaikina beveik visus augalus, kurie pasitaiko jų kelyje“, – teigė Denise Fieber iš Floridos Agrokultūros departamento.

Paprastai Afrikos sraigės per metus padeda apie 1,2 tūkst. kiaušinėlių. Kadangi joms labai patinka tinkas, sraigės dažnai peri pastatuose. Šie moliuskai žmones gali užkrėsti grybelinėmis infekcijomis ir net meningitu.

Pasak D. Fieber, dabar bandoma nustatyti, kaip sraigės atkeliavo į Floridą. Gali būti, kad jas atgabeno viena religinė sekta, naudojusi šiuos moliuskus savo ritualams. Tačiau gali būti, kad sraiges, patys to nežinodami, savo bagaže atgabeno turistai.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Floridos gyventojams tenka kovoti su sraigėmis. 1966 metais vienas turistas iš Havajų kelias sraiges parvežė savo močiutei, kuri jas paleido kieme. Vos per kelis metus iš kelių sraigių populiacija išaugo net iki 17 tūkst.

Tuomet Floridos valdžia jų gaudymui skyrė 10 metų ir daugiau nei milijoną dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(1)
(-1)

Komentarai (4)