Kitoks gyvenimas. Vaikų kelias į mokyklą: per kalnus su kopėčiomis (Foto, Video)  (0)

Pietų Kinijos Zhang Jiawan kaimelio vaikai, vieni iš jų - penkiamečiai, norėdami nukeliauti į mokyklą, turi leistis į pavojingą kelionę kalnu siauromis medinėmis kopėčiomis be jokių apsaugos priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zhang Jiawan kaimelis, kaip rašo "dailymail.co.uk", iš visų pusių yra apsuptas gana stačių kalnų, todėl vaikams nėra kitos išeities - kelionė į mokyklą ir privaloma kasdieninė kova su medinėmis kopėčiomis. Mažyliai priversti be jokių apsaugų lipti aukštyn 65 pėdų (apie 20 metrų) dydžio kopėčiomis. Tėvai labai jaudinasi dėl savo vaikų, tačiau ir jie neturi kito pasirinkimo, jei nori, kad jų vaikai įgytų išsilavinimą. Taigi, kai jauniausiam kaimelio moksleiviui, penkerių metų Liu Dan, atėjo laikas keliauti į pradinės mokyklos pirmąją klasę artimiausiame miestelyje, visų pirma jis turėjo išmokti kopti kopėčiomis siaubūnėmis. Vietos gyventojai sako, kad jiems čia gyventi gera, nes tai šimtametis prieglobstis jų prosenelių ir proprosenelių, klesti žemdirbystė, nes čia derlinga žemė. Vienintelė bėda - sunku iš čia „išsikrapštyti" ir čia patekti. "Aš noriu mokytis, todėl nepraleidžiu pamokų", - sako 14 metų amžiaus Yu Qinyun. Mažasis Liu apie savo pirmąjį kopimą pasakojo: „Lipti reikia aukštai, bet stengiuosi nežiūrėti žemyn. Tėvai man parodė kaip reikia saugiai užlipti, todėl lipdamas stengiuosi negalvoti, kad esu dideliame aukštyje." Tiesa, ne visiems gyventojams pavyksta įveikti kopėčias: senelė Yu teigia, kad už kalno ribų ji nebuvo jau nuo 1989 metų. Kaimo gyventojai vietos pareigūnų jau nekart prašė, kad būtų nutiestas kelias, nes jie nerimauja dėl savo vaikų saugumo.

Tačiau dėl sudėtingo reljefo tokio kelio tiesimas kainuotų milžiniškus pinigus.

Vienas pareigūnas net pajuokavo: „Čia gyvena mažiau nei šimtas žmonių, būtų pigiau kasdien juos iškelti ir įkelti sraigtasparniu, nei nutiesti kelią".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)