Vaikų priklausomybę nuo planšečių jau gydo psichologai  (11)

Ketverių metų vaikams išsivysto tokia stipri priklausomybė planšetiniams kompiuteriams „iPad“, kad prireikia psichologinės pagalbos. Medikai įspėja tėvus, kurie leidžia mažiems vaikams kelias valandas per dieną žaisti su planšetiniais kompiuteriais, kad jų atžaloms gali išsivystyti priklausomybė, informuoja telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėje Karalystėje jauniausiai nuo priklausomybės gydytai pacientai buvo ketveri metai.

Mergaitei be kompiuterio „iPad“ prasidėdavo nerimas, tad galiausiai tėvai kreipėsi pagalbos į medikus. Per metus mergaitei išsivystė priklausomybė planšetiniam kompiuteriui, ji reikalaudavo su juo žaisti iki keturių valandų per dieną.

Prieš trejus metus praėjęs gydymo nuo priklausomybės technologijoms programą gydytojas Richardas Grahamas įsitikinęs, kad yra kur kas daugiau ketverių metų vaikų, turinčių priklausomybę planšetiniams kompiuteriams.

„Mergaitės motina man paskambino ir nupasakojo simptomus, – pasakojo gydytojas. – Ji sakė, kad mergaitė it apsėsta ir nuolat prašo kompiuterio. Ji žaisdavo su kompiuteriu nuo trijų iki keturių valandų per dieną ir pykdavo, jeigu kompiuterį iš jos paimdavo.“

R. Grahamo teigimu, priklausomybę technologijoms turintys vaikai patiria tokius pačius abstinencijos simptomus, kaip ir alkoholikai ar narkomanai.

Jis įspėjo, jog priklausomybė trukdo vaikams formuoti normalius socialinius santykius.

„Dabar vaikai vos ne nuo gimimo turi priėjimą prie interneto. Jie mato, kaip tėvai žaidžia mobiliaisiais telefonais ir patys nori žaisti. Sudėtinga, nes prietaisas gali būti naudingas kaip paskatinimas ar priemonė nuraminti, tačiau neišlaikant balanso, jis gali būti labai pavojingas“, – aiškino gydytojas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (11)